szuwarek napisał(a):no wiesz, ciekawe jest teraz dla mnie porównanie jak zmieniła bohatera - bo w ff nie wiem, czy zdobyłby tyle fanek.
wiedzmaSol napisał(a):Duz, czytasz mi w myślach
szuwarek napisał(a):Duzz- nie chodzi mi o rozstania z "nienawidzę cię" , bardziej o to, że w układach przyjaźń + jednak często jedna ze stron się angażuje. Oczywiście, może udawać, że nie, może wmawiać, że nie ale, najczęściej kobieta, sie angażuje uczuciowo. I dlatego nie wierze w takie rozstania: ok fajnie było dalej przyjaźń. Jest to moje zdanie wynikające i z doświadczenia i z tego co się dzieje wokół mnie. Jeśli z kimś się spotykasz, i łączy was więcej niż kumpelstwo do tego dochodzi seks - nie angażujesz się? niekoniecznie wesele i dzieci ale wytwarza się bliskość.
duzzza22 napisał(a):Oni tak 'pięknie' rozróżniają teraz to... Jeśli nie ma głębszych uczuć to jest to seks, a jeśli już mamy do czynienia z miłością to jest to 'kochanie się/uprawianie miłości'
szuwarek napisał(a):no wiesz, ciekawe jest teraz dla mnie porównanie jak zmieniła bohatera - bo w ff nie wiem, czy zdobyłby tyle fanek
Agreście, pewnie tak, ale weź pod uwagę że tłumaczą również takie dzięła których czytelniczka bez wielkiego bagażu tolerancji nie zdzierży
Rozpiętość zainteresowań tłumaczek amatorek jest ogromna.
A to akurat było dość dawno tłumaczone, gdy u nas jeszcze albo Greya nie było albo był na świeżo więc chęć i popyt na historie była.
wiedzmaSol napisał(a):Very, to różnic jest masa prawie że dwie różne książki. No prawie
Ale i tak nie ma co oceniać książki na podstawie fanficka, autorka do wydania dała mocno przerobioną historię. Taką bardziej... z wiernym Simonem
Agreście, wiesz co? Dochodzę do wniosku, że w fanfickach samo imię Edward gwarantuje na starcie większą tolerancję i chęć czytania
duzzza22 napisał(a): Very, Ty mówiłaś jeszcze coś o rozmowie z Jamesem, że Simon ją usłyszał jak rozmawiała przez telefon w tym domku dziadków/rodziców Sophie(nie pamiętam czyj już ten domek był). Po akcji w jacuzzi. No i w końcu dalej jej się wytłumaczył z tego czemu przestał
Ale chętnie przeczytałabym sobie co wtedy sobie nasz stukacz pomyślał
Papaveryna napisał(a):Fajny był na przykład moment jak Simon słyszał przez ścianę,że jej się śni i można powiedzieć że go to bardzo podnieciło
Papaveryna napisał(a):wiedzmaSol napisał(a):to bym bardzo chciała przeczytać bo ten moment był mega zabawny
Dla mnie taki raczej słodziaszny,Spoiler:
szuwarek napisał(a):Duzz- alez ja się z Toba zgadzam, ale w kontekście, że lubię sie utożsamić z bohaterką to mnie to raziło.
Powrót do Recenzje romansów współczesnych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości