Roma napisał(a):Książka nie jest romansem – jak przeczytałam to się zorientowałam – ale pewnego rodzaju satyrą i ostrzeżeniem przed internetowymi znajomościami.
fanka76 napisał(a):A wiecie co ja również znam rodziny czy małżenstw ze ona aby dziecko miało ojca trwa w małżeństwie z psychopatą
Roma napisał(a):Tu się z tobą zgodzę. Nie rozumiałam i dalej nie mogę tego pojąć jak w tym wypadku mogło dojść do ślubu. Teoretycznie kobieta ładna, zadbana, inteligentna...
Ale tu wchodzi jeszcze rodzina. Niestety jet sporo takich gdzie wartość kobiety zależny od tego czy jest mężatką i ma dzieci. Czy tez nie. Na dodatek jeśli w twojej okolicy pojawiają się ludzie nie spokrewnieni, którzy twierdzą to samo to efekt mamy opłakany. Po wieloletnim praniu mózgu nawet najbardziej inteligentne babki mogą sobie strzelić takiego samobója. Z tym się spotkałam wielokrotnie na mojej wsi. Małżeństwo gorsze od koszmaru ale trwać będzie przy ślubnym w imię świętości rodziny.
I tu książka powinna się znaleźć w kategorii komedio-dramat, a nie romans. I jeszcze ten nieszczęsny tytuł "Smak miłości" - tam żadnej miłości nie było. Tylko desperacja i chęć wykorzystania kogoś.
Powrót do Recenzje romansów współczesnych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości