Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:52

Hard play (cykl;1-2 tom) - Nalini Singh (kejti)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Hard play (cykl;1-2 tom) - Nalini Singh (kejti)

Post przez kejti » 22 grudnia 2018, o 21:38

Cherish Hard (Hard Play #1) by Nalini Singh ENG

Obrazek

Sailor Bishop has only one goal for his future – to create a successful landscaping business. No distractions allowed. Then he comes face-to-face and lips-to-lips with a woman who blushes like an innocent… and kisses like pure sin.

Ísa Rain craves a man who will cherish her, aches to create a loving family of her own. Trading steamy kisses with a hot gardener in a parking lot? Not the way to true love. Then a deal with the devil (aka her CEO-mother) makes Ísa a corporate VP for the summer. Her main task? Working closely with a certain hot gardener.

And Sailor Bishop has wickedness on his mind.

As starts to fall for a man who makes her want to throttle and pounce on him at the same time, she knows she has to choose – play it safe and steady, or risk all her dreams and hope Sailor doesn’t destroy her heart.

Książka wyszła już spory czas temu lecz jakoś nie mogłam się zebrać do przeczytania. Historia Gabriela (Rock Hard #2) jest moim numerem jeden jeśli chodzi o wszystkie książki jakie w życiu przeczytałam. Bardzo się napaliłam na historię jego brata. Niestety chociaż Sailor jak i Ísa byli super to sama historia nie zrobiła na mnie wrażenia.
Sailor uparcie dąży do tego aby być bogatym i pokazać wszystkim że nie jest jak jego ojciec który ich zostawił, chociaż jedyne co go z nim łączy to wygląd, za to Ísa marzy o tym aby mieć prawdziwą rodzinę. Matka pracoholiczka, ojciec swój świat, paru ojczymów, przybrane rodzeństwo któremu matkuje bo nie chce aby poczuły to co ona przez całe życie - oczywiście robi to bo je kocha.
Sailor w końcu idzie po rozum do głowy i stawia Íse na pierwszym miejscu ale gdy usłyszała jego biznes plan to obudziła się w niej biznes woman (jest nauczycielką literatury ale przez matkę także świetną biznesmenką) i stwierdziła, że żal porzucić taki świetny plan. Oczywiście jej marzenie także się spełniło.
Praktycznie rzecz biorąc to nic się prawie nie działo... raz czy dwa się zaśmiałam a tak to czytałam i sama nie wiem co :bezradny:
Oczywiście parę momentów z Gabrielem :heat:

Kolejna cześć jest o przyjaciółce Ísy i przyjacielu Sailora. Może być dobre bo wnioskując z tej części to darli ze sobą nieźle koty ;)

Chociaż uwielbiam Nalini, to ta część była jak dla mnie taka sobie :bezradny:

3/5
Ostatnio edytowano 5 czerwca 2021, o 17:22 przez kejti, łącznie edytowano 2 razy

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Liberty » 22 grudnia 2018, o 23:24

Nalini jest dość nierówna. Ma bardzo dobre książki i takie se.

Post przez kejti » 23 grudnia 2018, o 11:48

trafiłaś w sedno chociaż szala przechyla się w te bardzo dobre :hyhy:

.
.

Post przez kejti » 5 czerwca 2021, o 17:21

Rebel Hard (Hard Play #2) by Nalini Singh ENG

Obrazek
Nayna Sharma agreed to an arranged marriage in the hope it would heal the fractures in her beloved family… only to realize too late that a traditional marriage is her personal nightmare. Panicked, she throws caution to the winds, puts on the tiniest dress she can find, and ends up in the arms of a tall, rough-edged hunk of a man who has abs of steel—and who she manages to mortally insult between one kiss and the next.

Abandoned as a child, then adopted into a loving family, Raj Sen believes in tradition, in continuity. Some might call him stiff and old-fashioned, but he knows what he wants—and it’s a life defined by rules… yet he can’t stop thinking about the infuriating and sexy woman who kissed him in the moonlight then disappeared. When his parents spring an introduction on him, the last woman he expects is her. Beautiful. Maddening. A rulebreaker in the making.

He’s all wrong for her. She’s all wrong for him. And love is about to make rebels of them both.

Bardzo długo zabierałam się za tą część, głównie dlatego że wolę czytać po polsku ale w końcu nadszedł ten dzień i nim się obejrzałam historia dobiegła końca.
W tej części para z Cherish Hard także się pojawia, bardziej Ísa, bo to przyjaciółka głównej bohaterki, a Sailor to przyjaciel głównego bohatera.
W porównaniu z Cherish Hard, ta część mi się podobała o wiele bardziej. Aranżowane małżeństwo (tradycja w rodzinach indyjskich), dramy rodzinne itp.
Rej to twardo stąpający facet i tutaj, CO BARDZO LUBIĘ to on walczył i ubiegał o Nayne, która przez to, że całe życie żyła pod nadzorem rodziców, nie wiedziała kim jest i nie potrafiła się zdecydować na małżeństwo.
Zazdrosny, przystojny, mówił co myślał, żadnych gierek :bigeyes: Nayna też babka z ikrą, świetna, kochająca. Na prawdę super się czytało ich historię :heat:
I tutaj SPOJLER
Spoiler:

Naprawdę podobała mi się ta historia i strasznie żałuje, że Nalini Singh jest tak pomijana w Polsce.
Jedyne do czego mogę się przyczepić, to opis ubioru, te wszystkie sari itp. indyjskie odzienia. Mało z tego potrafiłam sobie wyobrazić, tym bardziej po angielsku ale kwestia przyzwyczajenia i wierzenia na słowo że kobiety wyglądały olśniewająco :hihi:
Mam zamiar spojrzeć na grę Engaged At First Sight która jest na podstawie tej książki :hihi:

Ocena 5/5

.
.

Powrót do Recenzje romansów współczesnych