Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:21

To przez ciebie! - Mhairi McFarlane (Dorotka)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 2 stycznia 2016, o 12:53

Ja skończyłam i jestem zadowolona. Nie mogę powiedzieć ,że się nudziłam. Czytałam już jedną książkę tej Pani i mniej więcej wiedziałam,czego się można spodziewać. Teraz zabrałam się za ''Nie mów nic, kocham Cię''.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 31 lipca 2016, o 20:48

„To przez ciebie!” ma naprawdę paskudną okładkę, mimo że wiem, iż bywają gorsze. Poza tym opis na okładce również pozostawia wiele do życzenia, ponieważ określanie tej historii jako śmiesznej itp., to jedno wielkie nieporozumienie. Dla mnie to była bardziej obyczajówka z pewnymi elementami chick lit niż cokolwiek innego. Myślę, że to mogłoby być nieco zabawne dla osoby obeznaj z kulturą angielską, bo pojawiają się do niej odwołania. Nie ma tu nic odkrywczego, czyli to coś, co czytałam wielokrotnie o tej tematyce, lecz trzeba przyznać, że zostało sensownie napisane przez autorkę; inteligentnie. Wprawdzie bohaterce zdarza się głupio postępować, to jednak nie wychodzi na kompletną idiotkę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 14 stycznia 2018, o 21:02

Mam w planie zaliczyć teraz książki Mhairi McFarlane i tak się zastanawiam, czy czytać je po kolei, tak jak były wydawane, czy lepiej według ich ocen na Biblionetce.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 2 lutego 2018, o 08:06

Ja czytałam jej "Kim jest ta dziewczyna?" ale tylko to, więc nie wiem czy kolejność wydania ma jakiekolwiek znaczenie.
Podobało mi się. Bohater był fajny.
Spoiler:

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje romansów współczesnych