Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:52

Diana Palmer

Ulubiona autorka/autor: too many to list

Post przez penelope » 3 października 2016, o 21:15

Levanda napisał(a):Ja od jakiegoś czasu poluję na najnowsze powieści Palmer w formie pdf. Chciałam bardzo przeczytać o Rourku z jednym okiem, ale nie udało się (choć fragmenty są dostępne na google books - czy to legalna strona??). Zdobyłam za to Wyoming Rugged i jest słaba. Po przeczytaniu recenzji Defender już się tylko przeżegnałam :roll:

Diana od lat powiela jeden wzór, a jej powieści są słabe, źle napisane i nie wiem, czemu są wydawane. :smarkam: Bohaterki są coraz żałośniejsze - wiecznie brzydkie, schorowane, panikujące, nie wiedzące jak wygląda seks, a wręcz tak głupie, że nie wiedzą, że są w ciąży .... WTF Diana?!

Google by sobie nie pozwoliło na nielegalne sprzedawanie książek :wink: Sama kupiłam z gb kilka książek bo potrafią być w niezłej cenie. Ale za książkę o Carsonie wybuliłam chyba 50 zł :wryyy:

Dla mnie książki Palmer oczywiście są niedorzeczne, ale w porównaniu do jej tragicznych pozycji (jak ta o Grangeu [według mnie] i pewnie kilka innych, których teraz nie pamiętam) nie wypadają aż tak najgorzej. Ja co jakiś czas powracam do historii Eba Scotta :bigeyes: On jako jedyny przychodzi mi na myśl jako nieświniowaty u Palmer.

P.S. Sprawdziłam i na google books jest dostępna cała Night Fever, kosztuje 30 zł :)

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 4 października 2016, o 17:14

kupiłam 5 i 6 kioskową, chyba jednak już na tym zakończę z Palmer

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 14 października 2016, o 18:55

Ja Palmer kocham i nienawidzę jednocześnie :P

Jakbyście widziały w fajnej cenie Untamed albo Defender to dajcie znać ":)
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 19 października 2016, o 21:48

Mam pytanie: a czy „Miłosna magia” i „Morderstwo w Panama City” to nie jedno i to samo? Przynajmniej z czymś takim się zetknęłam: BBN
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 października 2016, o 00:23

Są inni bohaterowie, ale aż za nadto do siebie podobni. Sprawdzę w książkach i dam znać ;)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Levanda » 26 października 2016, o 20:08

wg linka, którego podałaś, to jest to ta sama powieść

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 26 października 2016, o 22:53

„Miłosną magię” miałam w ręku - była beznadziejna; na „Morderstwo w Panama City” rzuciłam okiem i brzmiało znajomo oraz zniechęcająco, ale to nie jest takie dziwne :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: too many to list

Post przez penelope » 26 marca 2017, o 23:46

Mam pytanie. :smile:
Czy któraś z Was się może orientuje jakie pokrewieństwo łączy Nell Regan z Tedem? W części o Nell było zdaje się powiedziane, że on jest jej wujem. Ale biorąc pod uwagę to, że ona ma to samo nazwisko to nie może być córką Sandy i Jobe'a (jej rodzice chyba też mieli ulubione dziecko, nie? To też mi do nich nie pasuje). Ted jest kuzynem jej ojca?

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer, Judith McNaught, Lisa Kleypas, SEP

Post przez Ancymonek » 22 czerwca 2017, o 18:00

Mam nadzieję, że ktoś tutaj jeszcze zagląda :) co do Twojego pytania Penelope to nie mam pojęcia :bezradny:

Czytałam nowego hq Diany, zwie się Randka w ciemno i sądzę, że wszystkie z Was, które kochają Palmer będą zadowolone :D niewinna dziewoja, szorstki, starszy od niej facet, trochę traum, czyli wszystko czego można się spodziewać po Dianie :D podobało mi się ;)

Ja nadal czekam na to, by wydali u nas jej książkę o losach jednookiego Rourke'a :czeka:
"(...)Jeżeli książki, to te, które można unieść w pamięci(...)"

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 czerwca 2017, o 22:27

Zagląda, zagląda :D
Nowszych Palmer mam kilka do nadrobienia, jakoś po tych ostatnich niewypałach nie miałam już na nią natchnienia :P

A jednooki Rourke gdzie był?

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Ancymonek » 22 czerwca 2017, o 22:37

Duzz jednooki Rourke przewijał sie w paru książkach, między innymi w Zgrany duet, a dosyć rozbudowaną rolę drugoplanową miał w Odważnych razem ze swoją przyjaciółką z dzieciństwa Clarisse, która w tej części była
Spoiler:

Patrzyłam na stronę Diany i napisała ich historię, a jakże, książka się zwie Untamed i czekam na nią i czekam i czekam...

Spróbuj może tę Randkę w ciemno, nie jest to wybitne dzieło, ale przyjemnie się czytało, stara, doba Diana ;)

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 18:21

Przeczytałam Niezwykły dar i mam załamkę :zalamka: romansu w tej książce tyle co kot napłakał, a nawet i mniej. 90 procent historii to najemnicy, detektywi, policjanci i wszystkie tajemnice w pigułce (mało z tego zrozumiałam mimo wysiłków Diany. Pewne rzeczy kojarze z poszczególnych książek, ale Palmer pojechała z tymi śledztwami, wyjaśnieniami po całości). W porównaniu z Randką w ciemno to najnowsza propozycja Diany jest bełkotem. Nie do rymu, nie do taktu, wsadź se...
Nie pomogło, że pojawili się tam w większości bohaterowi z poprzednich książek z Grier'ami na czele.

Ja naprawdę nie wymagam od tej pani za dużo, ale jej starsze powieści są zdecydowanie dużo lepsze niż te nowsze. Jedyne pocieszenie w tym, że skończyło się tak, że nawiązać się już bardziej nie da do tajemniczego Carsona. Jeszcze przewinął się Rourke, na którego historię nadal czekam :czeka:

Post przez Levanda » 9 lipca 2017, o 19:22

To chyba jakaś reedycja?

Ulubiona autorka/autor: julie garwood

Post przez Taniec Wampirów » 9 lipca 2017, o 19:36

Właśnie skończyłam Niezwykły dar szczerze tylko czekałam aż sie pojawi jakaś druga Pani która "zamydli" na chwile oczy Daltonowi :evillaugh: a tu niespodzianka xD ale postać Carsona mnie ciekawi on ma już swoją książkę po angielsku ?
Co mężczyzna przez rok obmyślił, kobieta w jednym dniu obali - Demostenes

Post przez Levanda » 9 lipca 2017, o 19:46

Ah! Niezwykły dar to o Tanku bez ręki? Nie podobała mi się ta powieść.
Carson Indianin? <3 oczywiście. Kocham go!
Ostatnio edytowano 9 lipca 2017, o 19:56 przez Levanda, łącznie edytowano 1 raz

Post przez Taniec Wampirów » 9 lipca 2017, o 19:49

To ten drugi brat był bez ręki:p Carson ma na imię Cardin ?:O chyba skuszę sie na historię o nim po angielsku :evillaugh:

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 19:54

Levando Niezwykły dar jest o Tanku :) nudne to było.. a o Carsonie czytałaś już w oryginale? Jestem ciekawa jego historii i oczywiście czekam na Rourke'a :D

Tańcu o Carsonie jest książka Invincible :) oj ja też w Niezwykłym darze czekałam...na cokolwiek :P

Post przez Levanda » 9 lipca 2017, o 19:59

Przepraszam za błąd. Piszę z telefonu. Carson to Carson oczywiście ;) czytałam jego powieść po angielsku. Bardzo ją lubię. Co do 3 braci Wyoming, czytałam wszystko po n angielsku i teraz mylą mi się polskie tytuły. Ta o której piszecie, to o kim jest? O ostatnim bracie?

Post przez Taniec Wampirów » 9 lipca 2017, o 20:01

Ancymmonnekku Miałam wrażenie, że Diana na siłe tworzyła tą historie :/ dzięki za tytuł :cheer: Zabiore sie za Carsona jak tylko skończę R.Mroza oraz Suzanne Wright ... nie wiem iedy ja to wszystko przeczytam a jeszcze magisterka do napisania :smutny:
Levanda tak o ostatnim :p

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 20:06

Lev Niezwykły dar jest o Daltonie - Tanku, najmłodszym z braci :)

Kurcze, to tym bardziej nie mogę się doczekać książki o Carsonie :D

A o Rourke'u czytałaś? Też warto czekać? :)

Tańcu to była masakra, dokładnie - na siłę pisane, żeby tylko odbędnić, normalnie od początku było tak słodko miedzy bohaterami, że aż miałam ochotę rzygać tęczą :facepalm:

Pamiętam, że jak miałam pisać mgr, to robiłam wszystko inne, a pisanie pracy odkładałam na ostatnią chwilę :hyhy:

Post przez Taniec Wampirów » 9 lipca 2017, o 20:09

Ancymmonnekk kojarzę tę metodę pisania prac :hyhy: ale niestety jeden rozdział musze oddać do września :smutny: chociaż temat mam w miarę ciekawy :P:P dokładnie gdzie pan macho i gdzie mop ja sie pytam ???

Post przez Levanda » 9 lipca 2017, o 20:14

Ah, pomyliłam Daltona z tym bratem bez ręki. Historia tego bez ręki była żenująca. Okropna powieść. Daltona mi się bardziej podobał. Chociaż raz bohater zakochał się i już ;) o Rourku nie czytałam, ale znalazłam spoilery. Tzn czytałam fragment dostępny w Google Brooks. Jest ok, ale spoilery mówią, że Rourk nagle traci pamięć i chce się z inną ożenić? Jakoś tak.

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 20:18

Tańcu a masz temat badawczy czy historyczny? :P rozumiem i niech moc będzie z Tobą :D

Dokładnie, gdzie ja się pytam, no gdzie jest samiec alfa macho nie z tej ziemi i mop? :czeka: aż trzymałam kciuki, żeby Tankowi się coś odmieniło, nagle się wystraszył, cokolwiek!! :P

Lev ta część o środkowym bracie też nie była porywająca ;) stracił pamięć? Uuuuu no to nieźle się zapowiada :shock:

Post przez Taniec Wampirów » 9 lipca 2017, o 20:21

Może lady D. straciła power ? Tyle powieści napisała, że może sie wypaliła :too_sad: badawczy pisze o świadomośći prawnej użytkowników serwisów wymiany plików na przykładzie chomikuj :x :P

Post przez Levanda » 9 lipca 2017, o 20:31

Uważam że Diana już dawno się wypaliła. Część jej powieści jest tak straszna, że nie powinno się ich wydawać. Ale przez lata zbudowała sobie renomę i sporą bazę fanów (np ja), która i tak kupi i przeczyta jej powieści. A Carsona polecam. R
am było wszystko, co w Danie kochamy najbardziej. Mop, samiec alfa, wredna konkurentka, mroczna przeszłość niejednej osoby.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do P - Q