Levanda napisał(a):Ale nie to jest najlepsze. Przeczytałam krótkie opowiadania do serii Long Tall Texans i trafiłam na to o Guyu Fentonie. Pamiętacie go? Umawiał się z tą astmatyczną pielęgniarką i zostawił ją w kinie i poszedł z inną. Pijaczyna i awanturnik. Pojawił się w tej serii Trzy razy miłość w opowiadaniu o doktorze Morissie. I teraz patrzcie na to:Spoiler:
Levanda napisał(a):Propos braci Hart, tam chyba są też tłumaczeniowe wpadki. Zdaje się, że w polskiej wersji oni szaleją za piernikami? W originale za domowymi bułeczkami,a za słodyczami nie przepadają.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):Guy to miał słabość to kobiet z astmą i stał się specjalistą w tej kwestii.
biedronka napisał(a):Levanda napisał(a):Propos braci Hart, tam chyba są też tłumaczeniowe wpadki. Zdaje się, że w polskiej wersji oni szaleją za piernikami? W originale za domowymi bułeczkami,a za słodyczami nie przepadają.
W sumie nie wiadomo za czym oni szaleją, bo w oryginale jest biscuits, a po polsku to i pierniki i placki i biszkopty.
Mnie się wydaje, że chodzi o biszkopty tylko trochę mnie dziwi, że oni to jedzą z jakimś gęstym sosem i mięsiwem, ale o gustach się nie dyskutuje... ale przypomina mi się, że oprócz sosu to i była afera o dżem jabłkowy, czy czym jest apple butter...
Część o Cagu wymiata, moim zdaniem najlepsza, choć jeszcze lubię o Leo.
Levanda napisał(a):Z Hartów polecam Corrigana.
Dziewczyny, wczoraj połknęłam Sweet Enemy. Ah Tam był ciekawy wątek, który mnie wzruszył.
Otóż bohaterka, Maggie, poszła na kolację z partnerem biznesowym swojego ukochanego Clinta. Facet miał 42 lata, ona 20 więc nie było tam podtekstu seksualnego. Spędzili miło czas, bo mieli wspólne zainteresowania. Po kolacji ona poprosiła żeby ją pocałował. Później przyznała, że po prostu czuła jakby go znała całe życie, że miała przy nim uczucie deja vu, jakby kiedyś, w innym życiu, byli parą. Clint powiedział jej potem, że ten mężczyzna jest umierający i lekarze dają mu 2 miesiące. Po jego śmierci dostała od niego list, w którym napisał, że czuł podobnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość