przez Duzzz » 22 października 2015, o 18:17
rewela napisał(a):o yes! I did it
kurcze przeczytałam "Hero"
uznaje to za swój przeogromny wyczyn
nie wierzyłam, że to się może udać, ale jak połykałam rozdział za rozdziałem i wszystko się w mojej głowie układało w jedną całość to byłam w szoku!! i tak mijały kolejne strony.. i skończyłam!
i nie zawiodłam się na historii! jak już pominę fakt niesamowitości samego pierwszego spotkania Alexy i Caina, (rety, ale ten świat jest mały..) to wszystko co dalej się rozegrało miało dla mnie sens!
Kochana podrzucisz do działu z recenzjami? Dorzucisz jakieś podsumowanie?
PS. Tu kilka słów ode mnie i Kawy
viewtopic.php?p=922113#p922113Wątek kryminalny mógłby być inaczej rozwiązany, ale ogólnie mnie osobiście on miło zaskoczył, tego u Young się nie spodziewałam
Nate równie lubię, ale wiecie co kogo mi Cain przypominał, żeńską wersję Joss
Przesadził troszkę z tym odpychaniem, nie dziwię się, że Alexa miała w końcu dość i tak długo wytrzymała, a potem niby wielki gest pożyczenie samolotu i polecenie za nią, ale mi też brakowało większego czołgania.
W sumie jednak nie był taki zły
Książka fajna, historia intrygująca.
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise