Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:00

Samantha Young

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 14 czerwca 2018, o 07:02

Skończyłam wczoraj "To, co najważniejsze".

Szczerze mówiąc to było takie sobie. Jak dla mnie książka mogła być tak o 1/4 krótsza, bo właściwie niewiele się w niej dzieje, a dużą część zabierają przemyślenia Jessicy - "powiedzieć mu czy nie powiedzieć" i "O Boziu, co on zrobi jak mu powiem" :krzyczy: Trochę była w tym wkurzająca bohaterka. Jakoś nie do końca ją kupiłam. Co innego pozostali bohaterowie. Byli bardziej do polubienia.
Podobała mi się atmosfera miasteczka, tego jak wszyscy się wspierają i są taką jedną wielką rodziną. Chyba jestem na podobnym etapie co bohaterka i gdybym znalazła takie miejsce i takich ludzi, to też rzuciłabym dotychczasowe życie...
Ogólnie książka taka przegadana i przemyślana, bo akcji tam właściwie nie ma.
Ale chętnie poszukam drugiej części - Bailey i Vaughn mogą być fajną parą i mają potencjał na zabawną historię i darcie kotów :-D
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 14 czerwca 2018, o 07:42

Karino czytaj. Druga część znacznie lepsza.
Mnie też te rozterki Jessicy męczyły.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 17 czerwca 2018, o 13:05

Karina32 napisał(a):Skończyłam wczoraj "To, co najważniejsze".

Szczerze mówiąc to było takie sobie. Jak dla mnie książka mogła być tak o 1/4 krótsza, bo właściwie niewiele się w niej dzieje, a dużą część zabierają przemyślenia Jessicy - "powiedzieć mu czy nie powiedzieć" i "O Boziu, co on zrobi jak mu powiem" :krzyczy: Trochę była w tym wkurzająca bohaterka. Jakoś nie do końca ją kupiłam. Co innego pozostali bohaterowie. Byli bardziej do polubienia.
Podobała mi się atmosfera miasteczka, tego jak wszyscy się wspierają i są taką jedną wielką rodziną. Chyba jestem na podobnym etapie co bohaterka i gdybym znalazła takie miejsce i takich ludzi, to też rzuciłabym dotychczasowe życie...
Ogólnie książka taka przegadana i przemyślana, bo akcji tam właściwie nie ma.
Ale chętnie poszukam drugiej części - Bailey i Vaughn mogą być fajną parą i mają potencjał na zabawną historię i darcie kotów :-D

daleko temu do ODS ale mnie się bardzo podobało :) druga część zdecydowanie lepsza. Czytaj!

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 28 czerwca 2018, o 18:37

Dziewczyny, dostałam informację, że czekają na mnie do odbioru w biblioetece 2 książki Young:
Nieznośny ciężar tajemnic
Wszystko przed nami
Co to jest? Mam odebrać czy uciekać :hyhy:

Post przez kejti » 28 czerwca 2018, o 20:09

Pierwszej nie czytam bo to chyba y/a a drugą zaczęłam ale zaczęło się od wspominek i tam chyba jest utrata kogoś z obu stron (już przy pierwszych stronach się dowiadujesz) więc dałam sobie spokój bo tego nie lubię ale słyszałam że bardzo fajne. Zapisałam sobie żeby wrócić do tego za jakiś czas (czyt. za pare lat xD)

.
.

Post przez klarek » 28 czerwca 2018, o 20:48

Dzięki kejti, zawsze to informacja choć pewnie i tak odbiorę w trosce o dalsze dobre kontakty ;)

Post przez kejti » 29 czerwca 2018, o 01:33

ogólnie Young bardzo fajnie piszę, myślę że jak Ty czytasz każdy rodzaj to będziesz zadowolona ;) daj znać :prosi:

.
.

Post przez Karina32 » 29 czerwca 2018, o 07:19

Mnie się podobało "Wszystko przed nami". Rzeczywiście oboje tracą kogoś bliskiego, ale wiadomo o tym od początku, nie ma jakichś dziwnych traum i tajemnic. Według mnie całkiem dobra, chociaż emocjonalna książka :-D

Post przez klarek » 29 czerwca 2018, o 07:25

Karino, Bardzo dziękuję :smile:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 30 czerwca 2018, o 23:00

Kończę najnowszą książkę Sam i bohaterka jest wielką fanką tych butów https://www.irregularchoice.com/ (Sam zresztą też). Co myślicie? Odważyłybyście się je nosić?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez kejti » 30 czerwca 2018, o 23:22

w życiu :rotfl:

.
.

Post przez Karina32 » 1 lipca 2018, o 08:16

Niektóre tak :hihi:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 1 lipca 2018, o 22:21

A czemu nie..xD :P bekowe są. Już widzę te wszystkie spojrzenia na ulicy. :hihi:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Karina32 » 2 lipca 2018, o 08:47

Post przez klarek » 8 lipca 2018, o 16:00

Wszystko przed nami
Samantha Young

Obrazek

Jak dla mnie to chyba najsłabsza z książek Young. A są takie które uznawałam za średnio udane. Wydaje mi się, że autorka nie dała rady. Może i wymyśliła niezły scenariusz, ale najnormalniej w świecie, nie udźwignęła go. Historia dziewczyny, która wyrywa się ze środowiska, z domu który ją tłamsi i ogranicza, może nie należy do najbardziej odkrywczych, ale daje duże pole do popisu. Jaka postać nie chciałaby mieć przed sobą takich możliwości? A jedyne co wychodzi głównej bohaterce, to użalanie się nad sobą, litowanie i patrzenie, jaka to ona jest biedna. Z pomocną dłonią przychodzi jej autorka, która to albo podsuwa jej wygodne elementy (patrz: przyszły mąż) lub usuwa z jej życia zbędne elementy (patrz: już wtedy niekochany mąż). Zabieg ten sprawia, że nasza bohaterka zamiast mierzyć się z życiem, które sama sobie wybrała, tkwi w czymś co jest mieszanką poczucia winy, wyrzutów do samej siebie, nadziei, że znowu jej coś spadnie w ręce. I spada, oczywiście.
Nie spodobała mi się ta historia. Szyta jest zbyt grubymi nićmi. Zabrakło w niej lekkości, które Young miała w innych książkach, które w sumie zawsze ocierały się o ciężkie tematy. Jej bohaterowie nigdy nie mieli łatwo, ale ona jako autorka potrafiła wypośrodkować możliwe z niemożliwym.
Tutaj wyszła jedynie ckliwa opowiastka, która niewiele ma wspólnego z prawdopodobieństwem. Owszem, napisana jest poprawnie i nawet wciągająco, bo Young ma tę umiejętność, ale żeby to było coś przyjemnego, odkrywczego, do zapamiętania, do przeżycia, nie powiedziałabym.
Wszystko przed nami ma bardzo dobre oceny w necie, widać, że książka podoba się, jest doceniana i chwalona. Może oczekuję zbyt wiele, ale to autorka przyzwyczaiła mnie do poziomu, który teraz nie pozwala mi zadowolić się czymś, co jest słabsze.

Post przez Alias » 25 lipca 2018, o 20:37

Young odwiedzi Polskę w październiku. Będzie w Warszawie i Krakowie.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Karina32 » 25 lipca 2018, o 20:43

O, ale super. Będzie się trzeba wybrać :-D

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 lipca 2018, o 09:17

O! Może i ja pójdę :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Karina32 » 30 lipca 2018, o 09:18

Ja już zapowiedziałam mężowi, że w sobotę w czasie Targów Książki w Krakowie pilnuje dzieci w domu, a ja wybywam na Targi :hihi: (chociaż nienawidzę takich tłumów jak są w sobotę)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 lipca 2018, o 11:15

kuuurczę, chciałabym też iść, może się uda w Warszawie jakoś :mysli:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 19 sierpnia 2018, o 21:39

Karina32 napisał(a):Skończyłam wczoraj "Sztukę uwodzenia".

Bardzo mi się podobało. Zaczynając od motywu książki, czyli przyjaźni, która przekształca się w miłość, przez bohaterów i ich dialogi, aż do epilogu:) W końcu nieperfekcyjna bohaterka, z kompleksami i kilkoma nadprogramowymi kilogramami, która pięknie ewoluuje w miarę trwania jej "układu" z Natem. A Nate jest do zakochania (w końcu Szkot :evillaugh: ), ale też zachował się jak śfinia, a w sumie to rasowa świnia. Ale potem tak pięknie się starał o Olivię, że aż sama w końcu miałam ochotę jej powiedzieć "Odpuść dziewczyno, już wystarczy". Scena w bibliotece :bigeyes: Czuć było chemię między bohaterami. Podobały mi się ich rozmowy i ich gra "Co byś wolał..." :)
Miałam jeden mały problem z połapaniem się z tymi wszystkimi przyjaciółmi. W końcu to 3 część z serii, a pierwszą czytałam dawno temu, ale nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo :hihi:

Dla mnie 9/10 :-D

Karino, ale fajnie, że Sztuka.. Ci się podobała! to jedna z moich najukochańszych książek w ogóle :D sama nie wiem ile razy już ją czytała :D a Nate :D oj rewelka kocha :D bardzo :D
gra "Co byś wolała.." przez cały czas jest ich ulubioną gra, ba! nawet ich dziewczynki Liv i Nate'a podłapały zabawę :D
i kurcze...znów kusi powtórka :D

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 20 sierpnia 2018, o 12:31

Zaczęłam To, co najważniejsze, ale mnie znudziło, wzięłam się za Wszystko, co w tobie kocham i jest lepsza od pierwszej części wg mnie. Nie wiecie czy będzie kontynuacja cyklu?

Post przez kejti » 20 sierpnia 2018, o 18:41

na razie chyba cisza a bardzo bym chciała kontynuacje :smarkam:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 20 sierpnia 2018, o 21:02

Po „Castle Hill” nie wiedziałam, czy dawać kolejną szansę Young. Ostatnio trafiło mi się okazyjnie „Nieznośny ciężar tajemnic” i… było dobrze. Ciekawie opowiedziana historia o dojrzewaniu, dorastaniu, a także o dramatach nastolatków. Odpowiednio wyważona. Nawet końcówka była tutaj w porządku. Fabularnie na dobrą sprawę nie ma nic odkrywczego, lecz zostało to opowiedziane z pomysłem, a bohaterzy żyją własnym życiem, stawiając czoło nie zawsze kolorowej rzeczywistości. Zaskakująco dojrzała pozycja, która coś w sobie ma.

Tak przy okazji, nie ma tego tytułu wpisanego w pierwszym poście, w oryginale również.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez kejti » 20 sierpnia 2018, o 21:30

mnie tam smutno, że Young poszła w młodzież :ermm: może kieeedyś przeczytam ale nie kusi ani troche

.
.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Y