Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:54

Samantha Young

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 3 marca 2018, o 19:55

Lilia napisał(a):Jest HEA. To pojedyncza książka.
Podobało mi się, było niebanalnie i zamierzam kupić.

To dobrze, bo miałam wątpliwości ;) Zerknę w takim razie.

A co do tej nowej to jestem jej ciekawa. Mam ją w oryginale :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 13 kwietnia 2018, o 19:42

Obrazek
From New York Times and USA Today bestselling author Samantha Young…

Autumn O’Dea has always tried to see the best in people while her big brother, Killian, has always tried to protect her from the worst. While their lonely upbringing made Killian a cynic, it isn’t in Autumn’s nature to be anything but warm and open. However, after a series of relationship disasters and the unsettling realization that she’s drifting aimlessly through life, Autumn wonders if she’s left herself too vulnerable to the world. Deciding some distance from the security blanket of her brother and an unmotivated life in Glasgow is exactly what she needs to find herself, Autumn takes up her friend’s offer to stay at a ski resort in the snowy hills of Montana. Some guy-free alone time on Whitetail Mountain sounds just the thing to get to know herself better.

However, she wasn’t counting on colliding into sexy Grayson King on the slopes. Autumn has never met anyone like Gray. Confident, smart, with a wicked sense of humor, he makes the men she dated seem like boys. Her attraction to him immediately puts her on the defense because being open-hearted in the past has only gotten it broken. Yet it becomes increasingly difficult to resist a man who is not only determined to seduce her, but adamant about helping her find her purpose in life and embrace the person she is. Autumn knows she shouldn’t fall for Gray. It can only end badly. After all their lives are divided by an ocean and their inevitable separation is just another heart break away…

The Kristen Proby Crossover Collection features a new novel by Kristen Proby and six by some of her favorite writers:

Kristen Proby – Soaring with Fallon
Sawyer Bennett – Wicked Force
KL Grayson – Crazy Imperfect Love
Laura Kaye – Worth Fighting For
Monica Murphy – Nothing Without You
Rachel Van Dyken – All Stars Fall
Samantha Young – Hold On

March 12, 2019
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 20 kwietnia 2018, o 16:48

Skończyłam dzisiaj

Obrazek

I sama nie wiem, co Wam napisać o tej książce, bo zostawia czytelnika z huśtawką emocji. Jest w niej śmiech i łzy, namiętność i wzruszenia. Podzielona na trzy części, które odpowiadają różnym etapom w życiu bohaterki, Nory. Nie chcę za bardzo spojlerować, więc nie mogę napisać za dużo o treści książki :nonono:
Nie jest ona do końca kryształową postacią, bez żadnej skazy. Jej wybory mogą zaskakiwać, zbulwersować, albo porządnie wkurzyć, ale myślę że przez to łatwiej się z nią utożsamić i poczuć wobec niej jakieś emocje. Wydaje mi się, że nie jest ona w stanie pozostawić czytelnika obojętnego. Pomimo tego, że ma dwadzieścia kilka lat, to przeszła naprawdę dużo, ale nie są to jakieś bezsensowne dramatozy, skrywane przez lata tajemnice, o których dowiadujemy się pod koniec książki. Dowiadujemy się o wszystkich tych wydarzeniach na bieżąco i możemy być świadkiem, jaki mają one wpływ na bohaterkę.
To samo można powiedzieć o Aidanie. Chociaż historia napisana jest z punku widzenia Nory, więc o nim nie mamy aż tak dużo informacji jak o niej. Chociaż, biorąc pod uwagę przez co przeszedł Aidan, jego jest chyba łatwiej polubić i zrozumieć jego postępowanie.

Jest też fajna para przyjaciół i niezbyt zarysowana, ale też historia ich związku :)

No i jest HEA,a to chyba najważniejsze :-D

Dla mnie cała ta historia to świetna książka o miłości, ale też o przebaczeniu samemu sobie i próbie walki z poczuciem winy. Nie powiem, że mi się łatwo czytało, bo nie do końca tak było, ale myślę, że to przez nagromadzenie emocji. Musiałam sobie zrobić chwilę przerwy, po której z przyjemnością wróciłam i skończyłam.

Dla mnie 9/10 i myślę, że mogę polecić.
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer, Judith McNaught, Lisa Kleypas, SEP

Post przez Ancymonek » 20 kwietnia 2018, o 16:51

Ja z tą autorką mam różnie, bo generalnie przeczytać przeczytam, ale nic nigdy jej nie wzbudziło we mnie jakiegoś nadmiernego entuzjazmu, ale muszę przyznać, że mnie zaciekawiłaś hmmm
"(...)Jeżeli książki, to te, które można unieść w pamięci(...)"

Post przez Karina32 » 20 kwietnia 2018, o 16:58

Ja czytałam jeszcze "Wbrew zasadom", które mam nawet wysoko ocenione, ale już kompletnie nie pamiętam o co tam chodziło :red:

A ta książka jest może bardziej obyczajowa z elementami romansu, niż stricte romans, ale myślę, że jest warta przeczytania :-D

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 21 kwietnia 2018, o 08:42

Ja niestety zaczelam czytac i odlozylam. Skoki w czasie. Bohaterowie jakies traumy (po pierwszej stronie juz wiemy ze bohaterowie sie znaja i wiedza o sobie co nieco - czuje ze im po umieral ktos wazny). Nosz kuuu, dlaczego Young idzie w tym kierunku? :mur: Nie mam ochoty na smutki wiec zostawiam to na inny dzien. Az jestem zla, ze moje ulubione autorki ida w tym kierunku. Rozumiem trauma zaatakowania albo jak bylo z ODS ale takie smutki - smierc itp? :mur: :mur:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 22 kwietnia 2018, o 13:59

Young już w tej serii o Hart's Broadwalk się zaczęła skłaniać ku traumatyzowaniu.
Niby zaczęłam to Wszystko przed nami ale nie pociągnęłam. Pewnie wrócę ale jakoś coś mi nie gra.

Wolę Young z czasów ODS. Też ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez kejti » 22 kwietnia 2018, o 17:53

Dokładnie Sol, chociaż jej seria Hart's Boardwalk też mi się bardzo podoba. Tam tego "dramatu" jest tylko troche ale ja po prostu nie lubię czytać jak ktoś tęskni za kimś kto nie żyje, nie mówiąc już jeśli ktoś zacznie pisać pamiętnik o tej osobie albo czytać listy zmarłej osoby :mur: jeśli Young będzie szła w tym kierunku to przykro mi ale jej podziękuje :bezradny:

.
.

Post przez Lilia ❀ » 22 kwietnia 2018, o 18:16

kejti, spróbuj jej nową YA, naprawdę jest fajna :)

Post przez kejti » 22 kwietnia 2018, o 18:30

Nie lubię Y/A wręcz przyznam bez bicia że nie cierpię :sorry:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 22 kwietnia 2018, o 18:48

potwierdzam... jest b. fajna. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 22 kwietnia 2018, o 21:50

skończyłam Wszystko przed nami i, kurcze to nie było to... niby książkę przeczytałam szybko, bo wczoraj zaczęłam a dziś skończyłam, więc jak zwykle napisana fajnym, przystępnym językiem..ale nie mogłam polubić Nory i tak miałam do samego końca książki..fabułą przypominało mi troszkę Słodką jak miód SEP, choć Honey była urocza, a Nora..sorry nie.. i to, że
Spoiler:
Aiden też jakoś taki od czapy wyszedł...tak jakoś nie kupiłam tego jego zauroczenia Norą, nie wiem skąd się to niby wzięło.. nie trzymało się to dla mnie kupy... tak więc, to nie jest najlepsza pozycja Samanthy Young.. zdecydowanie nie..

za to jestem bardzo ciekawa nowelki o Liv i Nate..czekam z niecierpliwością jak będę mogła to poczytać..i wcześniejszą o Harrym z Zapomnieć o przeszłości też..

Post przez kejti » 23 kwietnia 2018, o 19:11

a mogłabyś mi zdradzić w spojlerze jaką to on miał wielką traumę? :P

.
.

Post przez rewela » 23 kwietnia 2018, o 20:04

Kejti, pytasz mnie? :P bo ja spokojnie mogę Ci zdradzić :P tylko muszę wiedzieć, że na pewno tego chcesz :P

Post przez kejti » 23 kwietnia 2018, o 20:07

Tak, chce :)

.
.

Post przez rewela » 23 kwietnia 2018, o 20:20

Kejti - na życzenie o Aidenie..
Spoiler:

Post przez kejti » 23 kwietnia 2018, o 21:15

Rozumiem, dzieki :)
Spoiler:

.
.

Post przez rewela » 23 kwietnia 2018, o 21:24

ja Ci powiem, że z nią tzn z Norą miałam większy problem..
Spoiler:

Post przez kejti » 24 kwietnia 2018, o 10:17

wydaje się to wszystko
Spoiler:

.
.

Post przez Lilia ❀ » 13 maja 2018, o 22:46

Obrazek
Once upon a time Skylar Finch was the lead singer of a hugely successful American pop-rock band. But fame made her miserable. When years of living a lie suddenly ended in tragedy, Skylar fell off the map.

Eighteen months later she’s sleeping in a tent in a cemetery in Glasgow, making just enough money to eat by busking on the streets. She manages to avoid recognition, but not the attention of one of Glasgow’s ambitious A&R executives.
Killian O’Dea works at Skyscraper Records, Scotland’s most successful record label. Raised by his uncle and owner of the label, Killian’s upbringing would have been devoid of affection entirely if it wasn’t for his loving sister. Killian is unflinchingly determined to bring the label more success than ever, and the young homeless woman who busks on Buchanan Street is going to help him do that. Her music speaks to him in a way he refuses to over-analyze. All he knows is that if it can touch his dark soul, it’ll set everyone else’s alight.
Skylar makes it clear that she doesn’t want to sign with him. But when she experiences the dangerous reality of a woman sleeping rough, Skylar has no one else but Killian to turn to. An undeniable connection forms between them. But Skylar doesn’t want the career Killian is trying to forge for her, and when her past comes back to haunt her Killian will be faced with a decision that could ruin him. He must either free Skylar from his selfish machinations and destroy everything he’s ever worked for, or lose a woman who has come to mean more to him than he ever thought possible…

August 7th 2018

Play On #2

Post przez Karina32 » 24 maja 2018, o 07:42

Skończyłam wczoraj "Sztukę uwodzenia".

Bardzo mi się podobało. Zaczynając od motywu książki, czyli przyjaźni, która przekształca się w miłość, przez bohaterów i ich dialogi, aż do epilogu:) W końcu nieperfekcyjna bohaterka, z kompleksami i kilkoma nadprogramowymi kilogramami, która pięknie ewoluuje w miarę trwania jej "układu" z Natem. A Nate jest do zakochania (w końcu Szkot :evillaugh: ), ale też zachował się jak śfinia, a w sumie to rasowa świnia. Ale potem tak pięknie się starał o Olivię, że aż sama w końcu miałam ochotę jej powiedzieć "Odpuść dziewczyno, już wystarczy". Scena w bibliotece :bigeyes: Czuć było chemię między bohaterami. Podobały mi się ich rozmowy i ich gra "Co byś wolał..." :)
Miałam jeden mały problem z połapaniem się z tymi wszystkimi przyjaciółmi. W końcu to 3 część z serii, a pierwszą czytałam dawno temu, ale nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo :hihi:

Dla mnie 9/10 :-D

Post przez kejti » 24 maja 2018, o 09:50

czyli dołączasz się do dziewczyn jeśli chodzi o ulubieńca? :hyhy:
spróbuj drugą część, jestem ciekawa co powiesz :D

.
.

Post przez Karina32 » 24 maja 2018, o 11:48

kejti - myślę, że tak :hyhy:
Rozejrzę się za dwójką, bo chętnie poczytam resztę części. Może nawet kolejne hmmm

Post przez kejti » 25 maja 2018, o 10:05

Wszystkie warte poznania chociaż my nieźle obsmarowałyśmy postać Marco (jeśli dobrze pamiętam) :hihi: to była najgorsza część :P

.
.

Post przez Lilia ❀ » 9 czerwca 2018, o 16:52

99 centów
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Y