Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:15

Samantha Young

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 17 października 2014, o 21:24

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 października 2014, o 21:25

Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się do czegoś zajrzeć.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Lilia ❀ » 28 października 2014, o 22:24

Post przez Lilia ❀ » 12 listopada 2014, o 21:13

Nowa część On Dublin Street w lecie 2015. Bohaterem jest Logan, brat Shannon (panny Cole'a)

Many of you have seen the teaser in the back of ECHOES OF SCOTLAND STREET for the next book in the series. For those of you who haven't, I can tell you that book six is Logan's story (Shannon's brother). Here's the teaser if you missed it…

"Now that you’ve met Logan, don’t miss meeting the woman who will tame him in Samantha Young’s next contemporary romance!

On sale summer 2015,
wherever books and ebooks are sold!

Grace Farquhar came to Edinburgh to escape the rarified world of privilege and deceit in which she was raised. There, away from the power games of the family she was born to, she can build her own life, work, and the family of her choosing. Her life would be perfect if a) she could find Mr. Right and b) her annoying, womanizing ruffian of a neighbor would find himself a new flat in an apartment on the other side of the planet.
Logan and Grace are total opposites. She spends her nights working, he fills his nights with women. He’s ready to dive into his life now that he’s out of jail, she’s trying to play it safe. She’s sure he’s an uneducated, selfish brute; he’s sure she’s a prissy snob. Their arguments become as routine as their lives—until a fifteen-year-old girl changes everything. Claiming to be Logan’s daughter, her arrival gives Logan a sudden dose of responsibility, and Grace a dose of perspective, as she watches Logan shoulder his new burdens with grace and some terror.
Despite the past antagonism between them Grace wants to help Logan, and soon neither of them can deny the sparks that start to fly when anger is transformed into friendship. Throw in conniving friends, a plotting teenager, and families digging up pasts best left forgotten, and Grace and Logan find that while chemistry may be simple, nothing else is."

Title, cover and release date coming soon!

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 listopada 2014, o 13:55

Przeczytałam w końcu dwójkę, ale naszą "Wszystkie odcienie pożądania" i przyznaję bardzo mi się podobała. Chociaż przez hmm pół książki byli z innymi.
Podobała mi się dramatoza Jo i jej opieka nad bratem, że pojawił się ten wujek i sobie popłakałam nawet w kilku momentach. :shades:
Ogólnie nie mogłam polubić Jo, ale tu jest tak przedstawiona, że nie da się chować do niej urazy przez pierwszą część ;) Kompletnie zmieniłam o niej zdanie i nie wiem teraz czemu tak się broniłam przed czytaniem... Może dlatego książka okazała się dla mnie taką niespodzianką.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 13 listopada 2014, o 14:02

dlaczego nie ma książki o porządnym facecie pracującym ciężko i puszczalskiej pannie , która zalicza co noc innego a potem przechodzi przemianę?
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Agrest » 13 listopada 2014, o 14:07

Bo by ją czytelniczki zjadły ;) Pannę znaczy, nie że papier by skonsumowały ;)
Ale coś tam by się pewnie znalazło :lol:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 13 listopada 2014, o 14:25

jakie to jest niesprawiedliwe.
Panowie mogą z uśmiechem przefrunąć przez łóżka połowy żeńskiej populacji miasta i będą tacy cudowni i jeszcze wszyscy wierzą w przemianę, a jak bohaterka by tak robiła to by były psy wieszane na niej i na autorce.
I najzabawniejsze jest to że przez czytelniczki. Które to powinny być chętne na monogamicznych facetów. A gdyby romans miał czytelników, panowie nie mieliby nic przeciwko bohaterkom z doświadczeniem i przebiegiem starego samochodu...
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Duzzz » 13 listopada 2014, o 14:41

Hmm :) A my dalej gadamy o książce czy już ogólnie ;)
Bo jeśli o książce to nie zapominajcie, że w pierwszej części Jo o była ta co spotkała się z facetami, którzy mieli pieniądze ;)

Cam, nie wiem czy to bohater, który skacze z kwiatka na kwiatek, bo w dwójce on jest tylko z jedną Becką ;)
Ona, Jo, w tym momencie jest z Marcusem każde jest z kimś, tylko, że on jednak jak dla mnie przedstawia się bardziej pozytywnie, ona jednak nie do końca. Mimo, że zależy jej na Marcusie i jest jej z nim dobrze to jednak go nie kocha, ale lubi od niego dostawać przedmioty itd... Nie mówiąc już o seksie, który jej się nie podoba, ale i tak skoro jest w związku to on musi być. :wink:
Oczywiście związki z tymi facetami tłumaczy sobie miedzy innymi troską o brata...

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Agrest » 13 listopada 2014, o 14:43

Ja ogólnie o tym, jak bohaterki mają przechlapane (zresztą nie tylko jeśli chodzi stricte o przebieg łóżkowy ;) ).
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 13 listopada 2014, o 15:36

duzz - chyba tez bym nie polubiła takiej bohaterki.

Agreście - no mają. i do tego powinny być zgrabne, piękne, dowcipne (bogactwo nie zaszkodzi). :czeka:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 13 listopada 2014, o 16:31

Ale chyba Duz pisze, że ją polubiła... :niepewny:

Post przez Lilia ❀ » 13 listopada 2014, o 20:59

Bo Jo zyskuje z każdą przeczytaną stroną. ona dla Cole'a jest zdolna do wszystkiego.

Post przez Księżycowa Kawa » 13 listopada 2014, o 23:51

duzzza22 napisał(a):Bo jeśli o książce to nie zapominajcie, że w pierwszej części Jo o była ta co spotkała się z facetami, którzy mieli pieniądze ;)

Ale nie z każdym i nie z pierwszym lepszym :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 14 listopada 2014, o 11:36

Lilia napisał(a):Bo Jo zyskuje z każdą przeczytaną stroną. ona dla Cole'a jest zdolna do wszystkiego.

jakoś nie mogę się przekonać do poczytania o niej...mając w pamieci właśnie to jak się zachowywała w jedynce... :bezradny:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Lilia ❀ » 14 listopada 2014, o 12:05

dużo stracisz, a zwłaszcza odbije się to na późniejszych częściach.

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 14 listopada 2014, o 12:09

spróbuje...najwyżej odłożę...aczkolwiek Jo jest dla mnie chyba nie do polubienia....zobaczymy...
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Lilia ❀ » 14 listopada 2014, o 12:44

po takiej mamuśce i jeszcze gorszym ojcu? polubisz ją.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 14 listopada 2014, o 14:02

Właśnie kumpela mi mówi że książka o Jo jest fajna ale ja jeszcze poczekam ;)
bardziej mam ochotę na nastepną o Olivii :D o sztuce uwodzenia :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Duzzz » 14 listopada 2014, o 18:58

szuwarek napisał(a):duzz - chyba tez bym nie polubiła takiej bohaterki.

Szuwarku, ale ja ją polubiłam ;) W swojej części znacznie bardziej można ją polubić i jej traumy wiele tłumaczą. I napisałam o tym wyżej.
Tylko póżniej wspomniałam, że akurat Jo można wziąć za mniej pozytywną postać niż Camerona :wink:
W drugim tomie z nią w roli głównej wiele się wyjaśnia i jak ja nie mogłam zabrać się i przebrnąć przez pierwsze kilka stron i ich spotkanie to potem wciągnęło mnie, że kiedy chwila wolna wpadła, czytałam. :czyta2:

Kochane wierzcie mi nie ma co się ociągać. Zupełnie was zaskoczy ta cześć. Ze mną tak było. Początek wiele nie obiecuje, ale jak Lilia pisała wyżej z każdą stroną jest lepiej. I Jo wiele zyskuje, a to dlatego że coraz wyraźniej rysują się jej traumy. Mało tego, że musi mieszkać z matką pijaczką, która potem się okaże, że bije jej brata, to zajmuje się bratem nastolatkiem, o którego się martwi i jest wręcz nadopiekuńcza. To jeszcze dochodzi tatusiek co ją bił jak była mała i teraz nagle się ujawnia.
W to wszystko oczywiście wchodzi związek z Marcusem(Malcolmem nie wiem jak on się w końcu zwał) gdzie niby jej na nim zależy, ale nie jest w nim sobą tylko słodką uprzejmą partnerką. Z seksem również nie jest za dobrze.
Za to z Camem na siebie działają, że iskry w powietrzu się unoszą.
To Cam pierwszy poddaje się i oznajmia, ze zerwie z Becką by spróbować być z Jo. Jo też niedużo później w końcu się poddaje i zostawia M. i oddaje mu drogi zegarek, który jej podarował(czyli jednak nie tak bardzo liczą się pieniądze).
Wtedy zaczyna się ich związek. Oboje nie zdradzili swoich partnerów fizycznie i zakończyli związki zanim się na siebie rzucili.

Traumy, dramatozy przeplatają się z zabawnymi dialogami i scenkami np. Jo wpada w odwiedziny do Cama a tam widzi pająka piszczy i każe mu go zabrać. Ale nie zabić tylko go złapać i wypuścić. On bierze co?! Patelnię z przykrywką :evillaugh: Łapie go i wypuszcza przez okno. :D

A ich pierwsze relacje? Boskie, on śfiniak, bo sobie wymyślił, uroił, że ona jest taka i owaka, ze ma na boku kogoś drugiego i traktuje ją okropnie. A ona mu wcale nie ułatwia zadania by odkrył jaka ona jest naprawdę. ;)

Post przez Lilia ❀ » 14 listopada 2014, o 19:40

duzzza :lovju:

Post przez Duzzz » 14 listopada 2014, o 21:00

Dzięki kochana ja Ciebie też :lovju:
Ostatnio coś często się ze sobą zgadzamy :mrgreen:

Lilio, trzecia część to Olivia i Nate(swoją drogą ciekawa jestem jego traumy :hyhy: ), a kolejna to Hannah i Marco? Jak to jest posunięte w latach? Marco już się w tej części pojawił, bo to o niego chodzi prawda?
A widziałaś nowe części? :missdoubt:
http://www.goodreads.com/series/90841-on-dublin-street

Post przez Lilia ❀ » 14 listopada 2014, o 21:50

duzzza, czytałam wszystkie, nawet te połówki :)

Hannah jest po studiach, zostaje nauczycielką. Lat 22. Spotykają się z Marco po latach (nieprzyjemne rozstanie, o czym Hannah nie informuje nikogo; z tego powodu później dochodzi do rękoczynów Marco z Cole'em)
Cole w swojej książce ma 24 (Hannah wtedy jest w ciąży)

Książka Olivii i Nate'a uważana jest przez czytelników za najlepszą w cyklu. Ja nie mam ulubionej. Każda ma coś w sobie.

Post przez Księżycowa Kawa » 14 listopada 2014, o 22:51

Desdemona napisał(a):jakoś nie mogę się przekonać do poczytania o niej...mając w pamieci właśnie to jak się zachowywała w jedynce... :bezradny:

Tak, ale w jedynce nie ma nic o jej motywach i tak dalej – wszystko zależy od punktu siedzenia :wink:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 15 listopada 2014, o 09:26

Troche ofujac to puszczalska panną była bohaterka z crossa a i z pierwszej czesci youn wbrew zasadom.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Y