W tym roku chyba już mi się nie uda zaliczyć 15 tomu Sagi – nie wiem, gdzie go szukać po remoncie. Reszty zresztą również.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Zeph, jestem pod wrażeniem mnie Czarownik nie wchodzi ale jako że mam za darmo to muszę. W ogóle ostatnio widziałam ogłoszenia że ktoś chce kupić SoKŚ nie oddam, moje
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
jednak SoLL dość jednogłośnie jest uznawana za najlepszą o reszcie nie ma takiego szumu. Cierpię tylko bo nie mogę za normalną cenę kupić Tajemnicy Czarnych Rycerzy...
Mnie się SoLL i SoC najbardzej podobały. SoKŚ było nieco przegadane moim skromnym zdaniem... Tzn tak, jakby Sandemo pisała to trochę na siłę.
I tak, jak napisała Sol, SoLL i SoC to osobne serie, chociaż w SoC w jednym z tomów pojawia się drobne nawiązanie do SoLL, a konkretnie pojawia się jedna z postaci z SoLL. Natomiast SoKŚ to kontynuacja obu. Nie da się tej ostatniej przeczytać bez znajomości dwóch poprzednich.
wiedzmaSol napisał(a):Cierpię tylko bo nie mogę za normalną cenę kupić Tajemnicy Czarnych Rycerzy...
To znaczy: za ile?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Zephire napisał(a):konkretnie pojawia się jedna z postaci z SoLL
która?
Kawo, na allegro do dostania za 90 plus 20 zł przesyłka. Tak w pakiecie. Bardzo chciałabym za max 50 zł no 60 z przesyłką. Wiem, duże wymagania, ale to i tak górna granica górnej granicy
Może nie tyle szał, co ewidentne zaciekawienie W całej serii były momenty, które mnie rozczarowały, rozbawiły, uwiodły etc. To nie jest seria idealna i chyba dlatego mi się tak podobała Sporo tam się dzieje i jest całkiem wiele różnych zwrotów akcji. W skali 1-10 daję tej serii 9 (SoLL ma 10 oczywiście )
kurka... Mnie ten pierwszy tom nie powalił. Na dodatek mam poważne wątpliwości co do HEA między Morim a tą adoptowaną córką konsula. Nawet imienia nie pamiętam... Ale jej pochodzenie mnie ciekawi.
Tiril Och, HEA tam będzie i to niejedno Ktoś też nieźle namiesza A mamusia Tiril... Och, musisz koniecznie przeczytać I te intrygi... Mniam, palce lizać
tak mi się kołatało, ale już dziś jedno imię pomyliłam i nie chciałam z drugim ryzykować No mamusia i tak była małpa. Tatuś zresztą też świnia taka że hej... Ale wiesz, martwi mnie to że Mori obskakuje jeszcze SoKŚ, więc co z Tirill? Zostawił ją?