Teraz jest 28 stycznia 2025, o 05:52

Cathy Maxwell

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 22 września 2010, o 21:28

A to na pewno Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Bombelek » 27 grudnia 2010, o 18:52

Ja przeczytałam może ze cztery książeczki tej pani i wielce mi się one podobały :smile:
A najbardziej "Elfy", a zaraz po nich "Eden". Super :smile: Fajny ma styl :smile:

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 27 grudnia 2010, o 20:23

Sympatyczne takie :D
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Katarzyna888 » 18 lipca 2011, o 12:06

Ja niedawno przeczytalam ,,Zamek'' i tez za bardzo mnie nie zachwycil. Smieszne sytuacje i ciekawy poczatek, ale pozniej jakos strasznie szybko bohaterka zakochala sie w mezu, mimo ze byl dla niej podly i wlasciwie nie miala okazji zobaczyc jego dobrej strony zeby sie zakochac, chyba ze autorka zapomniala napisac...No i skonsumowanie malzenstwa pod okiem strazy, cosik nerwowo i zeby odciagnac uwage. Taka sobie byla opowiesc, mozna nazwac sympatyczna.

Notesiki gora :!: Ja tez taki mam :D
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Post przez Dorotka » 18 lipca 2011, o 17:06

Już chyba od roku miałam "Przysięgi" i "Zamek", ale jakoś nie mogłam się za nie zabrać. Ale teraz już się spięłam i zabrałam je ze sobą na Mazury. Na pierwszy ogień poszły "Przysięgi", a dopiero potem "Zamek". Pierwsza nie podobała mi się wcale, powiem więcej - wynudziłam się przy niej jak mops. Druga miała fajny początek [ach, ta Szkocja oraz małżeństwo, o którym pan młody dowiedział się po fakcie :lol: ], ale końcówka była już taka sobie.

Post przez aralk » 18 lipca 2011, o 20:26

ja też spałam przy Zamku :embarrassed:

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 15 sierpnia 2011, o 23:05

Jakoś nie przypominam sobie, żebym czytała jej książki, choć może to wina mojej sklerozy - mało kiedy pamiętam autora i tytuł.

Dziś zaczęłam i skończyłam "Wdówkę". Książka wydana przez Da Capo, w mojej ulubionej, starej serii. Książka krótka, zaledwie 318 stron, jednak pochłonęłam ją z wypiekami na twarzy. Prawie same plusy w niej widzę:
-bohaterowie - są prawdziwi, z wadami i zaletami. Zwłaszcza drugoplanowi są wspaniale nakreśleni. Cztery przyszywane ciotki bohaterki dostarczają prawdziwej czytelniczej frajdy. Aż chciałoby się poczytać o ich losach z młodości.
-relacje pomiędzy główną parą. Aż iskrzy między nimi. Poza tym...
-on pierwszy się w niej zakochuje i wyznaje jej miłość.
-dramatoza - sensowna i bez popadania z w przesadę.
-humor. Nie przesadzony i bez absurdów jak u Barnett.
-liczne zwroty akcji.
-dobre sceny erotyczne.

Minus:
-niektóre wątki zostały skrócone i sprawiają wrażenie niedokończonych.

Chętnie sięgnę po coś innego tej autorki.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 16 sierpnia 2011, o 12:41

wcale Ci się nie dziwię, że Wdówka Ci się podobała, bo ja też bardzo lubię tą książkę, a wogóle to Maxwell warto czytać bo się człowiek nie nudzi tylko czyta z zaciekawieniem co dalej będzie :)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 16 sierpnia 2011, o 13:02

zapisałam sobie ;)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 16 sierpnia 2011, o 13:37

mam takie samo zdanie jak Kawka.Może nie wszystkie książki Maxwell są na równym poziomie,ale Wdówka należy do tych bardziej udanych.Miałam wrażenie ciepła jak ja czytałam
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 16 sierpnia 2011, o 16:38

Dlatego też na pewno coś innego tej pani przeczytam.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 31 maja 2012, o 12:57

Skończyłam czytać nową jej powieść Klątwa pierścienia i jestem bardzo na tak. To się da czytać , bo książka wciąga od samego początku. Dużo się dzieje, jest też dobry humor i ciekawi bohaterowie. Ona dumna ale uboga szkotka, on książe o złej reputacji. Ona ratuje mu życie, on bierze ją pod swoją opiekę.
Duma i namiętność, pokusa i miłość - to główne wątki tej ciekawej książki, która jest początkiem nowej serii Skandale i uwodzenie

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 10 czerwca 2012, o 21:46

O, fajnie, że ci się podobało, bo Klątwa... czeka i na mnie (i zapewne na wakacje).
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 2 lipca 2012, o 21:40

mi się Klątwa pierścienia też b. podobała..xD pozytywna taka i wciągająca. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 7 marca 2013, o 23:57

Obrazek
New York Times bestselling author Cathy Maxwell continues the her popular historical romance series, the Chattan Curse, with The Devil's Heart.

Lady Margret Chattan, one of the most desirable women in all of England, has no interest whatsoever in marriage. When her brother's lives are put in danger, she travels to the Scottish Highlands, intent on saving them. There she meets Heath Macnachtan, who is trying to find out who murdered his own brother. Together, they team up to investigate the powerful curse that is behind the deaths, but instead find themselves falling in love.

Exceptionally entertaining and charming, The Devil's Heart mixes a well-crafted love story with complex characters and pulse-pounding adventure.

Premiera 30.04.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 marca 2013, o 23:25

Parę czytałam i kojarzę co nieco "Zamek", "Ucieczkę do Szkocji" i " Wdówkę", ale przez te wszystkie lata większość już zapomniałam.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Roberts/SEP/Brown/Kleypas/Lindsey/Gaskell/McNaught

Post przez giafia » 30 sierpnia 2013, o 08:16

Wszytskie książki Maxwell przecztyłam jednym ciągiem podaczas urlopu rok temu. Przygodę rozpoczęłam od ,,Wyrachowane zaloty " , następnie ,, Klątwy Pierścienia " a potem ,, W sidłach pożądania " i zanim się zorientowałam przeczytała wszystkie :] Najbardziej podoba mi się, że bohaterowie są tacy równorzędni - kobiety jednakowo odważni jak mężczyźni , a mężczyźni równie wrażliwi jak kobiety. A jeśli związek jest burzliwy tym lepiej dla czytelnika.

Mój największy problem związany z tą autorką jest taki, że na razie nie ma w planach wydawniczych żadnych nowości :zalamka: a wydawnictwo MAG Verlag wydało dwie części niezwykle obiecjącej serii ( wiem ponieważ widziałam na Goodreads ) :mur:
...so many books so little time ...

Post przez Księżycowa Kawa » 27 września 2013, o 10:59

Czy to jest dobre Książki w cyklu Skandale i uwodzenie? Ostatnio czytałam "Wyrachowane zaloty" i jakoś szczególnie nie byłam zachwycona.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Roberts/SEP/Brown/Kleypas/Lindsey/Gaskell/McNaught

Post przez giafia » 21 października 2013, o 14:50

Księżycowa Kawa napisał(a):Czy to jest dobre Książki w cyklu Skandale i uwodzenie? Ostatnio czytałam "Wyrachowane zaloty" i jakoś szczególnie nie byłam zachwycona.

Kawo - Wyrachowane zaloty to chyba najgorsza z jej książek jak dla mnie. Też od tego zaczęłam. Ale przeczytaj Klątwę Pierścienia i zakładam, że Ci się spodoba - intryga, bohaterowie, tajemnice .
...so many books so little time ...

Post przez Księżycowa Kawa » 21 października 2013, o 21:02

Nie wiem, czy to przeczytam, bo mam :roll:
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 22 lipca 2015, o 18:02

Przez cały czas mi się wydawało, że znam „Isabel”, ale widocznie to musiała być jakaś inna Isabel, gdyż już po kilku stronach się zorientowałam, że tego jednak nie czytałam. Dobrze to się czytało – przyjemnie, sama historia nie jest jakoś nadmiernie skomplikowana bądź głęboka, lecz tworzy całkiem sensowną całość. Michael Severson wypada pozytywnie na tle innych bohaterów, ponieważ po pierwszym spotkaniu z Isabel Halloran w specyficznej sytuacji zachowuje się na poziomie, choć może jego intencje nie do końca są czyste. Podobała mi się scena, gdy się zorientował, że się zakochał :lol: „Isabel” to jest coś lekkiego i rewelacyjnie nadaje się do kawy.
A propos, Michael ma przyjaciela, pół Indianina i wydaje mi się, że któryś z tomów tej serii powinien być o nim, ale niestety u nas tego nie wydano.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 22 lipca 2015, o 18:18

Ja czytałam Wdówkę - muszę powiedzieć, że bardzo mi sie podobała. I było niezwykłe uczucie i napięcie...
Wyrachowane zaloty też mi się podobały. I Zamek....
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Księżycowa Kawa » 22 lipca 2015, o 19:02

"Zamek" i " Wdówkę" również zaliczyłam, ale już niewiele pamiętam, choć wydaje mi się, że obie były w porządku.
Denis Diderot

*
*

Post przez Lilia ❀ » 8 kwietnia 2016, o 22:58

Obrazek
In New York Times bestselling author Cathy Maxwell’s glittering new series, wedding bells are ringing…but which Whitridge twin is the right groom?

The penniless orphan of a disreputable earl, Lady Charlene Blanchard thrives on the adventure of picking the pockets of unsavory gentlemen to survive. But due to her extraordinary beauty and prized bloodlines, she is hand-chosen as a potential bride for the Duke of Baynton, who is on the hunt for a suitable wife to provide heirs. All Char has to do is act the part she was born to play and charm a duke she’s never laid eyes on into proposing. Except the duke turns out to be the tall, dark and sexy stranger who just caught her red-handed as a thief!

Or is he? Jack Whitridge is the duke’s twin who had “gone missing” over ten years ago. Now back in England, he knows that the supposed Lady who has his brother’s love is hardly duchess material—except he needs her to save his adopted country from war. He is willing to bargain with her heart, until he finds himself falling for Char . . .

Marrying the Duke #2
Expected publication: May 31st 2016 by Avon

Post przez Lilia ❀ » 29 czerwca 2016, o 19:39

Obrazek
New York Times bestselling author Cathy Maxwell’s glittering Marrying the Duke series continues—Twice he has been close to the altar and still no duchess.

Will the third time be the charm? A duke can’t marry just anyone. His wife must be of good family, be fertile, be young. Struggling playwright Sarah Pettijohn is absolutely the last woman Gavin Whitridge, Duke of Baynton, would ever fall in love with.

She is an actress, born on the wrong side of the blanket, and always challenges his ducal authority. She never hesitates to tell him what she thinks.

However, there is something about her that stirs his blood . . . which makes her perfect for a bargain he has in mind: In exchange for backing her play, he wants Sarah to teach him about love.

And he, in turn, has a few things to teach her about men . . .

Expected publication: October 25th 2016 by Avon
Marrying the Duke #3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do M