Teraz jest 2 lutego 2025, o 00:48

Sarah J. Maas

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 29 marca 2017, o 12:02

Katiu akurat myślę że ostatnio się to ciutkę poprawiło, ale fakt był czas że dyskusje wszelakie ucichły.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Alias » 29 marca 2017, o 12:04

Sol, tylko nie zniechęcaj się początkiem. Niektórym (mnie akurat nie) jawi się jako powolny i nudny. Ale fakt, w tym przypadku najlepsze pod koniec ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez •Sol• » 29 marca 2017, o 12:12

długie początki potrafią się mega rozwinąć - Kate Daniels ;)
więc ok, będę cierpliwie czekać ;)

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 29 marca 2017, o 12:13

Sol i tak mam wrażenie, ze o niczym się tu nie dyskutuje. Ludzie wstawiają recenzje i do tego się to ogranicza, bo potem i tak nikt do tego nie nawiązuje, a jak juz nawiąże, to rozmowa się kończy po dwóch wypowiedziach... Są jakieś podrygi w NA ale to chyba i tak mało.

No wg mnie początek nie był nudny

Post przez Alias » 29 marca 2017, o 12:19

Katiu, ja bardzo rzadko biorę udział w dyskusjach. Leniwiec ze mnie. Częściej ogrniczam się do śledzenia ;)

Z Maas jestem w miarę na świeżo (czytałam jedną po drugiej w styczniu), więc niewiele wywietrzało. Zresztą jestem zdania, że ta seria świetnie nadaje się do analizy i dyskusji.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez •Sol• » 29 marca 2017, o 12:26

Katiu, już dawno napisałam że wklejanie samych recenzji trochę nam morduje forum.
Uszczypliwości też nie pomagają niestety. Ale mam nadzieję że to się zmienia, naprawdę ;)

trzeba po prostu wrócić do czytania synchronicznego :hyhy:
Kończę Zapatę i biorę sie za Maas, obiecuję ;)

Post przez KatiaBlue » 29 marca 2017, o 12:27

:P no to sobie odbijesz, Alias

Post przez Alias » 29 marca 2017, o 12:31

taa, zaraz dobije do 7 tys postów samym wątkiem Maas :hahaha:

Post przez •Sol• » 29 marca 2017, o 12:38

dobijaj!
Otworzymy szampana :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 29 marca 2017, o 13:15

Napisałyście tutaj tyle postów, że chyba muszę sobie zmienić listę czytelniczką. Gdy tylko wysprzątam mój bałagan książkowy czytam.

Post przez KatiaBlue » 29 marca 2017, o 13:21

No i fajnie, Kasiu ;)
Alias ;) dobijaj dobijaj

Post przez •Sol• » 29 marca 2017, o 13:22

też zmieniłam kolejność żeby się na rozmowę załapać ;)

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 29 marca 2017, o 14:13

Ja usnęłam z czytnikiem :zalamka: Teraz sprawdziłam i mam przeczytane 74%. Może dziś skończę :-D
Uporałabym się z tym w nocy, ale jestem chyba trochę chora :|

Powiem Wam, że mnie to w żadnym momencie nie nudziło. Jakby nudziło, bym rzuciła w diabły, bo u mnie to ostatnio żaden problem :hihi:
Ale czytam już 1,5 tygodnia, ponieważ jakoś nie mogę zbyt dużo na raz przeczytać. Może dlatego, że to tak bardzo nie moje klimaty, a może niechciej się znowu załączył. Pierwszą Sivec i "Kocham bohaterów" też czytałam w trudnym czasie przez bodaj po 2 tygodnie dla każdej i bardzo je lubię, więc chyba tak po prostu bywa :P

KatiaBlue napisał(a): Fajnie, fajnie, bo juz dawno nie dyskutowalam o książce, bo tutaj to ostatnio nikt nie chce z nikim pisać :(

Dokładnie. I dobrze, że teraz chcą tutaj dyskutować różne osoby, bo zazwyczaj gadają te same, żeby jakaś gadka się kręciła, a potem się okazuje, że one to gadają złośliwie i specjalnie, żeby tylko innym nie dać :lol:

Post przez •Sol• » 29 marca 2017, o 14:17

Very bo Ty się widocznie tymi najlepszymi delektujesz :hyhy:
kurde, chcę to zacząć już teraz :P

i tak w ogóle, Very :lovju:

Post przez Alias » 29 marca 2017, o 14:20

Very, no normalnie teraz to mam wiarę w Ciebie. Do końca tygodnia będziesz miała przeczytane :lol:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 29 marca 2017, o 14:59

Ja jestem dalej w szoku, że Very wzięła się sama z siebie za Maas :rotfl: A jeszcze z takim efektem :shock:
Alias napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Alias, a Ty w jakim Teamie jesteś? :hihi:
Spoiler:

Team Rhys oczywiście ^_^
Spoiler:

Tyś mi siostrą :paluszki: :hihi:
Ha! Bo właśnie wbrew pozorom
Spoiler:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Alias » 29 marca 2017, o 15:15

Duz, tyś mi siostrą forumową od jakiegoś czasu. Zapata zrobiła swoje :hahaha:

Post przez KatiaBlue » 29 marca 2017, o 19:02

Duzza tak sobie myślę, ze w sumie też ich nie widzę

Ulubiona autorka/autor: Nie mam jednej ulubionej : )

Post przez Jutrzenka » 29 marca 2017, o 19:47

Alias napisał(a):Do tego Jutrzenka miała czytać drugą część. No i Kasia też zdaje się ostatnio kupiła sobie pierwszą

Dziewczyny jesteście mistrzyniami - wątek założony 2 dni temu ma już 3 strony :lol:

Alias - czytam drugą część :D Zachęciłyście mnie tym, że jest więcej Rhysanda ;) Na razie przeczytałam 200 stron, ale bardzo podoba mi się to, że bohater, którego lubię (czyli Rhys :D) często się pojawia. Czekałam na moment, kiedy wreszcie upomni się o Feyrę. No i miał wejście w swoim stylu ;) Później czekałam na każdy kolejny tydzień, który miała z nim spędzać :D A później...bardzo spodobało mi się to, co wymyśliła autorka :D

Spoiler:

W sumie po tym, co napisałam, chyba automatycznie kwalifikuję się do teamu Rhysanda ;) Tamlin jest uroczy, ale Książe Dworu Nocy ma w sobie magnetyzm, którym bardziej przykuwa uwagę. No i podoba mi się jego relacja z Feyrą, w tym jego poczucie humoru ;)

Zdania, które kazał jej przepisywać były świetne ;)

Spoiler:

Jestem ciekawa co będzie dalej. Książka ma ponad 600 stron, więc pewnie się jeszcze trochę wydarzy :)

Jutrzenka :roll: :zawstydzony:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 29 marca 2017, o 19:50

czytałam Dwór cierni i róż jako polecankę i bardzo mi się spodobała.Tu moja opina:
viewtopic.php?p=1076503#p1076503
Początkowo byłam za tym,aby Feyra była z Tamlinem,choć nie podobał mi się do końca sposób,w jaki ją traktował.Jak małe dziecko bez rozumu,któremu wystarczy wydać polecenie a ono ma słuchać.Później dużo bardziej polubiłam Rhysa,który w stosunku do bohaterki zachowywał się lepiej.Wydawało mi sie,że układ zawarty między Feyrą i Rhysem zostanie zerwany
Spoiler:

Po lekturze Dworu mgieł i furii jeszcze bardziej polubiłam Rhysa
Spoiler:

mam nadzieje,że juz niedługo ukażą się kolejne tomy tej serii i że wreszcie para bohaterów(a najlepiej niejedna) znajdzie swoje szczęście.
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam jednej ulubionej : )

Post przez Jutrzenka » 30 marca 2017, o 10:09

KatiaBlue napisał(a):Fascynacja Rhysem no może podchodzić pod fascynację Malfoyem do pewnego momentu. Rhys ma jednak cos co według Rowling nie miał Malfoy

Ojej :shock: Nigdy nie miałabym takiego skojarzenia :mysli: To, według mnie, absolutnie inne charaktery, kierujące się zupełnie innymi motywami :ohlala: Malfoy był po prostu wrednym dręczycielem, który myślał tylko o sobie :|

A Rhys:
Spoiler:

Gdybym miała porównać jakąś postać z "Harrego Pottera" do Rhysa, to byłby to Snape (którego bardzo polubiłam dzięki grze Alana Rickman'a, a dokładnie dzięki scenie z filmu, w której pokazane są jego wspomnienia) :padam:

ewa.p napisał(a):Początkowo byłam za tym,aby Feyra była z Tamlinem,choć nie podobał mi się do końca sposób,w jaki ją traktował.Jak małe dziecko bez rozumu,któremu wystarczy wydać polecenie a ono ma słuchać

Jego nadopiekuńczość sprawiła właśnie, że Feyra poczuła się tak, jakby zamknął ją w klatce. Po wydarzeniach z pierwszego tomu nie dziwię się, że Tamlin bał się o nią, jednak powinien był choć trochę wziąć pod uwagę to, że jego postawa zaczęła ją przytłaczać :mysli:

Spoiler:

Jutrzenka :roll: :zawstydzony:

Post przez KatiaBlue » 30 marca 2017, o 10:13

Jutrzenka, ja go nie porównuje ;) to Very pisała, ze gdzieś czytała o tym, że ktoś tę fascynacje porównuje do fascynacji Malfoyem. Bo właśnie tu o FASCYNACJĘ chodzi a nie tak bardzo o Malfoya. A ja tylko rozwinęłam, ze do pewnego momentu może się wydawać słuszne, bo nie wiemy jaki Rhys jest na prawdę i wydaje się być czarnym charakterem (seksownym czarnym charakterem - tak jak Malfoy) (Snape nie jest seksownym czarnym charakterem). Ty wziełas to za bardzo ogólnie pod względem książki i zbyt szczegółowo pod względem Malfoya niż ja miałam to na myśli
Ostatnio edytowano 30 marca 2017, o 10:25 przez KatiaBlue, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 30 marca 2017, o 10:21

KatiaBlue napisał(a):Snape nie jest seksownym czarnym charakterem
byś się zdziwiła dla ilu bab jest :hihi:

tak w ogóle dziś zaczynam Dwór ;)

Post przez KatiaBlue » 30 marca 2017, o 10:23

No weź. Na pewno nie jest seksowny tak jak Rhys ;)
Zresztą... On jest seksi na pewno dla tych co ff czytają, bo po HP to ja nie wiem czemu ;)

Post przez Alias » 30 marca 2017, o 10:42

Jutrzenka napisał(a):Zdania, które kazał jej przepisywać były świetne ;)

Spoiler:

Taa, to byo dobre :lol:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do M