Teraz jest 21 listopada 2024, o 11:27

Santa Montefiore

Post przez Agrest » 15 czerwca 2012, o 21:10

To jej prawdziwe nazwisko, jest żoną Simona Montefiore.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Liberty » 19 czerwca 2012, o 09:26

I jako nazwisko zwyczajnej kobiety, jest ok. Ale u autorki to brzmi bardzo pretensjonalnie. Jej nazwisko wywołuje bardzo konkretne obrazy w mojej głowie. I nie tylko ja tak mam. Graficy jej książek też i zamieszczają je jako okładki. Generalnie trzymam się z daleka od takich książek. W przeszłości próbowałam autorek, których pretensjonalne nazwiska i przesadnie romantyczne okładki od razu mówiły o czym będzie książka. Nuda.
Dla przykładu:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 19 czerwca 2012, o 12:25

Przepiękne te okładki. Ale masz rację, Liberty, że ze stagnacją/nudą i brakiem akcji się kojarzą.
Popatrzeć chwilę warto, nawet z przyjemnością, lecz kupić lub czytać już bym nie chciała.
(Jennifer Crusie takich okładek by chyba nie dostała. U niej się za dużo dzieje.)
Obrazek

Post przez Wiedźma Ple Ple » 19 czerwca 2012, o 13:05

jakaś godność :roll:

Poprzednia strona

Powrót do M