Teraz jest 29 stycznia 2025, o 07:52

Kat Martin

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 marca 2013, o 12:13

Bo brak dokładnej daty :cry: Na empiku szukałam, bo czasem są, ale też nic... Jednak kwiecień już niedługo więc może niespodzianka będzie na prima aprilis :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 marca 2013, o 23:12

Pierwszy tytuł, jaki czytałam, podobał mi się, ale za nic nie potrafię sobie przypomnieć, jak brzmiał. Potem bywało raczej średnio i np. czytałam książki z cyklu Naszyjnik, ale już praktycznie nie pamiętam. Chyba najbardziej mi przeszkadzała głupota bohaterów, szczególnie jego.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 17 marca 2013, o 23:17

ja ostatnio czytałam dwie jej książki,a jeszcze kolejne dwie czekają na przeczytanie,przy czym te przeczytane to dwie części trylogii,a te,które mam do przeczytania pojedyncze tytuły innych cykli(szkoda,że nie pierwsze)
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Księżycowa Kawa » 17 marca 2013, o 23:28

Ja chyba już z dwa lata nie miałam z nią do czynienia (albo ciut dłużej), ale ta "Bez serca" zapowiada się nieźle tak, że przy okazji mogłabym wziąć.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 24 maja 2013, o 15:25

Bez serca to historia dziewczyny, która mimo niskiego pochodzenia, bardzo chce zostać damą. Zawiera więc układ z lordem Greville, że on pośle ją do szkól, a ona w zamian zostaie jego kochanką.
Po kilku latach, całkiem odmieniona wraca do majątku, z postanowieniem że postara się zwrócić dług za swoją edukację i w ten sposób anuluje układ. Okazuje się jednak, że lordem został jego nieślubny syn,z którego życie zrobiło nieczułego i bezwzględnego człowieka.
Ich pierwsze spotkanie jest bardzo dramatyczne. On spotyka Ariel w ramionach swojego największego wroga i domaga się od niej wywiązania z układu zawartego z ojcem.

Bardzo dobra i ciekawie napisana książka, trochę smutna, czasami wzruszająca. Dużo się dzieje, rywal i intrygi przyrodniej siostry podgrzewają atmosferę. Podobają mi się charaktery bohaterów. Mogę tylko serdecznie polecić.

Post przez Księżycowa Kawa » 25 maja 2013, o 23:01

hmmm Chyba jednak będę miała na uwadze "Bez serca"...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: SEP, McNought, Garwood, Brown

Post przez Mery_Kate » 21 czerwca 2013, o 12:09

aaaaaa!!!! Czytam "Cygańskiego Lorda" i emocje dochodzą zenitu, bo doszłam do momentu spotkania Catheriny i Dominika na sali balowej! :happy1: :D :D teraz to dopiero ruszała akcja.... bo już mi się trochę nudziło podczas tej wędrówki z cyganami.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 21 czerwca 2013, o 18:32

teraz to się dopiero zacznie akcja :hyhy:
lubię te książkę ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 21 czerwca 2013, o 22:37

Ten cały "Cygański lord" średnio mi się podobał...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: SEP, McNought, Garwood, Brown

Post przez Mery_Kate » 21 czerwca 2013, o 23:25

450 stron a ja już przy 100 się zastanawiałam czy coś się w ogóle będzie działo w tej książce (bo taka zachwalana i dobrze oceniana), ale jednak :) zaczęła mi się podobać

Post przez Księżycowa Kawa » 19 lipca 2013, o 22:26

Wczoraj trafiło mi się nieoczekiwanie "Bez serca", po pierwszym rozdziale myślałam, aby to rzucić, ale potem było lepiej...
Denis Diderot

*
*

:)

Post przez Lady Camilla » 2 sierpnia 2013, o 16:00

Pierwsza książką tej pisarki, która wpadła mi w ręce to "Tajemnice nocy" kilka godzin i już jej nie było, byłam zachwycona, więc poszłam dalej i trafiłam na "Utracona niewinność", tu mnie zdecydowanie wciągnął humor na samym początku :D , potem już tylko czekałam do wspólnego spotkania głównych bohaterów. Strasznie wkurzał mniej ten jej nieznośny braciszek, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Co do Garrick'ów to wiem, że to od końca ale został mi jeszcze "Cygański lord", widziałam gdzieś opis i bardzo mi się spodobał, mam nadzieję że sama książka również. :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Roberts/SEP/Brown/Kleypas/Lindsey/Gaskell/McNaught

Post przez giafia » 2 sierpnia 2013, o 16:59

Jako pierwszą przeczytałamCygańskiego lorda - zobaczyłam na Fantastic Fiction, że Johanna Lindsey poleciła ten tytuł i tak mi się spodobał, że kupiłam wszystko co było wtedy dostępne na allegro i do tej pory to moja ulubiona książka obok Rozkosznej Zemsty Wiem, że na forum są skrajne opinię - może przez wydumany problem z ojcostwem Dominica i dość naturalistyczny język :bezradny:
...so many books so little time ...

Post przez Lady Camilla » 2 sierpnia 2013, o 20:07

Rozkoszną zemstę czytałam i była niezła... :hyhy:

Teraz czytam Stephanie Laurens (Klub niezdobytych) i zdecydowanie wolę Kat, chociaż z drugiej strony ze Stephanie dopiero zaczynam... :czyta2:

Post przez Księżycowa Kawa » 2 sierpnia 2013, o 21:16

Lady Camilla napisał(a):Rozkoszną zemstę czytałam i była niezła... :hyhy:

Teraz czytam Stephanie Laurens (Klub niezdobytych) i zdecydowanie wolę Kat, chociaż z drugiej strony ze Stephanie dopiero zaczynam... :czyta2:

Martin nie jest aż tak monotematyczna jak Laurens, gdzie występuje tylko jeden schemat.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: SEP, mary balogh, mary jo putney

Post przez my-joy » 24 października 2013, o 11:57

Kat Martin umiliła mi własnie pobyt w szpitalu. Przeczytałam 3 jej książki i bardzo mi sie spodobały. Zakupiłam kolejne 2 i juz czaję się na pozycje z mojej biblioteki, jak tylko wreszcie będę na chodzie.

Post przez Alias » 24 października 2013, o 12:53

W szpitalu? To szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 27 października 2013, o 21:31

Co prawda nie przeczytałam wszystkich jej książek ,ale wiem ,że należy do czołówki moich ulubionych autorek i zgadzam się z Kawą nie jest schematyczna, choć jest jeden szczegół , on zawsze nabroi i to mocno i musi się mocno napocić ,żeby mu przebaczyła główna bohaterka :P (może jestem dziwna,ale lubię to)
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: SEP, mary balogh, mary jo putney

Post przez my-joy » 11 listopada 2013, o 22:12

Czytam własnie historię o wikingu. A pół dzisiejszej nocy spędziłam nad historią Jo i Reyne'a. Kat Martin zdecydowanie znalazła się w czołówce moich ulubionych autorek.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 grudnia 2015, o 16:05

Obrazek

BOSS, Inc. #1

A bodyguard, a bounty hunter, a P.I.—the men of Brodie Operations Security Service, Inc. are down for the job…

Sinners, whores, and sluts beware—your time is at hand: a faceless menace is threatening lingerie models on a cross country tour, and Ethan Brodie is there to defend and protect.

Ethan’s learned the hard way that beauty is no substitute for character. So even though Valentine Hart is one of the most breathtaking women he’s ever seen, he’s keeping his hands off and his eyes open. Or that’s what he tells himself.

Then one of the models is murdered, and the closer Ethan gets to the answers, the closer he finds himself to Valentine—and the hotter the pressure feels. There’s more to Val—more to the other girls—than he could have guessed. But one is keeping a secret that could kill them all.

Premiera: 26.01.2016

Post przez gosiurka » 27 grudnia 2015, o 16:48

Ja chcę po polskiemu :placze:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez Księżycowa Kawa » 27 grudnia 2015, o 22:31

W sumie również mogłabym zerknąć na jej współczesną…
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 27 września 2016, o 16:02

Ostatnio czytam powieści tej pani.

"Tajemnice nocy" mi się podobała. Fajny klimat i akcja, choć nie rzuciła mnie ta książka na kolana, to oceniam pozytywnie. Przyjemna i lekka lektura.

Zaraz potem wzięłam się za "Nocnego jeźdźca" i przepadłam. Bardzo mi się podobało, ale głównie dlatego, że osadzona jest w czasach dzikiego zachodu, który lubię i jest wątek z Meksykanami, a ja mam słabość do Meksykanów (stąd dziwna skłonność do oglądania telenowel).

Ponadto jestem prawie pewna, że czytałam to o Wikingu i bardzo mi się podobało, ale z opisów nie mogę znaleźć tytułu. Chyba nawet mam w domu na regale tę książkę, ale głowy nie dam. A i kojarzy mi się jak przez mgłę ten "Cygański lord". Chyba muszę sobie odświeżyć. :bezradny:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 2 października 2016, o 16:57

Kolejna książka Kat Martin za mną. Tym razem "Bez serca". Szału wielkiego nie było, momentami strasznie się mi dłużyło ale jak juz przebrnęłam przez najgorsze momenty, to poszło szybko. Ani zła, ani dobra, trudno mi powiedzieć coś więcej na temat. :bezradny:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez gosiurka » 25 października 2016, o 21:32

Tej jeszcze nie czytałam, muszę do niej wrócić, uzbierało się trochę zaległości :red:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do M