Końcówka trójki jest smutna i wkurza bardzo, przynajmniej mnie. Nie lubię takich rzeczy. Jestem zdania, że jak nie chcesz czytać końcówki trójki, to nie musisz, a czwórka, mimo że naładowana jakimiś emocjami z trójki to już tak nie boli. Początek dla mnie był taki... neutralny to złe słowo, ale napisane jest to w taki sposób, że jak ktoś nie czytał, to wiele nie straci, bo ona opisała co i jak było, tylko w taki mało bolesny sposób. Sama czwórka była ok, ale znowu końcówka trochę wkurza.
Spoiler:
Z tego wszystkiego to mi szkoda tej całej Maddie. No bo ona się zakochała, tu szczęśliwa, tu zaręczyny, a ten też ją zdradza, potem zostawi... w pysk bym za to dała. Już nie tylko za ehh córę Lilith , tylko też za Maddie. To nie fair. Bardzo nie fair. Nie podoba mi się to. Dlatego te co czytały - powiedzcie mi co się stanie z M. ? I ciekawi mnie jak on się zdiabli w tej piątce. Dzisiaj się dowiem. Bo już sama jego zdrada M. spowodowała czarną duszyczkę (chyba że tymi zaręczynami się wybronił? A może znowu zrobi coś M. i to będzie dla niego zguba? Eh...
Podoba mi się tu, póki co, fabuła, bo jak na razie nie ma nic o ratowaniu świata albo bohaterki przed czarnym charakterem i pod tym względem to mi trochę przypomina Carrie Vaughn. Poza tym niby jest podział na dobro i zło, to przyjaźń Cartera i Jerome'a zdaje temu przeczyć
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Roman w sumie przypomina wielu innych bohaterów, a Seth jest inny.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
A mi trójki właśnie brakuje i może dobrze kilka z tych pozycji już mam...
Sol mi pewnie łopatą w łeb przyłoży... ale wielkie halo o nic. Już w piątce miałam obraz jak to będzie wyglądać
Spoiler:
te wszystkie sny i wcielenia, więc żadnego elementu zaskoczenia nie było. Tak samo rola Cartera - dla mnie to było jasne od pierwszej części, tak samo jak rola Jeroma. Może nie do końca co i jak, bo nie wiedziałam przecież jak się skończy, ale to w zasadzie sprawdziły się moje przewidywania.
Naprawdę się spodziewałam jakiegoś większego WOW. Generalnie spoko, ale i tak... niektóre rzeczy niepotrzebne. A to, że Seth odszedł do innej - po mojemu wcale nie musiał, mógł odejść, być sam, ale ta trzecia tam nie potrzebna.
oj tam od razu przyłoży. Masz inne zdanie Zresztą też czytałaś w trochę innym wieku z innym dorobkiem na koncie że tak powiem. Może ja czytając jako jedną z pierwszych swoich serii romansów, oraz jakieś 4 lata temu 1 tom miałam inne oczekiwania. Stąd też różnica.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
hm.. też skończyłam. pewne rzeczy mnie zaskoczyły, ale inne nie bardzo, co do niektórych spraw łatwo było się domyślić. hm.. spodziewałam się czegoś lepszego, a wyszło jak wyszło.
RM "But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "
Sol, być moooże. Mnie się nie podobały zdrady Setha i końcówka w ogóle w żaden sposób nie jest wyjaśnieniem ani wytłumaczeniem. Jak dla mnie można byłoby to inaczej rozegrać... jestem rozczarowana po prostu. Nie tylko Ty masz pozytywną opinię, w necie ich pełno... nie wiem. Może po prostu za dużo romansów przeczytałam i mam swoje wymagania.
Generalnie niby wszystko ok, ale spodziewałam się większej bomby na koniec, a tu jakiś mały niewypał tylko był...
Polubiłam tą autorkę przy okazji Akademii Wampirów dlatego ucieszyłam się, że niektórzy bohaterowie pojawili się również w Kronikach Krwi (Adrian ). Zaczęłam czytać 4 część, ale w pewnym momencie przystanęłam i trudno mi wrócić...
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.” “What?” “Testosterone.” ― Nalini Singh, Branded by Fire
Ostatnio zastanawia mnie cykl "Czarna Łabędzica", bo po dwóch tomach Kincaid stwierdziłam, że jednak tę autorkę dobrze się czyta, ale na Akademię Wampirów nadal nie mam ochoty.
tak, ja na początku miałam wrażenie że to nie dołujące będzie w połowie zmieniłam zdanie a teraz się waham czy czytać dalej, bo mi się koniec nie podobał
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki