Teraz jest 22 listopada 2024, o 21:00

Stephanie Laurens

Post przez aralk » 23 lutego 2013, o 20:50

Agrest napisał(a):Przeczytałam Męski horror ;)

całkiem adekwatnie do wrażeń czytelniczych ci się przeczytało ;)

Post przez Agrest » 23 lutego 2013, o 21:47

Zawsze możemy się łudzić, że ta przypadłaby mi do gustu ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 23 lutego 2013, o 21:51

Myślę, że powinnaś się przekonać :D

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 23 lutego 2013, o 22:02

aralk, odniosłam wrażenie, że słowo "łudzić się" było kluczowe w tej wypowiedzi :hyhy:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 25 lutego 2013, o 02:07

Obrazek
Pierwsza z cyklu książek o siostrach Cynster.
Kobiety z rodu Cynsterów wychodzą za mąż z miłości. Takiego małżeństwa pragnie także Heather Cynster, nie może jednak natrafić na mężczyznę, który wzbudziłby w niej dreszcz uczucia. Uznawszy, że do tej pory obracała się w niewłaściwych kręgach, Heather wymyka się potajemnie na wieczorek w jednym z londyńskich salonów znanych z luźniejszej atmosfery. Niespodziewanie zostaje stamtąd porwana. Śladem tajemniczych porywaczy wyrusza wicehrabia Breckenridge. Czy okaże się bohaterem, o jakim marzyła Heather?

Premiera 12.03.2013

Obrazek
New York Times bestselling author Stephanie Laurens returns to another utterly irresistible branch on her beloved Cynster family tree in And Then She Fell.

Set in Regency England, London's Henrietta Cynster, known as "The Matchbreaker" has a special talent for making sure that bad marriages never happen. After breaking up one ill-suited couple, Henrietta is obligated to find the perfect bride for the debonair James Glossup.

The assignment proves to be a challenging one for the single-minded Henrietta, who believes that finding love isn't in her own stars. But Henrietta discovers - in spite of her personal denials of love - that both she and James are indisputably drawn to each other.

Fans of Stephanie Laurens's Cynster books and readers of smart and compelling historical romances will be transported and entertained by And Then She Fell.

Premiera 26.03.2013

Obrazek
No. 1 New York Times bestselling author Stephanie Laurens has returned to another utterly irresistible branch on her beloved Cynster family tree

Now that her sister Henrietta has discarded her spinster ways and become betrothed, it's finally Mary's chance for true love. She knows exactly who she wants - and it's not someone as wild, unmanageable and sinfully seductive as Ryder Cavanaugh.

Ryder Cavanaugh, Marquess of Raventhorne, had never met a woman who wouldn't happily fall at his feet - or into his bed . . . until Lady Mary Cynster. He soon realises he'll only succeed at being the man he wants to be with Mary by his side. And convincing her of that fact is just the kind of challenge that thrills him.

Premiera 25.06.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 25 lutego 2013, o 08:45

straszliwie dziwaczne są te kobitki na naszych okładkac :]

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 25 lutego 2013, o 09:02

Paskudnie. Ta nasza mi trochę Aldonę Orman przypomina.
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez aralk » 25 lutego 2013, o 09:11

Nie mam pojęcia kto to jest i niech tak pozostanie :)

Post przez Scholastyka » 25 lutego 2013, o 19:41

a ja po przeczytaniu w oryginale "Na ratunek damie" nabrałam ochoty na trzeci tom "Sióstr Cynster" czyli "The Capture of the Earl of Glencrae", buuu
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 26 marca 2013, o 16:05

Czytam pierwszą część Kobry i nasuwa mi się pytanie, gdzie ta pisarka z Cynstersów?? :?:
Wszystko było super do chwili kiedy zaczęli ze sobą sypiać. Doszłam dopiero do drugiego dnia po. ale już mi się nasuwa pytanie: Czy autorka zapomniała, że piszę historyka? Toż to 1822 rok, a zachowanie bohatera wskazuje jakby był XXI w. Już nie mówię o tym, że
Spoiler:
, ale żeby bohater nie zdziwił się, ani nic? Może zrobi to później, ale dla mnie to trochę dziwne, wie, że dziewczyna jest z dobrego domu i nie reaguję na taką rewelacje niczym. Jakby to było całkiem normalne. A może ja tylko tutaj widzę coś nienormalnego?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 26 marca 2013, o 17:01

...jak sobie przypominam czytając Kobrę to też mnie to zastanowiło....dość nowoczesne podejście jak na tamtą epokę....ale bodajże w drugim czy trzecim tomie też jest coś podobnego.... :hyhy:
...wyzwolone dziewczyny.... :wryyy:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Adrastea » 26 marca 2013, o 17:05

to już niech wróci do tych mniej wyzwolonych, ale upartych :wryyy: Ja chcę starą Laurens :smutny:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 26 marca 2013, o 17:09

ostatnio czytałam Na ratunek damie....i tu chyba autorka wraca do schematu....Heather to postać uparta jak diabli...słowem ma dziewczyna ikrę... :hyhy:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Adrastea » 26 marca 2013, o 17:30

Czyli polecasz? Wczoraj się zastanawiałam za którą wziąć, ale stwierdziłam, że Heather była niemrawa, więc...
Obrazek

Post przez aralk » 26 marca 2013, o 18:57

Niestety, im dalej tym gorzej, a nowsze pomysł gorsze od tych pierwszych :]

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 31 marca 2013, o 16:55

Wiem, że Laurens pisze schematycznie, wiem że się powtarza. Narzeczona Diabła była super, za to Przysięga ledwo średnia. Powiedzcie mi proszę, które książki są na poziomie Narzeczonej?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 31 marca 2013, o 17:09

Mnie to się powoli zamazuje co było gdzie i której autorki, ale... O ile dobrze kojarzę, niezła, jak na tę autorkę, była "Sekretna miłość" piąty tom z serii Cynsterowie oraz "Aż do szaleństwa" piąty tom z serii Klub Niezdobytych :D Może dziewczyny będą w stanie pomóc bardziej.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez •Sol• » 31 marca 2013, o 17:13

o tej Sekretnej miłości już słyszałam że dobra ;) wydaje mi się że to Aralk mówiła że mogę przeczytać jeszcze tylko to i mi wystarczy znajomości ze Stephanie :P
Dzięki Agatonie ;)

Post przez Adrastea » 31 marca 2013, o 17:18

Oświadczyny demona, Dzikie noce :bigeyes:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 31 marca 2013, o 17:25

wiedzmaSol napisał(a):o tej Sekretnej miłości już słyszałam że dobra ;) wydaje mi się że to Aralk mówiła że mogę przeczytać jeszcze tylko to i mi wystarczy znajomości ze Stephanie :P
Dzięki Agatonie ;)

Tak, z takim komentarzem to by była Aralk :mrgreen:
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez •Sol• » 31 marca 2013, o 17:32

Adra, a kolejna która by mnie czekała chronologicznie - Czarownica z doliny?

Agatonie, no właśnie jestem prawie pewna że to Aralk taki komentarz wygłosiła. Zostawiam sobie margines w razie mojej sklerozy bo później będzie że opowiadam bajki :P

Post przez aralk » 31 marca 2013, o 18:00

Agaton napisał(a):
wiedzmaSol napisał(a):o tej Sekretnej miłości już słyszałam że dobra ;) wydaje mi się że to Aralk mówiła że mogę przeczytać jeszcze tylko to i mi wystarczy znajomości ze Stephanie :P
Dzięki Agatonie ;)

Tak, z takim komentarzem to by była Aralk :mrgreen:

nie mogłoby być inaczej :hyhy:
Agaton ma rację, Aż do szaleństwa tez mogło być ;)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 31 marca 2013, o 21:30

Czarownica z doliny i Sekretna miłość mi sie podobały najbardziej.Dzikie noce też nie były złe.Ostatnio czytałam część o Charlesie,bracie Alathei ale nudnawe mi się wydawało(Smak niewinności).
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Adrastea » 1 kwietnia 2013, o 13:31

wiedzmaSol napisał(a):Adra, a kolejna która by mnie czekała chronologicznie - Czarownica z doliny?

Agatonie, no właśnie jestem prawie pewna że to Aralk taki komentarz wygłosiła. Zostawiam sobie margines w razie mojej sklerozy bo później będzie że opowiadam bajki :P

Tak, Czarownica z doliny, następnie Oświadczyny demona są.
Obrazek

Post przez •Sol• » 1 kwietnia 2013, o 13:37

Ewo, czyli mogę czytać spokojnie i się nie rozczaruję? Mam obawy po Przysiędze, druga kiepska mnie zniechęci już całkiem.

Adra, to to ja wiem ;) pytam jak oceniasz ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do L