Dopiero od niedawna wpadłam na cudowne możliwości chomika z którego bez przerwy pobieram romanse oczywiście na 24 godziny tylko
Biblioteki w moim mieście mają bardzo ograniczone zbiory jeśli chodzi o tę tematykę
niestety... Więc pierwsze czego zaczęłam poszukiwać to serii romans z szejkiem, bo przeciez przez całe życie towarzyszyły mi marzenia o porwaniu, o wielkim pałacu, władczym szejku itd itd
SREBRZYSTY ANIOŁ opis brzmiał świetnie, no wiec czytam czytam... ale że jakoś tak długo trwało to zapoznanie się bohaterów to przeskakiwałam o parę kartek przechodząc tylko do scen dotyczących samej bohaterki. Jak się póxniej okazało pominęłam ważny wątek dotyczący sensu zamiany, jednak stwierdziłam że jak ona się dowie prawdy to ja razem z nią
Więc czytam dalej w końcu pełna napięcia bo bohaterowie się poznali, aż tu nagle <SZOK>
:|:| Bohater jest Anglikiem !!! Cóż to było za rozczarowanie, pomyślałam że jakoś to sobie wmówię że jest gorącym Arabem ale nic z tych rzeczy nawet nie pomogły jego ciemne kedziorki na klacie, które autorka tak wnikliwie opisywała. Anglik to Anglik żaden szejk !!! Oczywiście dotrwałam do końca, pomysł z haremem urzeczywistniał książkę ale jak ma być to romans mogli to jakoś obejść, np miał harem ale gdy ją poznał wygonił wszystkie
I za bardzo jej pobłażał, denerwowało mnie jej zuchwalstwo, powinien sprawić aby była bardziej pokorna wkońcu był pseudoszejkiem. Przejdźmy do wniosków romans udany choć parę rzeczy jak zwykle bym pozmieniała np można by bylo wzbudzić u bohatera zazdrość, np gdyby Chantelle więcej czasu spędzała ze swoim ochroniarzem K...(nie wiem jak się nazywał) - co prawda eunuchem ale jakże był silnym mężczyzną...
Książka ujdzie, jednak jej opis powinien zawierać info. o tym że szejk jest anglikiem, bo to wprowadza w błąd czytelniczki.