Tak na dobra sprawe to jest moj ulubiony przepis i robie go na specjalne okazje
<span style="font-weight: bold">Rarytas</span>
<span style="text-decoration: underline">Skladniki</span>
6 jaj
6 lyzek maki ziemniaczanej
3 duze cebule
0,5 kg fileta z kurczaka
200-300 g pieczarek
200g zoltego sera
pieprz i sol
<span style="text-decoration: underline">Sposob przygotowania</span>
Jajka z maka rozklepac (rozbeltac) i doprawic do smaku (pieprz i sol), pokroic w kostke cebule, pieczerki, ser zetrzec na tartce, filety pokroic w paseczki, wszystko razem wymieszac wlozyc do lodowki na 2 godz. Potem piec na patelni jak placki dziemniaczane. Najlepiej jesc jak jest cieple
<span style="font-weight: bold">Sos do Rarytasa</span>
<span style="text-decoration: underline">Skladniki</span>
3 zabki czosnku (rozgniesc)
2/3 czubate lyzki majonezu (najlepiej Winiary)
2/3 czubate lyzki jogurtu naturalnego
pol cytryny (wycisnac sok)
pieprz i sol
Czosnek zmieszac z majonezem i jogurtem oraz sokiem z cytryny doprawic sola i pieprzem do smaku i zostawic na 1 godz. w lodowce.
Sos mozna nalozyc na rarytasa ja tak robie
Zycze smacznego
Ps. Najlepiej robic na weekend w tygodniu nie polecam gdyz (ja jem duzo tego) jak to czosnek ladnie pachnie