joakar4 napisał(a):Mojemu na szczęście Whiskas też nic nie wysyła.
Florian mimo moich prób nie uznaje innej karmy jak Whiskas, Feliks albo Gourment, a z suchej tylko Purina. Qurcze dawałam mu chyba większość marek i nic. Już się poddałam, ojciec mu to kupuje, bo przecież "kot tak to lubi i nie będzie chodził głodny" i mimo, że ględzę, że to badziew i tak go tym karmi. Chociaż udaje mi się powoli zwalczać purinę, bo dosypuję do niej bezzbożówki Gilberta.
Gilbert za to żyje na suchych chrupkach, nie lubi nic poza tym. Czasami, ale to naprawdę czasami, raczy zjeść troszkę surowego kurczaka/indyka. No i lubi sobie raz na kilka dni polizać sos z saszetki, ale już mięsa nie. Dlatego saszetki kupuję sporadycznie, sos to sobie może popić z Whiskasa Florka. A tak to mam zapas puszek w spiżarni jak dla schroniska.
Dzisiaj zrobiłam zamówienie na karmę/żwirek na miesiąc i wychodzi na to, że kot kosztuje mnie tyle samo co ojca utrzymanie Dody, a ona jednak waży prawie 60kg.
joakar4 napisał(a):Tej Acany nigdy nie mogę dostać w Zooplusie, a w Animalii jest tylko 6,5 kg. A skład ma fajny, jak będę kupowała witaminy dla Gilberta to poszukam jej w innych sklepach.
Applaws niestety u nas odpada, G ma po nim rewolucję żołądkową. Chociaż smakowo mu odpowiada.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość