Z Yankee są cztery nowe zapachy w kolekcji kubańskiej "Viva Havana Kollektion". Zapachy: Viva Havana, Tobacco Flower, Cuban Mojito i Delicious Guava. Kupiłam ten ostatni.
Wygląda bardzo ładnie i na zimno pachnie super przyjemnie.
Tam jest napisane, że zbyt niski kominek może powodować dziwny parafinowy zapach i dokładnie to było u mnie problemem. Przez ten dziwny zapach zrezygnowałam całkiem z wosków. A teraz myślę, że niepotrzebnie.
Mogłam się sama tego domyślić, bo w drugim kominku, który jest wyższy, nie było tego problemu. Pomyślałam, że to wina wosków lub tealightów, a trzeba było spróbować te same woski w drugim kominku.
Ten pierwszy, mały, był do olejków, nie wosków, więc w ogóle nie powinnam tam niczego topić.
•Sol• napisał(a):a na zimno pewnie był zapach? Podobnie jak świeczki Ikeowe
Miałam nową świeczkę z IKEA i mam nadzieję, że to już będzie moja ostatnia i więcej się na nie nie nabiorę, mimo że mnie zawsze korcą.
Koszmarna.
Zapach miała taki, że jakby ją ustawić w oborze, to krowy przestałyby dawać mleko, że o cieleniu nawet nie wspomnę.
A na dodatek knota nie starczyło do końca i zmarnował się prawie centymetr wosku na dole. Ale to akurat może lepiej dla mnie, bo krócej musiałam siedzieć w tym syfie.
Jedyną pozytywną stroną jest słoiczek, który sobie umyję i zachowam. Dlatego nie żałuję bardzo mocno kupienia tej świeczki, ale dużo mądrzej byłoby kupić sam słoiczek i nie musieć jej wcale wypalić.
Produkt polski, kurczę.
http://www.quengelbengel.de/aa2/8136-ikea-lugga-duftkerze-im-glas-blumige-romantik-rosa-70259213-neu.htmlNa zimno pachnie całkiem przyjemnie.
A! I jeszcze kopciła, głupia małpa!