Ja polecam potrawkę meksykańską
( wczoraj miałam na obiad i jest bardzo dobra i syta , polecam:
Składniki<span style="font-weight: bold">
2 średnie kiełbasy
1 duża cebula
4-5 średnich pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli
2-3 łyżki kocentratu pomidorowego
odrobina cukru
olej do smażenia
ostra i słodka papryka w proszku
Kiełbasę kroimy w grubsze plastry lub półplasterki i podsmażamy ,aż się zarumieni.
Pieczraki oczyszczamy, kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w kostkę .Pieczarki i cebulę dodajemy do kiełbasy i dusimy do miękkości.
Potrawkę podlewamy wodą i dodajemy koncentrat pomidorowy.Podsypujemy cukrem tak, aby danie było kwaskowate. dodajemy do smaku papryki i dusimy pod przykryciem 10 min. Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i fasolę i delikatnie mieszamy.Dusimy jeszcze 2 min.
Zamiast kiełbasy można dodać parówki.
Smacznego:)</span>