Księżycowa Kawa napisał(a):Ostatnio brat przyniósł w ramach poczęstunku cydr wytrawny i mocno gazowany, który należało pić po schodzeniu. Znalazł go w sklepie z regionalnymi alkoholami.
Młodszy jak zwykle twierdził, że to nieprawdziwy, ponieważ te nie byłyby butelkowane i że nie stoją aż tak długo itp. Inaczej mówiąc, według niego to podróbka.
Tyle że po spróbowaniu tego cydru powiedział, że im (razem z kolegami przerobił 20 kilo jabłek, gdyż chcieli zrobić cydr własnej produkcji) wyszło coś podobnego i że oni to – chyba możecie domyślić, co oni z tym zrobili, skoro doszli do wniosku, że im za bardzo się sfermentował, bo ponoć zbyt długo stało. A trochę tego wyszło…
ewa.p napisał(a):ja robię ę truskawkową na rumie-6 tygodni z cukre,.potem kolejne 6 zalane rumem...Z rumem dwa tygodnie juz stoi.Za to malinówka wyszła świetna.Nie bardzo słodka,bo nie tylko dla kobiet,ale za to mocna.Fakt,że spirytusem zalewałam maliny i dość dużo go wlałam.Moc to to posiada
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość