bandit napisał(a):Jako, że wyczarowałem wyciskarkę do soków, macie może jakieś fajne przepisy ?
klarek napisał(a):Dorotko, bardzo kusi mnie ten przepis, a 10 kg. papryki w domu stoi. Tylko powiedz mi, czy później nie czuć miodu? Jest taki specyficzny posmak w wekach, szczególnie po miodzie gryczanym
Próbowałaś kiedyś pogotować paprykę, aby potem nie trzeba było wekować. Ponoć jest bardzo dobra, no i zdecydowanie łatwiej pakować ją do słoików
Dorotka napisał(a):PIECZONA PAPRYKA
PAPRYKA W SOSIE WŁASNYM jako podstawa do sosów
Dorotka napisał(a):Ogórki z przyprawą Kamis:
•Sol• napisał(a):suszone grzyby są super. Tylko u nas nie wiem jakim cudem zawsze, ale to zawsze, nawet w zamkniętym pojemniku pojawiąją się w nich mole
Janka napisał(a):•Sol• napisał(a):suszone grzyby są super. Tylko u nas nie wiem jakim cudem zawsze, ale to zawsze, nawet w zamkniętym pojemniku pojawiąją się w nich mole
Kiedyś mi się obiło o uszy, że dla robactwa nawet szczelne rzeczy nie są wystarczająco szczelne. Metalowe puszki i szklane naczynia powinny dawać radę, ale np. plastik już nie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości