Teraz jest 25 listopada 2024, o 01:07

Ciucholandia

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Post przez maddalena » 23 sierpnia 2012, o 13:41

Levanda napisał(a):Nieeeeee :zalamka: chłopy :roll:

Bluzeczkę lub sukienkę chcę :wink:

też chce
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 12 września 2012, o 15:16

Się będę chwalić :embarrassed: albo raczej moją mamę ;) jeszcze nie do końca dokończona, ale takie śliczne na szyję do niej dzisiaj kupiłam, że się musiałam pochwalić :P kolorki wszystkiego nieco żywsze niż na zdjęciu. A sukienka inna niż planowana, bo doszłyśmy z mamą do wniosku, że nie wyszłaby ta planowana z tego materiału ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Barbara Kwarc

Post przez bandit » 12 września 2012, o 15:20

bardzo lubię taki kolor. Kiecka niczego sobie :)

Post przez Dorotka » 12 września 2012, o 16:31

Jak już kiecka będzie gotowa, to koniecznie nam się w niej zaprezentuj.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 12 września 2012, o 16:37

Piekny kolor. Mamie zazdroszczę talentu.
I cudne to na łańcuszku.
Obrazek

Post przez Agrest » 12 września 2012, o 17:07

Nie pamiętam już, jaka była ta zaplanowana, ale chyba nie masz czego żałować, bo ta jest bardzo fajna :D I wisiorek też gustowny ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 września 2012, o 17:18

Ja też niestety nie, ale ta jest świetna. ^_^

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Alias » 12 września 2012, o 17:33

Bardzo ładna, fajny krój i kolor.

A ja dzisiaj pojechałam kupić sobie bluzeczkę, którą kupiłam dwa tygodnie temu, bo stwierdziłam,że taaaka ładna i muszę mieć drugą, tylko w innym kolorze :roll: . Dostałam ostatnią.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 12 września 2012, o 17:44

Miała być ta, co jest druga o tutaj, ale okazało się, że materiał ciut za sztywny i się nie będzie układał. Ale jestem jak najdalsza od żałowania - i na tamtą przyjdzie czas, tylko muszę odpowiedni materiał zakupić ;)
A kupiłam dzisiaj materiał na taką dłuższą bluzkę, prawie tunikę, przez którą najnowszą Burdę kupiłam ;) mama ma mi uszyć jeszcze przed moim wyjazdem :P

A krój tej to taki misz-masz - była sobie sukienka, i z niej jest góra, ale trochę inaczej, bo w niej pasek się zaczynał tam, gdzie ten się kończy, nisko na biodrach (a jeszcze żeby było śmieszniej, to zamiast robić wszystko tak samo, to właśnie pasek i ten trójkąt w dekolcie są zrobione matową stroną materiału), a to co jest dołem było całkiem osobną spódnicą, ale uznałyśmy z mamą, że jest ładniejsza niż był dół w tej sukience i łatwiej będzie zrobić z tym przesuniętym paskiem :P Jeszcze żakiecik z rękawem 3/4 będzie z tego materiału :D
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Janka » 12 września 2012, o 17:53

Jadzia napisał(a):są zrobione matową stroną materiału

Ale cwaniary jesteście! Super efekt.
Obrazek

Post przez aralk » 12 września 2012, o 18:04

ładna, bardzo lubię taki kolor :)
zresztą krój tez :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez almani » 12 września 2012, o 18:55

Ładna :) aczkolwiek jestem wielka fanka tej planowanej bo sama bym taka chciała mieć :D :adore:

Ja dokonałam zakupu Luskowej kiecki na halloween. Wiem, ze jest wczesnie ale rok temu jak chciałam cos kupić 2 tygodnie przed to juz niczego fajnego nie było ;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek

Post przez aralk » 12 września 2012, o 20:40

a ja dzisiaj kupiłam wielką czerwoną torbę :)
czym zastąpiłam swoją wielką morsko-turkusową :) jesień idzie ;)

Post przez Alias » 12 września 2012, o 21:35

Uwielbiam wielkie torby. Jak czerwone, to jeszcze lepiej.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 września 2012, o 22:49

Ładna sukienka Jadziu i kolorek fajny..xD
ja sobie kupiłam taką nie za małą, nie za dużą..xD niebieską oczywiście. :) ale fajna jest.
sukieneczka Lusii też ładna. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez kasiek » 12 września 2012, o 22:49

Ja bym sobie kupiła nową wielką torbę, ale mnie chwilowo nie stać :evillaugh: zaczęłam jeść i kasa na ubrania się skończyła.... a było tak cudownie.. znowu wrócę do diety :evillaugh: i będę podwójnie szczęśliwa, bo będę chuda i będę miała kasę na ubrania.... :bigeyes:

Jadziu sukienka jest przecudowna też taką chcę :want:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Post przez maddalena » 14 września 2012, o 07:59

Jadziu sliczna sukienka

Almani, cudna.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Janka » 14 września 2012, o 14:19

Od Agrest dostałam (w innym wątku) adres, gdzie mogłabym kupić śliczne butki. O, takie:

Obrazek

Mój facet powiedział, że nie zamierza mnie nosić, ani wozić na wózku, jesli je kupię. Mam kupić takie:

Obrazek Obrazek

Też śliczne, ale jednak inaczej.
Obrazek

Post przez Dorotka » 14 września 2012, o 16:49

Chyba musisz mu wytłumaczyć bardziej łopatologicznie na czym polega różnica, o na przyklad tak:

To jest autko:

Obrazek

i to jest autko:

Obrazek

A teraz zapytaj, które chciałby mieć. :D
A jeśli jeszcze nie skuma, to szepnij mu na uszko, że w bucikach, jakie sobie sprawisz, odtańczysz mu pewnej nocy najbardziej erotyczny taniec jaki potrafi sobie wyobrazić, więc niech się dobrze zastanowi czy chciałby żebyś miała wtedy na nogach seksowne różowe szpileczki, czy bezkształtne sapogi? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 14 września 2012, o 18:09

aralk napisał(a):a ja dzisiaj kupiłam wielką czerwoną torbę :)
czym zastąpiłam swoją wielką morsko-turkusową :) jesień idzie ;)

tez sobie kupiłam dużą torbę,która następnie zajumała mi córa,bo stwierdziła,że do szkoły nie ma odpowiedniej.Więc znowu jestem bez torby :evillaugh:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 14 września 2012, o 18:29

ewo, nie strasz mnie :evillaugh:

Post przez Janka » 14 września 2012, o 20:10

Dorotka napisał(a): (...) A jeśli jeszcze nie skuma, to szepnij mu na uszko, że w bucikach, jakie sobie sprawisz, odtańczysz mu pewnej nocy najbardziej erotyczny taniec jaki potrafi sobie wyobrazić, więc niech się dobrze zastanowi czy chciałby żebyś miała wtedy na nogach seksowne różowe szpileczki, czy bezkształtne sapogi? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niestety, on ma rację. Poszłam do sklepu i zmierzyłam pierwsze lepsze buty o tej wysokości obcasa. Gdyby nie refleks sprzedawczyni, to wylądowałabym mordą w kartonach z butami. Moje optimum na wysokie buty, to 7 cm, a maksimum 8. Nic się nie da poradzić.
Z nogami w gipsie niczego mu nie odtańczę.
Umiem wyglądać seksownie nawet w gumiakach, albo samych skarpetkach, to argument erotyczny się w moim przypadku nie liczy.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 14 września 2012, o 21:11

aralk napisał(a):ewo, nie strasz mnie :evillaugh:

ja nie straszę,ja ostrzegam :evillaugh:
a na serio,muszę sobie kupic kolejna torbę,tym razem taką żeby się Aśce nie spodobała,tylko cholerka podobny gust mamy :zalamka:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Agrest » 14 września 2012, o 21:15

Ale to działa w dwie strony, ja ostatnio kupiłam sobie spodnie, po jednym dniu noszenia okazały się bezsensownie za duże, no i moja mama skorzystała ;) Przywłaszczyła też sobie torebkę, którą dostałam na urodziny :lol:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 14 września 2012, o 22:31

Moja mam tylko czatuje na moje torby :) I ostatnio nawet zaczęła się Ślubnemu skarżyć, że ja tylko takie duże noszę i dla niej są za ciężkie :evillaugh:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja