przez Duzzz » 10 sierpnia 2013, o 20:44
Adrastea napisał(a):duzzza22 napisał(a):Adra czy tą sałatkę meksykańską z curry można zrobić z ogórków foliowych? Tych wężowych?
Dziś robię konserwowe ogórki i mam jeszcze te foliowe
Polne wykorzystałam na konserwowe, ale może te druge dałoby radę zrobić na ta sałatkę? Nie będzie ciapa?
Przepraszam, że dopiero teraz, ale dopiero dotarłam do tego wątku, bo przez kilka dni internetu na laptopie nie miałam
To chyba nie ma żadnej różnicy z jakich się robi. Tak my myślę
Zrobiłam i dziś otworzyłam jeden, ale wyszło jak dla mnie przy kwaśne chodź Mojemu smakuje
Będę na kolejny raz robić o szklankę lub nawet dwie wody więcej
Nie było mnie troszkę, bo utknęłam w pracy i przetworach
Mam takich 17 słoiczków
Mizerii 7 i jeszcze 31 sałatki, ale z papryką i już z ogórkami polnymi
Poza tym 33 słoiki konserwowej papryki, 79 ogórków konserwowych, 15 kompotu z wiśni, dwa słoje wiśni na nalewkę i jeszcze słój jagód na sok
Aaaa i 14 słoików kompotu z brzoskwiń, dziś robiony
W sumie w tym roku zrobiłam już 315 słoików(bez nalewek i soku z jagód
) i szczerze mam dosyć... Ręce pokaleczone słoikami
Spiżarka zapełniona prawie, została jedna półka
Co do placków z cukinii to możesz je Katarzyno zrobić podobnie jak placki ziemniaczane
Dziś robiłam na obiad pycha
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise