Zwykle wtedy telefon noszę w kieszeni, portfel ostatnio też.
Moja torba nie wygląda tak dobrze – jest zwyczajnie granatowa, lecz jest pakowna i bardzo lekka. Ta jest bardziej ozdobna niż pakowna. Dzięki
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Ogladam ostatnio drame Papa z 1996 i główna bohaterka nosi ciagle takie chusty na głowę.... wyglada to zjawiskowo i strasznie mi się podoba.... 00:50 37:10 co sądzicie ?
Je préfère aller doucement... "the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
U mnie za to zaopatrzenie w piżamy, bo wszystkie co miałam są za duże albo mocno zniszczone. Zamówiłam sobie takie...
I dorzuciłam do zamówienia dwie spódnice...
I klapki
“How do you always know where to find me?'' His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.” “I don’t know what you mean.” “Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
Akurat to nie moja bajka, w sumie spódnice też, ale one coś w sobie mają.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
Ładne. Miałam bardzo podobną spódnicę, w stylu pełnym retro/vintage, tylko z koła bardziej od samej talii - bardzo była super, bo jeszcze miała super kieszenie, chociaż wkładało się przez głowę (ale tez była perfekcyjna w talii, a to rzadkość u mnie
Niestety w końcu materiał jednak zaczął się kruszyć (taka uroda ekologicznej skóry ale zachowałam do ew. uszycia w przyszłości - model ponadczasowy (kurcze przedwojenna i tuż-powojenna moda miała wiele super zapomnianych i dopiero odkrywanych z powrotem w ostatniej dekadzie super praktycznych rozwiązań
(takie obcisłe też mam w szafie... zimą się sprawdzają lol to taki paradoks u mnie: albo kloszowe z koła, albo w tym typie...). No i można czasem nosić jako sukienki lol
A chusta wiązana na koreańską robotnicę (znaczy: styl jeszcze z przedwojnia w sumie... zaadaptowana w latach 90. Można spotkać w koreańskim kinie w obu wcieleniach
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
Jakoś wcześniej mi się to nie rzuciło w oczy... ale wyglada mega... kurcze nie pamietam czy to wcześniej już widziałam... przy Young Ae to załapałam bo ona jej ciagle praktycznie używała... oczywiście trzeba mieć do tego odpowiednia fryzurę... ale przyznam ze do niej idealnie pasował ten styl...
Je préfère aller doucement... "the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011