Teraz jest 21 listopada 2024, o 10:30

Madeline Hunter

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 19 lutego 2017, o 20:52

Obrazek
Three sinfully handsome dukes, three scores to settle, three hearts about to meet their matches. All in one thrilling new trilogy from New York Times bestselling author Madeline Hunter . . .

NOTORIOUS NOBLEMAN SEEKS REVENGE

Name and title: Adam Penrose, Duke of Stratton. Affiliation: London’s elite Society of Decadent Dukes. Family history: Scandalous. Personality traits: Dark and brooding, with a thirst for revenge. Ideal romantic partner: A woman of means, with beauty and brains, willing to live with reckless abandon. Desire: Clara Cheswick, gorgeous daughter of his family’s sworn enemy.

FAINT OF HEART NEED NOT APPLY
Clara may be the woman Adam wants, but there’s one problem: she’s far more interested in publishing her women’s journal than getting married—especially to a man said to be dead-set on vengeance. Though, with her nose for a story, Clara wonders if his desire for justice is sincere—along with his incredibly unnerving intention to be her husband. If her weak-kneed response to his kiss is any indication, falling for Adam clearly comes with a cost. But who knew courting danger could be such exhilarating fun?

May 30, 2017
Decadent Dukes Society
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 7 kwietnia 2017, o 08:36

Przeczytałam:

Obrazek

To chyba pierwsza książka Hunter, jaką skończyłam. Było ciekawie, bez głupot i niedorzeczności, całkiem sensownie poprowadzona historia miłości niemożliwej, która obroniłaby się nawet bez HEA. Świetna bohaterka, ciekawy bohater i niebanalna opowieść. No i interesujące tło historyczne. Niewykluczone, że pociągnę średniowieczną serię Hunter. Ale chyba nie od razu.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 7 kwietnia 2017, o 20:18

A znasz „Zarazę”? U nas tylko to wydano z tego cyklu.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Viperina » 9 kwietnia 2017, o 15:48

Jeszcze nie, ale zamierzam przeczytać.

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 15 kwietnia 2017, o 21:22

Podobała mi sie 'Zaraza' z tego co pamiętam

Post przez Viperina » 18 listopada 2018, o 17:13

Skończyłam właśnie:

Obrazek

Z ulgą. Bardzo mnie zmęczyła ta książka. Niby wszystko było OK, bo historia sensowna, z właściwymi proporcjami klasycznych historii romansowych (zemsta, zdrada, stara waśń między dwoma rodami) do mniej typowych rozwiązań (romans dwójki głównych bohaterów, bohater szybko rezygnujący z zemsty na rzecz jakiegokolwiek związku z bohaterką, w której się wyraźnie zadurzył) i sensownie pomyślanych postaci. Ale wykonanie niestety gorsze. Zastanawiam się, co mi nie gra u autorki i jest to chyba sposób narracji. Buduje zdania w taki sposób, że męczy mnie ich czytanie. Co i rusz łapię się na tym, że odpływam i w sumie niespecjalnie interesuje mnie to, co autorka właśnie mi przekazuje. A przy tym jest to jednak akurat na tyle przyzwoicie napisane, żeby nie odłożyć książki. Widzę, że poprzednią książkę Hunter przeczytałam półtora roku temu. Sądzę, że po kolejną sięgnę nie wcześniej niż za właśnie półtora roku...

PS. Możliwe, że to kwestia tłumaczenia (czytałam w tłumaczeniu na francuski).

Poprzednia strona

Powrót do H