Teraz jest 3 grudnia 2024, o 19:32

Tess Gerritsen

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 22 maja 2013, o 00:27

Mam prośbę do miłośniczek Tess Gerritsen. Moja biblioteka jest kiepsko zaopatrzona w jej książki, a interesuje mnie romans między Maurą Isles a księdzem. Doczytałam do momentu
Spoiler:
Jeśli jest coś dalej, bardzo proszę o tytuły w odpowiedniej kolejności.

Post przez aralk » 22 maja 2013, o 17:06

Warto zaglądać na BBN
Chirurg (Gerritsen Tess) (tom: 1)
Skalpel (Gerritsen Tess) (tom: 2)
Grzesznik (Gerritsen Tess) (tom: 3)
Sobowtór (Gerritsen Tess) (tom: 4)
Autopsja (Gerritsen Tess) (tom: 5)
Klub Mefista (Gerritsen Tess) (tom: 6)
Mumia (Gerritsen Tess) (tom: 7)
Dolina umarłych (Gerritsen Tess) (tom: 8)
Milcząca dziewczyna (Gerritsen Tess)(tom: 9)

Post przez gonia » 23 maja 2013, o 00:05

Problem polega na tym, że będę musiała te książki kupić, a są one dla mnie do przeczytania na raz, ze względu na dominujący wątek kryminalny. Podane tytuły to cykl Rizzoli/Isles. Maura spotyka swojego księdza dopiero w Grzeszniku i, z mojego punktu widzenia, tom 1 i 2 nie są mi niezbędne. Na takie pozycje mogę spokojnie czekać. Być może pojawią się w bibliotece, lub u kogoś ze znajomych. Przeczytałam Klub Mefista, ale nie mam pewności, że w kolejnych tomach ten wątek jest. Np. w tomie 7 mogą się definitywnie rozstać, a ja, rzutem na taśmę, kupię wszystkie trzy, czyli 7, 8 i 9. Albo w 7 się rozstają, w 8 nie ma nic na temat tego związku, a w 9 przypadkowe spotkanie rozpala romans na nowo. Chciałabym tylko mieć 100% pewności, że książka, którą kupię zawiera interesujący mnie motyw.

Post przez aralk » 23 maja 2013, o 07:42

W każdym następnym tomie jest informacja o bohaterach. Przynajmniej do Mumii występują w każdej części. W różnym nasileniu. W Dolinie umarłych też są.

Post przez gonia » 23 maja 2013, o 10:45

Dzięki,dzięki :D

Post przez aralk » 2 czerwca 2013, o 10:57

goniu, w ostatniej części wydanej u nas Milczącej dziewczynie nie ma już Daniela, i pewnie już więcej nie będzie :]

Post przez gonia » 2 czerwca 2013, o 21:02

Przykro mi to czytać :( W bibliotece jest Milcząca dziewczyna, prawdziwy pech jak dla mnie, a 7 i 8 będę musiała zdobyć własnym przemysłem.

Post przez aralk » 2 czerwca 2013, o 22:09

w zasadzie ten związek nie mógł skończyć się inaczej :]

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 12 czerwca 2013, o 15:07

Ostatni, który umrze świetnie się czyta, aż do zaskakującego końca.
Trójka dzieci, których rodzice zostali zamordowani, po raz drugi spotyka ta sama tragedia. Ich rodziny zaspępcze też umierają. Dzieci zostaja umieszczone w specjalnym ośrodku, pilnie strzeżonym przez system monitoringu i strażnika.
Ale i tu nie są całkiem bezpieczne, niebezpieczeństwo czai się bardzo blisko,nawet wewnątrz murów ośrodka. Kto i dlaczego na nie poluje, kto chce ich śmierci?
Bardzo ciekawa, Maura i Jane znowu są przyjaciólkami i pracują razem nad rozwiązaniem zagadki.

Post przez aralk » 12 czerwca 2013, o 18:49

basiku, a co z Danielem?

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 14 czerwca 2013, o 21:16

basik napisał(a):Ostatni, który umrze świetnie się czyta, aż do zaskakującego końca.
Trójka dzieci, których rodzice zostali zamordowani, po raz drugi spotyka ta sama tragedia. Ich rodziny zaspępcze też umierają. Dzieci zostaja umieszczone w specjalnym ośrodku, pilnie strzeżonym przez system monitoringu i strażnika.
Ale i tu nie są całkiem bezpieczne, niebezpieczeństwo czai się bardzo blisko,nawet wewnątrz murów ośrodka. Kto i dlaczego na nie poluje, kto chce ich śmierci?
Bardzo ciekawa, Maura i Jane znowu są przyjaciólkami i pracują razem nad rozwiązaniem zagadki.

Nie mogę się doczekać aż dorwę książkę w moje ręce :twisted: na książki Gerritsen czekam z prawie taką niecierpliwością jak na nowe Cobeny :D
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 19 czerwca 2013, o 22:59

aralk napisał(a):basiku, a co z Danielem?

Już go nie ma, chyba Maura będzie zainteresowana kimś innym

Post przez aralk » 20 czerwca 2013, o 08:02

Może to i dobrze w dłuższej perspektywie :mysli:

Post przez gonia » 26 sierpnia 2013, o 10:06

Z zimną krwią - , romans wymęczony, a intryga wieje nudą :wryyy: Czarna loteria, to zupełnie inna historia :P Romans w moim guście, tym bardziej, że bohaterka swoją miłością, niczym czarodziejską różdżką, nie uzdrawia bohatera z wszelkich jego zahamowań i urazów. Intryga też dobra. Należy do tych, które jak już wciągną, to muszą być jak najszybciej doczytane do końca. Bardzo, bardzo lubię takie kawałki poczytywać :D

Post przez aralk » 26 sierpnia 2013, o 13:09

Z zimną krwią - to ma jakis inny tytuł?

Post przez gonia » 26 sierpnia 2013, o 17:03

Nie wiem czy ma inny tytuł, ale wraz z Czarną loterią jest w tomiku Bez skrupułów

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 26 sierpnia 2013, o 21:01

gonia napisał(a):Z zimną krwią - , romans wymęczony, a intryga wieje nudą :wryyy: Czarna loteria, to zupełnie inna historia :P Romans w moim guście, tym bardziej, że bohaterka swoją miłością, niczym czarodziejską różdżką, nie uzdrawia bohatera z wszelkich jego zahamowań i urazów. Intryga też dobra. Należy do tych, które jak już wciągną, to muszą być jak najszybciej doczytane do końca. Bardzo, bardzo lubię takie kawałki poczytywać :D

A nie mówiłam :evillaugh: Cieszę się, że nie pomyliłam :hyhy:
Też bardzo lubię :)

Aralku, wydaje mi się, że czytałaś ją przy okazji 'Czarnej loterii', ale mogę się mylić...

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 27 sierpnia 2013, o 08:38

A dlaczego przy okazji???
Wieki temu to było, ale Czarną loterię czytałam na czytniku, tak mi się przynajmniej wydaje, więc nawet jeśli była w pakiecie to nic nie wiem :mysli:
W sumie za Gerritsen to tobie Duzzz należą się :coffee: :coffee: :coffee:
Gorzej, że prawie całą już nam :]

Post przez gonia » 27 sierpnia 2013, o 09:39

a przede mną jeszcze sporo jest :cheer:

Post przez Duzzz » 27 sierpnia 2013, o 14:26

aralk napisał(a):A dlaczego przy okazji???
Wieki temu to było, ale Czarną loterię czytałam na czytniku, tak mi się przynajmniej wydaje, więc nawet jeśli była w pakiecie to nic nie wiem :mysli:
W sumie za Gerritsen to tobie Duzzz należą się :coffee: :coffee: :coffee:
Gorzej, że prawie całą już nam :]

Utkwiło mi, że czytałaś ją właśnie w połączeniu jako 'Bez skrupułów' :wink: Albo może inaczej dopytywałaś się chyba o to, a ja zakodowałam, że masz taką wersję :P
Mam nadzieję, że tak też polubisz Jackson :wink:
Mi z Rizzoli zostało sporo, ale skupuję więc jak będę mieć wszystkie to sobie po kolei wyczytam :)

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 27 sierpnia 2013, o 15:09

z Rizzoli tylko ostatnia część mi została i nie powiem, poczytałabym więcej, bo choć romansu tam za wiele nie ma, to bardzo lubię i na jak tak długą serię wyjątkowo trzyma poziom :(

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 27 sierpnia 2013, o 22:42

aralk napisał(a):Z zimną krwią - to ma jakis inny tytuł?

"Sen o miłości".
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez aralk » 28 sierpnia 2013, o 08:04

Kawo, dziękuję bardzo :)
Bo zaniepokoiła mnie nieznajomość czegoś Gerritsen ;)
Nie czytałam, ale BBN wysoko nie ocenia :mysli:

Post przez Duzzz » 28 sierpnia 2013, o 09:38

aralk napisał(a):z Rizzoli tylko ostatnia część mi została i nie powiem, poczytałabym więcej, bo choć romansu tam za wiele nie ma, to bardzo lubię i na jak tak długą serię wyjątkowo trzyma poziom :(

Będą kolejne :wink: Nie widziałam, żeby gdzieś pisała o tym, że kończy serię :wink:

No i słabe to ;)

EDIT:

Aralku, ale ze mnie gapa.... W pierwszym poście masz wypisane czy są inne tytuły czy nie.. A ja o tym zapomniałam :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 sierpnia 2013, o 14:53

aralk napisał(a):Kawo, dziękuję bardzo :)
Bo zaniepokoiła mnie nieznajomość czegoś Gerritsen ;)
Nie czytałam, ale BBN wysoko nie ocenia :mysli:

Nie jest, widocznie Gerritsen nie zawsze bywa w formie.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do G