gosiurka napisał(a):Papa to była Pieśń Ognia.
Dzięki,Gosiurko
klarek napisał(a):Nie wspominając bohatera, który uprowadził, a potem zgwałcił bohaterkę, aby pokazać jej jak bardzo ją kocha i jak ona go potrzebuje.
Mmmm...Miodzio
gosiurka napisał(a):Papa to była Pieśń Ognia.
klarek napisał(a):Nie wspominając bohatera, który uprowadził, a potem zgwałcił bohaterkę, aby pokazać jej jak bardzo ją kocha i jak ona go potrzebuje.
), ale za dużo tego u niej. Czemu bohaterkę muszą dotknąć wszystkie największe cierpienia, które mogą się zdarzyć kobiecie. potępienie rodzinie, samotność, gwałt młodzieńczy, gwałt "Dorosły", zmuszenie do ślubu, niechciana ciąża, poronienie...A potem mimo wszystko jest nadal radosną kobietą lubiącą męskie sporty.Takie też miałam wrażenie. Przeczytałam tylko jedną jej książkę, ale zaintrygowała mnie....chociażby budząc takie dziwne emocje.Ale jakoś nie mogę jej tak po prostu skreślić, jej historie są całkiem ciekawe i oprócz tych chorych opisów, całkiem nieźle się czyta. A z rzadka nawet zdarza się, że jakimś cudem głównej bohaterki nie spotkały wszystkie nieszczęścia świata.
Adolek napisał(a):klarek napisał(a):Nie wspominając bohatera, który uprowadził, a potem zgwałcił bohaterkę, aby pokazać jej jak bardzo ją kocha i jak ona go potrzebuje.
Właśnie to działo się w Buntowniczce i choć niby on tak tego nie planował,to jednak...Masakra. Niezrozumiałe dla mnie postępowanie bardzo często pojawiało się w tej książce.

). pomimo tego czytało mi sie dobrze, wciągnęło, była zmiana akcji, napięcie, agenci. Zaskakująca (oczywiście domyślamy się szybko
) zagadka i uczucie takie sobie, ale to częste (według mnie) u tej Pani. Musze jadnak powiedzieć, że sięgnę po kolejne cześci bo była to miła wakacyjna lektura.
dam rade 

Insidious is the twentieth thriller in #1 New York Times bestselling author Catherine Coulter's FBI series. FBI agents Savich and Sherlock must discover who is trying to murder eighty-six-year-old Venus Rasmussen, a powerful, wealthy society icon. They soon find out that the danger may be closer than expected.
Venus Rasmussen, a powerful eighty-six-year-old woman who still runs Rasmussen Industries, an international conglomerate, believes someone is poisoning her. After Savich and Sherlock visit with her, someone attempts to shoot her in broad daylight. Who’s trying to kill her and why? A member of her rapacious family, or her grandson who’s been missing for ten years and suddenly reappears? Savich and Sherlock must peel away the layers to uncover the incredible truth about who would target Venus.
Meanwhile, Special Agent Cam Wittier leaves Washington for Los Angeles to work with local Detective Daniel Montoya to lead the hunt for the Starlet Slasher, a serial killer who has cut the throats of five young actresses. When a sixth young actress is murdered, Cam comes to realize the truth might be closer than she’d ever want to believe.
With breakneck speed and unexpected twists and turns, Coulter’s Insidious will leave you breathless until the shocking conclusion.

Fringilla napisał(a):No u mnie tak jak Palmer to zwykle 8-9/10, taka Whitney to mocne 8/10 pod względem przyjemności czytelniczej, to Coulter pewne granice przekracza i dlatego ląduje po drugiej stronie skali
Wracając do książki: dla mnie Edward jest bohaterem wypadającym totalnie poza definicję bohatera romansu. Granica została przekroczona.
Kawka napisał(a):Catherine Coulter "W objęciach diabła"

Dla mnie to najgłupsza fabuła ever. Nie byłam w stanie dokończyć.
Jeszcze mi się chyba nie zdarzyło porzucić romansu. Skoro przeczytałam do końca "Siostry" Pat Booth, to chyba wszystko dam radę doczytać. 
Hobbitka napisał(a):Ja porzuciłam "W objęciach diabła" przeczytałam jakieś 35% czytając uważnie, potem kolejne 20 czytając już tylko dialogi i przestałam. Sorry, ale nie trawię i nie kupuję motywu, żeSpoiler:Dla mnie to najgłupsza fabuła ever. Nie byłam w stanie dokończyć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości