Janka napisał(a):Już kilka osób chwaliło tutaj "Lądowanie w Garwolinie", a mi to w ogóle nie podeszło. Przemęczyłam sam początek i odłożyłam. Trochę teraz żałuję, bo może dalej byłoby lepiej.
Janka napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a): Przypominają polskie autostrady – teoretycznie można jechać szybko, zaś w praktyce… nie jest najlepiej.
Złe porównanie. Jest jedna, doskonała i puściutka, gdzie się da bez problemu walić 230.
wiedzmaSol napisał(a):Chciałabym kiedyś zdobyć sobie wszystkie filmy na podstawie książek Chmielewskiej.
Księżycowa Kawa napisał(a):Szczególnie serial na podstawie "Całe zdanie nieboszczyka" jest zabójczy - można paść z nudów, tym bardziej, że oni tam dorobili jakiś przeciekający kaloryfer czy jakoś tak - już nie pamiętam dokładnie, przez co chyba skrócili genialne rozmowy z lochu... Ktoś tam musiał mieć porządne zaćmienie albo coś gorszego, bo po prostu kompletnie zabrakło książkowej lekkości.
wiedzmaSol napisał(a):Chciałabym kiedyś zdobyć sobie wszystkie filmy na podstawie książek Chmielewskiej.
Sabina259 napisał(a):"Skradzioną kolekcję" można obejrzeć na VOD Onet.
Janka napisał(a):Zgadza się. Ja wiedziałam, na co się porywam. Żadnych oczekiwań nie miałam. Chciałam tylko zaliczyć.
Żeby nie mieć poczucia, że tracę czas, oglądałam jednocześnie jeżdżąc na rowerku eliptycznym.
A że podczas sportu wydzielają się endorfiny, to dlatego teraz mogę ten serial całkiem miło wspominać i z niczym złym mi się nie kojarzy.
Janka napisał(a):Obejrzyj sobie Lekarstwo na milość na pocieszenie. Może pomoże.
Oglądałam Lekarstwo kilka dni temu. Ach, jaki cudne. Do książki dużo nie podobne, ale to i tak świetny film.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości