Meg Cabot dodała wczoraj na swojej stronie bardzo ciekawy wpis: „Rok 2015 jest dla mnie bardzo wyjątkowy. Mija 15 rocznica od wydania pierwszego „Pamiętnika księżniczki” oraz pierwszej książki w serii „Mediator – Kraina Cienia”. Aby to uczcić, latem tego roku pojawią się nowe książki: dwie w serii Pamiętnik Księżniczki i jedna w serii Mediator.”
To oznacz tylko jedno! Mia Thermopolis i Susannah Simon powracają na scenę po wieloletniej przerwie. Poniżej znajdziecie wstępną zapowiedź fabuły nowych przygód dziewczyn.
W „Remembrance”, siódmej części serii Mediator, Susannah Simon chce zrobić dobre wrażenie w swojej pierwszej pracy po ukończeniu collegu (i zaręczeniu się z doktorem Jesse’m de Silva). Ale kiedy napotyka na swojej drodze sprawę starożytnego morderstwa, wszystkie duchy i byli faceci to zaledwie początek tego, co będzie ją nawiedzać.
W „Royal Wedding” 11 części „Pamiętnika Księżniczki”, plany małżeńskie Mii z jej już długo trwającą miłością Michael’em Moscovitz’em stają pod znakiem zapytania, gdy paparazzi odkrywają zaskakujący sekret: Mia ma zagubioną młodszą siostrę. Teraz intryganci polityczni używają skandalu królewskiego, aby pozbyć ojca Mii tronu, pozostawiając Genovię bez monarchy… dopóki Mia będzie w stanie udowodnić wszystkim – zwłaszcza sobie – że jest gotowa rządzić.
wiedzmaSol napisał(a):a to przez mamę nie piszę romansów? Nie wiedziałam. Szkoda, bo szło jej rewelacyjnie.
Agrest napisał(a):Zdarzało mi się czytać zwykłe historyki, które aż się prosiły, żeby nie było w nich scen, bo to po prostu nie pasowało, ale te sceny były, BO TAK.
Agrest napisał(a):Inna sprawa, że Cabot zmieniając gatunek trafiła w absolutną dziesiątkę i na pewno tego nie żałuje. Nie sądzę, że zdobyłaby taką popularność, oddanie wielbicielek i że osiągnęłaby taki poziom zarobków pisząc typowe historyki. Niejedna romansopisarka próbowała sił w młodzieżówkach, nawet tak uznane jak Putney, a jednak żadnej innej się aż tak nie powiodło.
szuwarek napisał(a):Des-- i nie mogła by w tym stylu pisać? złe to było? dramatu ile trzeba, miłości ile trzeba, seksu ile trzeba...
Agrest napisał(a):Tak, zaledwie kilka lat temu: http://www.goodreads.com/series/56302-dark-mirror
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość