Teraz jest 22 listopada 2024, o 23:00

Sandra Brown

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 9 września 2013, o 10:58

Bardzo podobały mi się również Rykoszet, Nieczysta gra i W objęciach chłodu., bo jest tu wszystko czego oczkuję po romansie sensacyjnym....morderstwa, zdrada, kłamstwa, zemsta no i oczywiście romans , często bardzo skomplikowany, bo bohaterowie już są w jakimś związku, ale to nie przeszkadza, że od pierwszej chwili czują do siebie pociąg.
Świetnie skonstruawana intryga, która wciąga od początku i chociaż nie trzyma w napięciu, to każdą książkę czyta się z zainteresowaniem i ciekawością co będzie dalej.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 10 września 2013, o 20:54

a u mnie Nieczysta gra czeka chyba z miesiąc na swoją kolej i jakoś nie mogę się za nia zabrać...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez basik » 12 września 2013, o 22:04

pewnie się wreszcie Ewo doczeka na swoją kolej, a wtedy pewnie nie pożałujesz :)

Post przez aralk » 12 września 2013, o 22:05

Ja odebrałam dzisiaj z biblioteki Twardziela :)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 12 września 2013, o 22:14

Chyba następnym razem też coś wezmę...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez basik » 12 września 2013, o 22:20

aralk napisał(a):Ja odebrałam dzisiaj z biblioteki Twardziela :)

jak przeczytasz, to napisz słówko, czy to tylko romans, czy romans+sensacja i czy warto czytać :)

Post przez aralk » 12 września 2013, o 22:28

z tego co mówiły dziewczyny, to romansu tam nie jest za wiele :mysli:

Post przez ewa.p » 16 września 2013, o 20:22

Przeczytałam Nieczystą grę;długo leżała na półce ale w końcu musiałam czytnąć i oddać do biblio bo termin upływa.Powiem tak-nie podobała mi się.
Spoiler:
.Nie jest to moja bajka.Lubię Brown,ale tej książki nie zaliczę do moich ulubionych

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 16 września 2013, o 20:43

do moich ulubionych też nie należy ;)

Post przez ewa.p » 16 września 2013, o 20:44

dziwna jest,przynajmnej moim zdaniem

Post przez aralk » 16 września 2013, o 20:46

czytałam ją rok temu na wakacjach, specjalnie odkładałam, bo miało być super, było średnio, jak dla mnie za bardzo wydumane, przedobrzone
przerost formy nad treścią :?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 16 września 2013, o 20:53

zgadzam się z wami :]
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez ewa.p » 16 września 2013, o 20:56

nawet mocno średnio Aralku

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 17 września 2013, o 01:59

aralk napisał(a):czytałam ją rok temu na wakacjach, specjalnie odkładałam, bo miało być super, było średnio, jak dla mnie za bardzo wydumane, przedobrzone
przerost formy nad treścią :?

aralk napisał(a):Miałam przeczytać Nieczystą grę i informuję, że przeczytałam :) Niezłe było :)

Znowu jakieś rozdwojenie jaźni?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 17 września 2013, o 11:21

basik napisał(a):

jak przeczytasz, to napisz słówko, czy to tylko romans, czy romans+sensacja i czy warto czytać :)

bo to bardziej sensacja ;)
ale mi sie tam podobało ;)
taki był romans dwa w jednym :P
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 1 października 2013, o 18:04

Obrazek
wyszło 24 września

Dawson Scott is a well-respected journalist recently returned from Afghanistan. Haunted by everything he experienced, he's privately suffering from battle fatigue which is a threat to every aspect of his life. But then he gets a call from a source within the FBI. A new development has come to light in a story that began 40 years ago. It could be the BIG story of Dawson's career one in which he has a vested interest.

Soon, Dawson is covering the disappearance and presumed murder of former Marine Jeremy Wesson, the biological son of the pair of terrorists who remain on the FBI's Most Wanted list. As Dawson delves into the story, he finds himself developing feelings for Wesson's ex-wife, Amelia, and her two young sons. But when Amelia's nanny turns up dead, the case takes a stunning new turn, with Dawson himself becoming a suspect. Haunted by his own demons, Dawson takes up the chase for the notorious outlaws. . .and the secret, startling truth about himself.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez basik » 2 października 2013, o 10:24

sunshine napisał(a):
basik napisał(a):

bo to bardziej sensacja ;)
ale mi sie tam podobało ;)
taki był romans dwa w jednym :P

To muszę tego Twardziela gdzieś zdobyć, bo ja właśnie bardziej lubię jak jest przewaga sensacji :)

Post przez aralk » 2 października 2013, o 14:26

Czy ja wiem, czy tam jest przewaga sensacji? Zła jestem okropnie na tę książkę. Przeczytałam, i w sumie wiedziałam, że ta przeszłośc jest bolesna, i nawet wiedziałam z jakiego powodu, ale jak przeczytałą, to zdenerwowałam się okropnie. basiku, znajdź i przeczytaj. warto. bardzo dobra książka, choć dla mnie to sensacja dopiero w drugiej kolejności :)

Post przez basik » 2 października 2013, o 22:28

To ja polecam Mistyfikację, ale tu sensacja jest na pierwszym planie, ale wątek romansowy też jest i to jaki :P
Dwie siostry bliźniaczki jednojajowe, zamieniają się rolami i jedna z nich, tuż po zabiegu sztucznego zapłodnienia , zastępuję drugą jako osoba towarzysząca przystojnemu astronaucie. Następnego dnia zostaje zamordowana.
Jej siostra wraz z astronautą, rozpoczyna własne śledztwo i chociaż morderca popełnił samobójstwo coś im się nie zgadza. Natrafiają na ślad sekty, która jest powiązana z tajemniczymi zaginięciami dzieci, które też przyszły na świat dzięki sztucznemu zapłodnieniu.
Muszą uciekać zarówno przed agentami FBI jak i mordercami z sekty, aż wreszcie dochodzi do decydującej rozgrywki...ona i przywódca sekty.

Bardzo mi sie podobała, dużo zagadek, kłamstw...kapitalne i zaskakujące zakończenie, fajny romans. Jednym słowem warto przeczytać.

Post przez sunshine » 2 października 2013, o 22:34

Zgadzam się :hyhy:

Bardzo warto przeczytać ;)
w pewnym momencie jak czytałam to się poplątałam :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Alias » 2 października 2013, o 22:36

Jak romans dobry, to na pewno sięgnę, tylko jeszcze nie wiem kiedy.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez basik » 2 października 2013, o 22:39

sunshine napisał(a):Zgadzam się :hyhy:

Bardzo warto przeczytać ;)
w pewnym momencie jak czytałam to się poplątałam :hyhy:

Ja też...ale to właśnie cały urok tej książki :P

Post przez sunshine » 2 października 2013, o 22:43

Dlatego tak mi się podobała :hyhy:
Każdy jest jaki jest.

Post przez Lorelei » 4 października 2013, o 13:32

basik napisał(a):To ja polecam Mistyfikację, ale tu sensacja jest na pierwszym planie, ale wątek romansowy też jest i to jaki :P
Dwie siostry bliźniaczki jednojajowe, zamieniają się rolami i jedna z nich, tuż po zabiegu sztucznego zapłodnienia , zastępuję drugą jako osoba towarzysząca przystojnemu astronaucie. Następnego dnia zostaje zamordowana.
Jej siostra wraz z astronautą, rozpoczyna własne śledztwo i chociaż morderca popełnił samobójstwo coś im się nie zgadza. Natrafiają na ślad sekty, która jest powiązana z tajemniczymi zaginięciami dzieci, które też przyszły na świat dzięki sztucznemu zapłodnieniu.
Muszą uciekać zarówno przed agentami FBI jak i mordercami z sekty, aż wreszcie dochodzi do decydującej rozgrywki...ona i przywódca sekty.

Bardzo mi sie podobała, dużo zagadek, kłamstw...kapitalne i zaskakujące zakończenie, fajny romans. Jednym słowem warto przeczytać.

Mogę się obiema łapkami pod tym podpisać ;) Świetna książka :hyhy:

Post przez basik » 12 października 2013, o 15:47

Przeczytałam Twardziela i jestem zadowolona. Nie powalił mnie na kolana, ale czytałam się z zainteresowaniem, ciekawa tematyka, spotkanie po latach, fajny romans dwóch par , psychopata, zaskakujące zakończenie. Można spokojnie przeczytać.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do B