Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:01

Sandra Brown

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 25 czerwca 2012, o 23:02

Alias napisał(a):Ja nie czytałam, ale pamiętam że zachwalałaś i zanotowałam sobie w pamięci ;)

Jeśli przeczytasz i akurat nie będzie Ci się podobało, to zwalę winę na Pinks, bo ona też zachwalała.
Obrazek

Post przez aralk » 26 czerwca 2012, o 07:05

Janka napisał(a):Już masz cały dom oblepiony kolorowymi karteczkami z tytułem.

Żeby tylko dom, winda i klatka schodowa tyż :mrgreen:

Janka napisał(a):To napisz, Alias, bo ja się boję, że mi Aralk przywali, albo co.

bardziej mnie to "albo co" interesuje, tak na przyszłość :mrgreen:
Mam zapisane i przeczytam, ale jak dobra to niestety w moich bibliotekach trzeba w kolejce się ustawiać, a swojego Kindelka od kilku tygodni nie widzialam :hyhy: musi dobrze schowałam :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 26 czerwca 2012, o 15:29

zacznij w domu poszukiwania obroży dla psa,albo innej rzeczy ,której nie masz to uda ci się znaleźć Kindelka :evillaugh:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 26 czerwca 2012, o 17:47

jam człowiek starej daty, doceniam wielce nowoczesną technologię, ale taki wybór to nie wybór, sprawdza się w ekstremalnych warunkach, tfu... samolotach i wtedy wielbię, ale na co dzień jak mogę wybieram papier :)

Post przez Alias » 29 czerwca 2012, o 20:50

Pytanie dla znawczyń twórczości pani Brown. Czy napisała coś jeszcze w klimacie Niebo i piekło?

Post przez aralk » 29 czerwca 2012, o 22:23

Niebo i piekło jest niepowtarzalne :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 29 czerwca 2012, o 22:25

Taa jest tak niepowtarzalne że niezbyt je pamietam :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez aralk » 29 czerwca 2012, o 22:26

hmmm, każdy wyjątek potwierdza regułę ;)

Post przez sunshine » 29 czerwca 2012, o 22:32

Chyba muszę sobie powtórzyć ;)

ale z tego co pamietam to cięzko znaleźć książkę do Brown podobna do tej :mysli:

w sumie może Żar albo na wyłączność :mysli:
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Alias » 29 czerwca 2012, o 22:37

Dzięki, aczkolwiek szkoda że nie popełniła drugiego Nieba :)
Mam Żar, to pewnie czytnę sobie wkrótce, teraz chyba spojrzę na Najskrytsze tajemnice

Post przez sunshine » 29 czerwca 2012, o 22:38

Własnie tez wypożyczyłam sobie najskrytsze tajemnice ;)
jestem ciekawe jakie ot bedzie ;)
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 29 czerwca 2012, o 22:43

Właśnie chciałam napisać ,żeby spróbować "Najskrytsze tajemnice" . Jedna z moim ulubionych książek :lovju:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez sunshine » 29 czerwca 2012, o 22:45

No popatrz jakie my zgodne ;) w takim razie trzeb czytać :]
Każdy jest jaki jest.

Post przez Alias » 29 czerwca 2012, o 22:46

O! To będę się za to brać , potem pewnie Żar, czyli maratonu z Brown ciąg dalszy

Post przez aralk » 20 sierpnia 2012, o 19:43

Miałam przeczytać Nieczystą grę i informuję, że przeczytałam :) Niezłe było :)

Post przez ewa.p » 20 sierpnia 2012, o 19:51

Ja ostatnio Lokatora przeczytałam.Zupełnie odmienna książka od pozostałych jej autorstwa.Nie ten język,nie ten styl,nie te lata...Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu w Ameryce.Małe miasteczko,wraz z tajemnicami,kobieta samotnie wychowująca autystyczne dziecko(które nazywano mądrym głupkiem,gdyż autyzm nie był znany jako jednostka chorobowa),problemy rasowe i społeczne oraz miłość do śmiertelnie chorego człowieka...Było inaczej,bez dosadnego języka,bez apatowania uczuciowością.Było bardzo lirycznie.Na tyle,że musiałam użyć chusteczek...Polecam wszystkim

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 20 sierpnia 2012, o 19:54

aralk napisał(a):Miałam przeczytać Nieczystą grę i informuję, że przeczytałam :) Niezłe było :)

Cieszę się przeogromnie.
I Twoi sąsiedzi się ucieszą, że wreszcie znikną karteczki post-it w windzie i na klatce.
Obrazek

Post przez aralk » 20 sierpnia 2012, o 19:56

przynajmniej ich część :evillaugh:

Post przez sunshine » 20 sierpnia 2012, o 21:21

ewa.p napisał(a):Ja ostatnio Lokatora przeczytałam.Zupełnie odmienna książka od pozostałych jej autorstwa.Nie ten język,nie ten styl,nie te lata...Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu w Ameryce.Małe miasteczko,wraz z tajemnicami,kobieta samotnie wychowująca autystyczne dziecko(które nazywano mądrym głupkiem,gdyż autyzm nie był znany jako jednostka chorobowa),problemy rasowe i społeczne oraz miłość do śmiertelnie chorego człowieka...Było inaczej,bez dosadnego języka,bez apatowania uczuciowością.Było bardzo lirycznie.Na tyle,że musiałam użyć chusteczek...Polecam wszystkim

ta twoja recenzja jeszcze bardziej mnie na ta książkę skusiła :)
Każdy jest jaki jest.

Post przez Alias » 20 sierpnia 2012, o 21:26

Ja po weekendowej przerwie wracam do Zazdrości.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 20 sierpnia 2012, o 21:36

ewa.p napisał(a):Ja ostatnio Lokatora przeczytałam.Zupełnie odmienna książka od pozostałych jej autorstwa.Nie ten język,nie ten styl,nie te lata...Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu w Ameryce.Małe miasteczko,wraz z tajemnicami,kobieta samotnie wychowująca autystyczne dziecko(które nazywano mądrym głupkiem,gdyż autyzm nie był znany jako jednostka chorobowa),problemy rasowe i społeczne oraz miłość do śmiertelnie chorego człowieka...Było inaczej,bez dosadnego języka,bez apatowania uczuciowością.Było bardzo lirycznie.Na tyle,że musiałam użyć chusteczek...Polecam wszystkim

a to zdaje się faktach, rodzinnych :niepewny:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez ewa.p » 21 sierpnia 2012, o 09:40

nie wiem czy na faktach,ale książka jest bardzo odmienna od pozostałych,taka ciepła.Sama autorka wspomina,że pisała ją między innymi książkami i nie wiedziała czy przyjmą ją do druku.Bardzo krótka,ale i bardzo poruszająca.

Post przez sunshine » 28 września 2012, o 22:55

Czytam właśnie Następny świt od Brown. I dziwnie się czuje bo ta książka przypomina mi inną która niedawno czytałam czyli Najskrytsze tajemnice. Tyle, ze dzieje sie ona w XIX wieku a nie we współczesności. Co jest podobne bohater jest prawie o 20 lat starszy od bohaterki, i na dodatek w młodości kochał się w jej matce! :hyhy:
Ale u Brown to chyba norma ze bohater jest starszy.
Każdy jest jaki jest.

Post przez Alias » 29 września 2012, o 09:08

Ale dobrze chociaż jest?
To jest druga część, a czytałaś w Objęciach nocy, pierwszą z serii?
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez aralk » 29 września 2012, o 12:28

Ponoć pierwsza jest lepsza (ja akurat tego nie czytałam) i mocno powiązana z drugą. Dopiero w całości nabiera to pełnego sensu.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do B