Lilia ❀ napisał(a):Nie jestem pewna, czy powinnaś zaczynać od czytania wersji papierowej. Nie lepiej poczytać na czytniku ze słownikiem?
Lilia ❀ napisał(a):Nie spróbowałabyś najpierw z darmową książką?
np. na stronie Harlequina są darmowe historie z różnymi motywami, są też historyczne https://www.harlequin.com/articlelist.html
Lilia ❀ napisał(a):W takim razie bez problemu sobie poradzisz
Powodzenia i miłej lektury (mi się podoba).
A jak ją przeczytasz bez większych problemów otworzą się przed tobą wrota dobroci - całe biblioteki
Ja tak miałam - gdy odważyłam się przeczytać pierwszą książkę w oryginale, później poszło z górki. I jest mi z tym dobrze, bo nie muszę czekać na polskie wydania, a tym bardziej zżymać się na kiepskie tłumaczenia czy wycinanie tekstu
Lilia ❀ napisał(a):Nie spróbowałabyś najpierw z darmową książką?
np. na stronie Harlequina są darmowe historie z różnymi motywami, są też historyczne https://www.harlequin.com/articlelist.html
Fringilla napisał(a):PS Nie, Austen nie jest, bogowie Asgardu brońcie, dobra na początek - to późnoosiemnastowieczna/wczesnodziewiętnastowieczna angielszczyzna i jeszcze koncept powieści zanim powieść zdefiniowano nam współcześnie
Balogh ma właśnie tę zaletę, że jest taką mocno "abridged version" Austen
Lilia ❀ napisał(a):A jak ją przeczytasz bez większych problemów otworzą się przed tobą wrota dobroci - całe biblioteki
Ja tak miałam - gdy odważyłam się przeczytać pierwszą książkę w oryginale, później poszło z górki. I jest mi z tym dobrze, bo nie muszę czekać na polskie wydania, a tym bardziej zżymać się na kiepskie tłumaczenia czy wycinanie tekstu
mdusia123 napisał(a):Ale czytałyście jej historie świąteczne? Podobały wam się? Jestem ciekawa waszych opinii .
Księżycowa Kawa napisał(a):Sama zaczynałam od Austen, bo jakoś tak wyszło.
kahahaha napisał(a):chyba tak zacznę swoją przygodę, nawet jak ze słownikiem trochę popracuję
ja z językami w ogóle mam pod górkę, a może taka forma mi pomoże
Fringilla napisał(a):Z drugiej strony: po Austen Balogh to łatwizna, wiec w sumie i "na głęboka wodę" można tez propnować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość