Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:41

Patricia Briggs

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 16 lutego 2014, o 16:24

To ten sam swiat mm ciekawe
Charles to chyba brat samuela sa synami brana marroka alfy nad alfami
Bardzo podoba mi sie seria nie jest lekka mercedes to co chwile ma klopoty a ze nie ma nadludzkich mocy cudem z nich wychodzi :zalamka:
Nie mam czasu czytac to zagladnelam na koniec 3 :smutny: biedna mercy
:smutny:

Czy sa nt nmie wydanych u nas czesci?

Edit.
Nie ma tu fanek Briggs :bezradny:
Chetnie podyskutowalabym

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 16 lutego 2014, o 22:24

Możliwe, brat mi zabrał książkę, to nie mam jak sprawdzić, a nie byłam pewna w stu procentach :zalamka: przecież mogłam zajrzeć do e-booka - zapomniałam...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Agrest » 16 lutego 2014, o 22:25

Fanko, ja lubię Briggs, ale szczerze mówiąc większość czytałam już kilka lat temu i nie pamiętam na tyle, żeby jakieś sensowne dyskusje prowadzić...
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 lutego 2014, o 22:33

a ja przeczytałam jeden tom i jakoś mnie nie porwało, muszę dać drugą szansę ;)

a nt... Są, ale trzeba poszukać ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Księżycowa Kawa » 16 lutego 2014, o 22:35

Schowane?
Bo jakoś na razie jeszcze nie sprawdzałam...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 lutego 2014, o 22:39

tak, schowane.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez fanka76 » 17 lutego 2014, o 00:06

Schowane :zalamka: :wryyy:
Mnie briggs porwała i ciesze się że kuipiłam wydane u nas. Chjociaz pdlamalo mnie ze jak zwykle przerwali serie :zalamka: .
Agrest rozumiem ostatnia wydana u nas to chyba 2012 rok :mur: i to ja jstem opóźniona

Post przez Agrest » 17 lutego 2014, o 00:23

Ja czytałam pięć części Mercy w 2010 roku, więc nawet gorzej ;)

Mogę polecieć ogólnikami :P Lubię Mercy za to, że jest taka zwyczajna, rzeczowa i rozsądna. Jest twarda i ma charakter, ale siła jej charakteru nie przejawia się tupaniem nóżką. Jej wybranek też jest normalny i zachowuje się jak dorosły i odpowiedzialny osobnik. Ich romans to nie jest namiętność spalająca karty książki, ale spokojna miłość, która łączy dwie dojrzałej emocjonalnie osoby ;) Tyle o romansie, ale trzon książek, czyli część przygodowa, też mi się podobała i ciekawiły mnie stosunki między gatunkami i - w przypadku wilków - wewnątrzgatunkowe. I znów, cała ta fantastyczna społeczność była przedstawiona w miły dla mnie wyważony sposób ;)

Wiem, że dla wielu osób to moje podkreślanie 'normalności' to nie zachęta, ale mnie się tam właśnie podobało coś takiego, na co nie umiem znaleźć lepszego określenia.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 17 lutego 2014, o 10:17

fanka76 napisał(a):To ten sam swiat mm ciekawe
Charles to chyba brat samuela sa synami brana marroka alfy nad alfami

nie chyba ,a na pewno, zresztą obaj przewijają się do serii obok albo dzwonią, albo jadą sobie na pomoc :shades:

Briggs sobie wydzielam ostatnio stęskniłam się za nią i delektuję się każdą stroną. Bardzo lubię przyjaciół Mercedes ciekawa zbieraninka, córka "sąsiada" Warren, Kayl,Samuel, Zee i oczywiście Stefanek :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez fanka76 » 17 lutego 2014, o 13:26

agrest wlasnie ta normalnosc przemawia do mnie. Mercedes wlasnie taka jest i zarazem nie jest. Jest mysle ze mozna tak napisac gatunkiem na wymarciu lub jej gatunek ukrywa sie przed wampirami. Pozatym jej logika i analityczny umysl pozwala dojrzec to co innym umyka. pozatym ma wielkie serce i mysle ze brakuje jej milosci ktorej malo w zyciu zaznala. Alej jej samowola i wiara w wlasne sily niestety sprowadza na nia klopoty
watek romantyczny jest w sam raz.
nie lubie tylko ksiazek w ktorych wogule nie mam watku romantycznego chociaz jesli dobra i tak ja przeczytam
gosiurka to czytamy 3 razem

Post przez Księżycowa Kawa » 17 lutego 2014, o 21:57

Agrest napisał(a):Mogę polecieć ogólnikami :P Lubię Mercy za to, że jest taka zwyczajna, rzeczowa i rozsądna. Jest twarda i ma charakter, ale siła jej charakteru nie przejawia się tupaniem nóżką. Jej wybranek też jest normalny i zachowuje się jak dorosły i odpowiedzialny osobnik. Ich romans to nie jest namiętność spalająca karty książki, ale spokojna miłość, która łączy dwie dojrzałej emocjonalnie osoby ;) Tyle o romansie, ale trzon książek, czyli część przygodowa, też mi się podobała i ciekawiły mnie stosunki między gatunkami i - w przypadku wilków - wewnątrzgatunkowe. I znów, cała ta fantastyczna społeczność była przedstawiona w miły dla mnie wyważony sposób ;)

Wiem, że dla wielu osób to moje podkreślanie 'normalności' to nie zachęta, ale mnie się tam właśnie podobało coś takiego, na co nie umiem znaleźć lepszego określenia.

A mi to się podoba i zaczęłam polowanie na pierwszą część.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 17 lutego 2014, o 22:39

Kawo poluj bo naprawde super seria.
Warto ja miec i czytac. Mysle ze jak skoncze na pewno kiedys jeszcze wrócę do niej.
Pierwszy tom jest wstępem do świata Mercedes Thompson.
I bardzo fajnie jest przedstawiona społeczność wilkołaków. Ktoś sie juz w tymcposcie o tym wypowiadał . briggs przedstawiajac wilkołaki opierala sie na badanich wilczych stad hierarchia i zależnoscci dominacji i uległości oraz statusu. Co wielokrotnie jest przedstawione w ksiazkach o zmiennych pobieżnie

Post przez Księżycowa Kawa » 17 lutego 2014, o 23:01

Chyba trochę wspominałam o "Wilczym tropie" i że jestem nastawiona na tak :wink:
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 17 lutego 2014, o 23:07

Ja na razie poluje na wilczy trop i bardzo ucieszyla mnie informacja ze na poczatku jesdt tam to opowiadanie wprowadzajace do serii . musze kupić

Post przez Księżycowa Kawa » 17 lutego 2014, o 23:10

Tak, jest - naprawdę miła niespodzianka.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 17 lutego 2014, o 23:13

W tym jednym przypadku wydawnictwo nie stwierdzilo ze opoeiadanie jest zbedne i dodalo super
:cheer: Pewnie napisz do nich z pytaniem co z seriaa mercedes czy beda wydawac i alpha również
Ogromnie wkorza mnie to przerywanie serii :zalamka:

Post przez Księżycowa Kawa » 17 lutego 2014, o 23:17

O tak, to jest mocno wkurzające, zwłaszcza że niektóre kończą się w takim momencie, że to zbrodnia...
Denis Diderot

*
*

Post przez gosiurka » 18 lutego 2014, o 12:33

Fanko jak ci idzie ja dziś przeczytałam więcej bo jak pójdę popołudniu do pracy to jutro po szkoleniu wrócę (fucha po drodze). Podoba mi się to że niby nie ma akcji ,ale cały czas się coś dzieje jak nie jedno to drugie i okazuje się być powiązane. Podziwiam Briggs, za pilnowanie takich szczegółów, bo nie każdy to robi.
Spoiler:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez fanka76 » 18 lutego 2014, o 12:45

Ja niestety stoje moze pozniej tzn nocka teraz robie za opiekunke grypowych maluchow i jednego starego :zalamka:
To jutro podyskutujemy jak wrocisz dogonie cie napisz w ktorym momencie skonczysz?
Ja podczytalam koncowke 3 i :smutny: smutno mi ale bedziemy czytac razem
Bardzo podoba mi sie styl briggs
Nie wiem jak/ to z Honey będzie
Musze doczytac do tego miejsca
Honey jest dla mnie dziwna postacia dominujaca zwiazana z uleglym z przz to na jednym z nizszych mejsc w hierarchii to musi ja frustrować
Gosiurka jak skonczysz czytac to napisz dokad doczytałas dogonie cię

Post przez gosiurka » 18 lutego 2014, o 13:01

oki napisałam o przyjaźni bo Mrerc ma ciekawą rozmowę z Honey na pewno doczytasz dzisiaj, Jesse wygląda na nieodrodną córkę Merc hmmm

Post przez fanka76 » 18 lutego 2014, o 13:10

Mysle ze bedzie ich łaczyla ostrozna akceptacja
Honey zaakceptuje Mercy a Mercy Myśle że zrozumiała frustracje Honey

Post przez gosiurka » 18 lutego 2014, o 13:14

Pewnie tak... Miłego czytania i "zabawy" w pielęgniarkę nie zazdraszczam :glaszcze:

Post przez fanka76 » 18 lutego 2014, o 14:47

Dziekuje .
Oj sama sobie wspolczuke
Jak chłop chory to umiera co minute i cierpi za miliony :zalamka:
A młodzi maja po 40 stopni :mur:

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 18 lutego 2014, o 19:26

udało mi się dziś zakupić trzeci tom....Pocałunek żelaza :cheer: ...nigdzie tego nie mogłam dostać....na Allegro też nie ma....
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez fanka76 » 18 lutego 2014, o 19:38

Gratulacje
To faktycznie mialam szczęście ze kupilam wszystko u jednego.
A gdzie kupilas i po ile?
Ostatnio edytowano 18 lutego 2014, o 19:54 przez fanka76, łącznie edytowano 2 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do B