Nad ranm skończyłam Zew ksieżyca
Nie moglam sie oderwac i zarwalam nocke
Musze powiedzieć że od poczatku spodziewalam sie iż spodoba mi sie . podobala mi sie tematyka bohaterka.
I jakis czas temu przeczytalam kilka zdan.
Ze mną jesdt tak że jak zaskocze po jednym lub kilku zdaniach wiem ż!że to jest to.
Podobnie jak nie zaskocze.
Ale z Mercedes Thompson zaskoczyło i ciesze sie jak szalna ze juz mam ta serie
Osuszyła odrobine łezki i moj żal za Kate Daniels
Naprawde jestem zachwycona. Mysle ze mozna zaliczyc ta historie do urban fantasy.
Moja recenzja
Jest to zwykly świat z tym ze od jakiegoś czasu ujawnili się nieludzie czyli istoty magiczne.
Ale nie wszystkie niektore wciąż żyja w ukryciu jak wampiry i wilkołaki.
Pierwszy tom to takie wprowadzenie do świata Medcedes Thompson. Plus gratis ciekawa intryga
Mercedes jest inna wychowały ja wilkołaki zyj blisko jednej z watach ale jest pozanią.
Jej odmiennosc jest niezwykla ,jest jedyna w swoim rodzaju i nie zna mozliwosci swojej rasy jest zmienna kojotem. Nie ma sily wilkolakow ale nie żadzi nia ksiezyc moze zmienic postac w kazdej chwili
Wychowana wsrod wilkołaków zna ich zwyczaje i prawa rzadzac ich światem jednak nie należy do rzadnej z grup . nie lubi władzy i rozkazów. Uwaza sie za nie pozorną i nic nie znaczącą ( co pod koniec okazuje sie błedną oceną jej osoby ale poki co tylko zostaje to wspomniane)
Przyjaźni sie z ampirem a alfa z watachy w miescie gdzie mieszka akceptuje ja a co wiecej nawet jest co do niej pobłażliwy.
Nie chce spoilerowac a ciezko opisac mi fabule bez tego . jestem wciąz nabuzowana ta ksiazka
I chcialam podzielic sie wiadomosciami na swierzo.
Nasuwa mi sie wiele skojarzen z Andrews ale nie oburzajcie sie nie ma tu podobienst chodzi raczej o czucie podczas czytania jest rewelacyjne. Ten swiat pochlania i weciaga az chce sie cxzytac dalej