szuwarek napisał(a):aur_ro napisał(a):OK. Claire powinna przeprosić ale nie przekraczac granicy gdzie nie posiada już resztek dumy.
To nigdy nic nie daje. Wbrew temu co sądzi głupia autorka głupiej ksiązki. Skąd się takie biorą?
Moim skromnym zdaniem ta prawda dotyczy niestety wielu książek. W celu osiągnięcia HEA i bez zdejmowania z piedestału supersamca autorki często pozbawiają bohaterki dumy i honoru.
szuwarek napisał(a):ej no Kawo - czy jakiś bohater Krentz tak by potraktował kobietę? publicznie?
a potem panienka czyta i myśli, że tak trzeba, bo jak sie postawi to on ją puści kantem...
U Cary McKenny w Willing Victim bohater pracuje na budowie, po godzinach boksuje; w After Hours jest pielęgniarzem w szpitalu psychiatrycznym; pod pseudonimem Meg Maguire w Driving Her Wild jest elektryk; poza tym ma też jakiegoś dziennikarza, co robi programy survivalowe, paru bokserów i byłych bokserów, chyba jakiegoś barmana jeśli mnie pamięć nie myli. Generalnie jest bardzo dobra w portretowaniu ludzi fizycznie pracujących, bohaterki też fizycznie pracują - kelnerki, pielęgniarki. Ja szalenie lubię tę autorkę, choć jej twórczość jest nierówna, a podejście do erotyki nie każdemu pasuje (bywa pikantnie!). Dla mnie jednak to jedna z tych pisarek, która ma bardzo indywidualny styl i nawet nie wiem do kogo mogłabym ją porównać.
Desdemona napisał(a):dlaczego u nas nie wydają o motocyklistach....
Powrót do Aleja Czerwonych Latarni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości