Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:33

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 27 listopada 2012, o 19:45

To ja też potwierdzę, że warto :) Niby szczegółowych opisów nie ma, a całość jest zmysłowa/erotyczna ;) Co znaczy, że nie trzeba przytaczać anatomicznych opisów, by temperatura znacznie podskoczyła. Ukłony dla tej pani ^_^ Szczególnie jedna scena przypadła mi do gustu.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 28 listopada 2012, o 00:00

Ciekawe, czy zgadnę, która to scena.
Obrazek

Post przez Liberty » 28 listopada 2012, o 00:09

Obstawiam krzesełko :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Brockway/Schone/Long/Gabaldon

Post przez syntemeks » 29 listopada 2012, o 18:17

oj chyba sobie powtórkę zrobię :hyhy:
mnie się pierwsze, że tak powiem, zetknięcie podobało :)

a właśnie skończyłam Pewnego razu przy księżycu Williamson... tę pozycję też bym dodała do listy, mocnych scen trochę ale pod koniec... a tak napięcie rośnie od pierwszej strony...
"Czemuż służy literatura, jeśli nie temu, aby kazać nam żyć pełną piersią, zmusić nas do picia z kielicha codzienności większymi haustami?" Henry Miller

Post przez Liberty » 29 listopada 2012, o 20:03

Nie znam Williamson :mysli: Dorzucę sobie do listy książek do przeczytania :)

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 1 grudnia 2012, o 12:56

Lilia napisał(a):Czytałam kilka recenzji książek erotycznych, które ostatnio wydawane są u nas (Sylvia Day, Megan Hart, Vina Jackson) i wychodzi z nich jedna konkluzja: trylogia o Greyu jest z nich najlepsza. Wszystkie recenzentki jak jeden mąż przyznają, że pod względem stylistycznym i językowym ubogo, wciąż te powtórzenia, ale przynajmniej jest fabuła!, bohaterowie są opisani, można ich sobie wyobrazić, poznajemy ich uczucia, motywy postępowania, a nie tylko wszędobylski seks wszędzie gdzie popadnie.
Wczoraj czytałam recenzje książki pani Day: on bogacz, ona u niego pracuje. szybciutko dochodzi do seksu i jako takiego związku, ale fabuła podobno polega na tym, że ona mu nie ufa i bez przerwy od niego odchodzi. On coś powie, ona odchodzi, on przeprasza, ona wraca, seks. On coś robi nie po jej myśli, ona odchodzi, on przeprasza, ona wybacza, seks. I tak przez całą książkę :roll: raczej trzy, bo to trylogia.
Recenzja książki Viny Jackson: podobno wielka nuda poprzecinana stronami seksu i wulgarnego języka, a to trylogia. (sprawdzę, choć jeden tom).
Niedawno czytałam Megan Hart: nie podobało mi się, cały ten trójkąt, bohaterka zwłaszcza, a końcówka to był gwóźdź do trumny tej książki.
czytałam pierwszy tom Greya: wkurzała mnie Ana z tym rumienieniem się i przygryzaniem wargi (o czym autorka przypominała nam dwa razy na stronę), ale podobało mi się i z chęcią sięgnę niedługo po tom drugi i trzeci. Seks seksem, ale bardzo ciekawi mnie historia Christiana, jego rodziny i jak ułoży mu się z Aną.
Mimo wszystko muszę się zgodzić z autorkami tych recenzji, że Grey jest lepszy od tych wszystkich naprędce wydawanych erotyków. Widać nie dla wszystkich, ale są gusta...

Lilio mam ogromną prośbę co do drugiej części Greya. Mam ebooka wiadomego pochodzenia i ma on 444 strony, na 33 stronie
Spoiler:

Tak wygląda to u mnie:
Spoiler:

I chyba białe pole to tajemniczy liścik... Sprawdziłabyś czego mi brakuje? I jeśli to jakieś zdanie czy dwa napisałabyś? :prosi:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 1 grudnia 2012, o 14:00

Anastasio - To dla Ciebie
Wiem, co chcesz usłyszeć
Ta muzyka mówi to za mnie
Christian
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 1 grudnia 2012, o 15:32

Ślicznie Ci dziękuję :padam:

Obrazek
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 1 grudnia 2012, o 21:52

Jakiś czas temu czytałam Ujarzmic bestię Emily Magiure,erotyk,sceny odwazne,ale sporo tam scen sado-maso.I nie takich delikatnych jak w Greyu,w bestii bohaterowie lubia ból do tego stopnia,że często po 'seansie'(który mozetrwać nawet kilka dni) wychodza z sypialni nie tylko posiniaczeni,ale i pokrwawieni...Nie moja bajka,ale,ze to był prezent,to przeczytałam.Znacznie lepiej wspominam np.Pamietniki Fanny Hill(prosto i dosłownie) czy Wyznania chińskiej kurtyzany(choc tu troche zbyt poetycznie).Mocne sceny są często u Jackie i Joan Collins
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Alias » 2 grudnia 2012, o 00:35

Liberty napisał(a):Obstawiam krzesełko :hyhy:

Albo fotel, a potem jeszcze chyba biurko było :mysli: U mnie z pamięcią zdecydowanie gorzej, więc mogę się mylić.
Co nie zmienia faktu, że scena i owszem ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 2 lutego 2013, o 20:30

Chyba tu powinnam zapytać ;)

mam książkę Greya w właściwie kupiłyśmy na pol z koleżanką :hyhy:
ona juz czyta ja sie waham :P
ale chce sobie zrobić prezent na urodziny i się zastanawiam nad inna książką tego typu :P

a mianowicie
Szczęśliwa zamiana Katiee Robert

Zdobywanie Pana Niewłaściwego nie mogło by być bardziej właściwe… i bardziej podniecające
Układna, dobrze wychowana Elle Walser pracuje w galerii i marzy o swoim szefie – przystojnym Nathanie, prawdziwym Panu Właściwym. Ale jest beznadziejna w zdobywaniu mężczyzn i nie potrafi zwrócić na siebie jego uwagi.Decyduje się więc na desperacki krok…
Wszystko idzie zgodnie z planem, do chwili gdy Elle odkrywa, że seksowny mężczyzna w łóżku Nathana… to nie Nathan!
Gabe Schultz to Pan Najzupełniej Niewłaściwy, z kolekcją tatuaży na ciele i miłosnych podbojów na koncie. Przyleciał zwizytować jeden ze swoich nocnych klubów, zatrzymał się u brata… i w jego łóżku przeżył najcudowniejsze chwile z najcudowniejszą kobietą.
Lecz czy niegrzeczny chłopiec ma szanse przekonać grzeczną dziewczynę, że są dla siebie stworzeni?

Za sceną Olivia Cunning

Myrna Evans, młoda seksuolog wykładająca na uniwersytecie, nie zamierza nigdy więcej poddać się uczuciu. Tego nauczyło ją nieudane, bolesne małżeństwo. A drętwi koledzy z uczelni ją nudzą. Jeśli w jej życiu mają być jeszcze jacyś mężczyźni, to tylko na jeden raz.
I zamierza przeżyć niejedno podczas trasy koncertowej, w jaką jedzie z kultowym zespołem rockowym. Chce zbadać, czemu fanki gotowe są być seksualnymi uległymi poddanymi swoich idoli.
I wszystko poszło by jak z płatka, gdyby nie Brian, genialny gitarzysta Sinnersów…

Osiemdziesiąt dni żółtych Jackson Vina

Summer, targana namiętnościami skrzypaczka o włosach koloru płomieni, nieszczęśliwa w swoim związku, zamiast w salach koncertowych gra Vivaldiego w metrze. Pewnego dnia jej skrzypce zostają zniszczone. I wtedy Summer otrzymuje propozycję od tajemniczego, bogatego i pociągającego profesora uniwersytetu. Dominik kupi jej nowe skrzypce, pod warunkiem że zagra prywatny koncert… Tylko dla niego…
Tak rozpoczyna się niebezpieczna, pełna zawirowań i nieprzewidzianych zdarzeń podróż obojga do mrocznego kresu siebie poprzez zakazane miejsca i sale koncertowe Londynu i Nowego Jorku.
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 lutego 2013, o 21:42

Sun o tych żółtych dziewczęta pisały w Co warto przeczytać? Przejrzyj sobie ostatnie strony :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lilia ❀ » 2 lutego 2013, o 21:46

Nastawiasz sie na serie? Bo przynajmniej dwie z nich to cykle, chyba pięciotomowe.
czytałam drugą. dużoooooooo seksu, ale jak się to ominie to całkiem ciekawa historia. czekam na drugi tom, z Sedem (Sedric, fajne imię)

Post przez Lilia ❀ » 3 lutego 2013, o 00:28

Na każde jego żądanie - Sara Fawkes - dużo seksu, ale da się przeżyć. Poza tym całkiem zgrabna historia z trucizną, strzelaniną snajpera, bombami, porwaniami, dysfunkcyjną rodzinką. Nie powiem, było ciekawie. Jedyna wkurzająca rzecz: GDZIE JEST KONIEC????!!! I nie, to nie sprawa wersji posiadanej. Brakuje jednej części. Albo taki był zamysł autorki. Za takie rzeczy dziękuję :disgust:

EDIT: doczytałam na blogu autorki z 18 stycznia

AHW future plans

I’ve been receiving a lot of questions about the future, particularly regarding the AHW series, and I think it’s past time I did a blog post talking about what the plans are for the series.

First off, a promise: the story DOES continue!! I expect that’s implied by the doozy-of-a-cliffhanger ending, but I wanted to go on the record about that anyway. The story does/will continue, but in what format I’m still not 100% sure. A lot of it has to do with what format the series is released as (serial or novel), and whether I will self-publish the continuation or if I publish through St. Martin’s Press. I can’t say much right now because that whole part is still in talks, but SMP is definitely interested in acquiring a sequel, and I still very much want to work with them. It all comes down to me now to get them something to publish.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 3 lutego 2013, o 17:44

Kusi mnie własnie ta druga książka ;)
ta ostatnia juz niekoniecznie bo przeczytałam opinie na forum ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Lilia ❀ » 3 lutego 2013, o 18:22

dziewczyny mówiły jak czytałam, że fajna. fajna, choć nie zachwycałam się jak one (lubię dużo seksu, ale bez przesady :yeahrite: ). chętnie poczytam dalsze części.
czytałam też Indigo Bloom - skończyło się cliffhangerem, ale za następne się nie biorę.
erotyk erotykowi nierówny. ciężko trafić na coś fajnego. przy tych obecnie wydawanych Grey jest super.

Post przez Dorotka » 3 lutego 2013, o 18:27

"Szczęśliwą zamianę" Katiee Robert skończyłam nie tak dawno. Przyjemnie się czytało. Ot taki pikantniejszy Harlequin. Reklamują ją jako erotyk spod znaku Greya, ale ja tam jakiejś specjalnej podobizny nie widziałam. Seks jest a i owszem i to chwilami dość szczegółowo i pikantnie opowiedziany, ale bez perwersji i przesady jak w Greyu. Grey mi się nie podobał, a "Szczęśliwa zamiana" tak. Ja nie żałuje wydanych na tę książkę pieniędzy, choć nie wiem czy będę do niej wracała. Chociaż może..... może ..... W skali 1 do 10 dałabym tej książce porządne 8. A nawet 8 z +. :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Duzzz » 6 lutego 2013, o 16:14

Przeczytałam Crossa i jestem ciekawa jak to się zakończy :hyhy: Pewnie kupię kolejne części :mysli: W sumie chyba spodziewałam się, że będzie gorzej, ale jednak rozbudziło moją ciekawość. Chcę wiedzieć co też za przeszłość i mroczne tajemnice skrywa Cross, co będzie z tego związku, jak Cary sobie poradzi czy też nie poradzi, odrzuciło mnie pod koniec od niego... Co też zmalują byłe Crossa, bo jakoś nie spodziewam się, żeby nagle zniknęły no i jest jeszcze rodzeństwo Crossa... Ciekawe, ciekawe :wink:

Sol nie wiem jak mam to równać z Grey'em, bo go nie czytałam, ale pewnie jest łagodniejsze od niego, to tylko moje przypuszczenia, może któraś z dziewcząt będzie mogła coś więcej powiedzieć :bezradny:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 6 lutego 2013, o 16:24

z tego co piszesz na pewno podobieństwo do Greya jest w ciągłości. Nie ma tak że wyjaśnia się w pierwszej części wszystko a kolejna jest na zupełnie inny temat. Grey na dobrą sprawę mógłby być jedną książką, bo historia przechodziła prawie że płynnie po tomach. Może były delikatne przesunięcia w przyszłość ale uzupełniane jakąś retrospekcją. Skoro mówisz że Ci się podobało to kolejny powód żebym i ja po to sięgnęła. Ale będę się trzymać wersji że poczekam na zapowiedź tomu 3. Za długie przerwy w tego typu historii to nie dla mnie ;)
Dzięki ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Liberty » 6 lutego 2013, o 16:34

duzzza22 napisał(a):
Sol nie wiem jak mam to równać z Grey'em, bo go nie czytałam, ale pewnie jest łagodniejsze od niego, to tylko moje przypuszczenia, może któraś z dziewcząt będzie mogła coś więcej powiedzieć :bezradny:

Wg mnie Cross nie jest łagodniejszy od Greya. Może i EL James zrobiła wpis tego, co składa się na BDSM ale jej podejście do seksu i erotyki jest bardzo niedojrzałe wręcz na poziomie gimnazjalnym. Natomiast S. Day ma znacznie poważniejsze podejście do swojej historii, wszystko jest bardziej przemyślane i generalnie dla trochę starszych czytelników.

A z innej beczki, zgłębiam tajniki post apokaliptycznej erotyki i zachłyśnięcie się autorek wydających samodzielnie gangami motocyklowymi :P

Post przez Duzzz » 6 lutego 2013, o 16:36

Ja nie mogę stwierdzić jeszcze jak to właśnie jest z Grey'em i Crossem :bezradny: Dzięki Liberty, że wyjaśniłaś sprawę.

Sol ta też mogłaby być całkiem fajną książką bez tych 'mocniejszych' elementów, szczególnie, że ma fajne dialogi. Przekorne z humorem :wink:

PS. Mam jeszcze na półce "Przeznaczoną do gry", tej się jednak obawiam :roll:

Post przez Liberty » 6 lutego 2013, o 16:54

duzzza22 napisał(a):
PS. Mam jeszcze na półce "Przeznaczoną do gry", tej się jednak obawiam :roll:

Nie dziwię się, Duzz. Już sam tytuł jest degradujący dla bohaterki. Aż strach się bać, co w takiej książce może się znaleźć.

Post przez Duzzz » 6 lutego 2013, o 16:58

Ktoś mówiła na forum, ze ona nie bardzo :wink:

Liberty a czytałaś dalej losy Crossa? Warto resztę nabyć?

Post przez Liberty » 6 lutego 2013, o 17:04

Czytałam drugi tom Crossa, trzeci dopiero w maju. I warto zabrać się za drugi, bo autorka przygotowała niespodziankę w zakończeniu, coś o co nie pokusiła się James i w ogóle mało która autorka serii. Co do kupna, to myślę że to bardzo indywidualna kwestia. Można coś czytać, ale nie koniecznie posiadać na półce ;)

Post przez Duzzz » 6 lutego 2013, o 17:09

Zakupiłam jedynkę i w sumie nie żałuję wydanych na nią pieniędzy, zatem chyba pokuszę się o resztę :wink:

Zaciekawiłaś mnie tym zakończeniem :P Czy po tym zakończeniu będę niecierpliwie wyglądać części kolejnej, czy jest mniej więcej tak, że da radę wytrzymać do maja cierpliwie?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni