Dorotka napisał(a):Aaaaaa, i zapomniałam jeszcze przypomnieć, że w niedzielę 17 maja około godziny 11.00 na Targach Książki jest coroczna WYMIANA KSIĄŻEK . Można przynieść ze sobą 5 książek na wymianę - w dobrym stanie oczywiście i wymienić je na 5 innych.
Od kilku lat biorę udział w tej wymianie i zawsze znajdę coś fajnego. W zeszłym roku kilka Wydawnictw dało na wymianę kilka nowości w idealnym stanie rzecz jasna.
Ja zawsze zabieram ze sobą czwórkę znajomych i w ten sposób wymieniam sobie 25 książek.
gosiurka napisał(a):Szkoda,że nie ma jakiejś autorki zagranicznej.
klarek napisał(a):Dorotka napisał(a):Aaaaaa, i zapomniałam jeszcze przypomnieć, że w niedzielę 17 maja około godziny 11.00 na Targach Książki jest coroczna WYMIANA KSIĄŻEK . Można przynieść ze sobą 5 książek na wymianę - w dobrym stanie oczywiście i wymienić je na 5 innych.
Od kilku lat biorę udział w tej wymianie i zawsze znajdę coś fajnego. W zeszłym roku kilka Wydawnictw dało na wymianę kilka nowości w idealnym stanie rzecz jasna.
Ja zawsze zabieram ze sobą czwórkę znajomych i w ten sposób wymieniam sobie 25 książek.
Dorotko, dużo wcześniej trzeba przyjść na wymianę? Dużo ludzi?
Dorotka napisał(a):klarek napisał(a):Dorotka napisał(a):Aaaaaa, i zapomniałam jeszcze przypomnieć, że w niedzielę 17 maja około godziny 11.00 na Targach Książki jest coroczna WYMIANA KSIĄŻEK . Można przynieść ze sobą 5 książek na wymianę - w dobrym stanie oczywiście i wymienić je na 5 innych.
Dorotko, dużo wcześniej trzeba przyjść na wymianę? Dużo ludzi?
Klarku - ja tam będę już o 10-tej, żeby wejść na początku, bo wtedy najłatwiej upolować jakąś nowość, ale jak przyjdziesz trochę później, to pewnie też nie będzie źle, bo cały czas przychodzą nowe osoby i przynoszą kolejne książki. Dlatego warto sobie zarezerwować nieco więcej czasu i nie spieszyć się zbytnio z wybieraniem i wychodzeniem. Ty możesz wybrać się z córką, a nawet całą rodziną i każdy może dać na wymianę 5 książek. Albo na początek wejdź sama i się rozejrzyj, jak coś ci będzie odpowiadało, to bierz to w garść i trzymaj, a wtedy Mała czy mąż wejdą do środka z następną pulą do wymiany. Ja tak zawsze robię - idziemy całą ferajną. W tym roku zabieram nawet ojca, bo tak dużo mam książek do wymiany. Zresztą zauważyłam, że w zeszłym roku niektóre osoby wchodziły po dwa razy, bo przyniosły ze sobą tak dużo książek. Podpytam gdzie dokładnie będzie wymiana i jeśli chcesz, to dam ci znać. Spróbuj, bo naprawdę warto.
A ludzi z roku na rok jest coraz więcej, ale przez to i wybór książek jest dużo większy, tylko czasami trzeba trochę się nachodzić i poczekać na prawdziwą perełkę.
Agrest napisał(a):Avon to w sumie mocarz na rynku historyków (istnieje nawet takie określenie jak 'avonizacja romansów' , ale jak to się przełoży na tę nową sytuację? Na Ambera pewnie padł strach, bo większość ich aktualnych autorek historyków jest z Avonu: Quinn, Eloisa, MacLean, Long, Heath, Dare, Linden...
Ale może nic się nie zmieni, może sami będą wydawać raczej mainstreamowe pozycje.
Powrót do Wiadomości i publicystyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość