Teraz jest 29 stycznia 2025, o 00:35

2024: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2025!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 6 marca 2024, o 18:40

Kupiła trzy książki, jak mi nie podejdą lecą w świat :P
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki
https://www.siepomaga.pl/leslaw-tesak

Post przez Nocny Anioł » 18 marca 2024, o 10:00

Obrazek
Premiera: 28.03.2024

Mistrzyni slow burn romance powraca!

Problem z sekretami jest taki, że nigdy nie kończy się na jednym.

Luna Allen pracuje w warsztacie samochodowym, wykonując obowiązki sprawiające jej dużo radości. Jednak atmosfera wkrótce się zmienia, kiedy do ekipy dołącza nowy szef Lucas Ripley.

Kiedy Luna spotyka go po raz pierwszy, ma bardzo mieszane uczucia. Mężczyzna trzyma wszystkich na dystans i zachowuje się mało przyjaźnie, a do tego ewidentnie wpisuje się dokładnie w typ Luny: umięśniony z nietuzinkową urodą. Co do jednego dziewczyna ma całkowitą pewność – to zwiastuje same kłopoty.

Luna zostanie zmuszona, by ukrywać uczucia do nowego szefa, ale są sprawy, które nie mogą pozostać tajemnicą i wydaje się, że wszystko wokół sprawia, żeby wyszły na jaw.

Obrazek
Premiera: 10.04.2024

Astrid Houston, córka zamożnego biznesmena, to oczko w głowie rodziców i uosobienie idealnej, grzecznej panny z dobrego domu. Jej bliscy nie mają pojęcia, że istnieją pewne rysy na tym pięknym obrazku.

Wszystko się zmienia, kiedy przez próg domu Houstonów przechodzi Ares Julius Hammond.

Chłopak szybko odkrywa sekret, który Astrid usilnie ukrywa przed rodzicami, i proponuje, że zawrą pewien układ. Ich niepisana umowa pozwala mu przejąć nad dziewczyną kontrolę. A ona z każdym dniem jest coraz bardziej poirytowana obecnością uciążliwego gościa trzymającego ją w garści.

Co zrobi Astrid, gdy to, co skrywają ciemności, stanie się jej największym koszmarem?
Koszmarem, który okaże się najpiękniejszy.

Obrazek

Premiera: 11.04.2024

Trzeci tom serii z nowymi bohaterami!

Rita miała już wszystkiego dosyć. Mąż ją zdradził, więc zażądała rozwodu. Natomiast mina jej przyszłego eks, kiedy światowej sławy szef kuchni objął ją na jego oczach ramieniem i tym samym zasugerował, że są parą, była bezcenna. I co ciekawe, Tanner Reese ciągnął tę farsę dalej i dalej.

Jednak w rzeczywistości ona i Tanner za bardzo się różnili, żeby z tej przypadkowej znajomości mogło wyjść coś prawdziwego. On szlajał się po klubach, sypiał z różnymi kobietami i nie miał zamiaru tego zmieniać. Ona z kolei wolała spędzać czas w domu, w spodniach do jogi i z kieliszkiem wina w dłoni.

Jednak czasami miłość znajduje cię w najmniej spodziewanym momencie…
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 marca 2024, o 22:31

Martinez ma bardzo ładną okładkę; miałam brać się za drugi tom.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 18 marca 2024, o 23:46

Czekam kiedy tylko Luna od Zapaty pojawi się na Legimi i będę czytać.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 19 marca 2024, o 08:45

Księżycowa Kawa napisał(a):Martinez ma bardzo ładną okładkę; miałam brać się za drugi tom.

Polecam tę serię. Jest naprawdę ciekawa :)
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 20 marca 2024, o 17:54

Urocze okładki:

Miasto grzechu
Ivy Smoak
Editio
Cykl: Men of Manhattan (Ivy Smoak) (tom 1)

Obrazek

Bee przyjechała do Nowego Jorku z wielkimi planami. Właśnie ukończyła college , przyjęła oświadczyny ukochanego Patricka i była gotowa na idealne życie. Niebawem jednak się zorientowała, że przyszły mąż ją zdradza i okłamuje. Zerwała zaręczyny, przepiękna suknia ślubna została w szafie. Tyle że Bee nie umiała się pozbierać. Wszystko w mieście przypominało jej o zawodzie miłosnym. Postanowiła wyjechać, a wcześniej, tylko dla świętego spokoju, zdecydowała się na randkę w ciemno, którą zorganizowała jej przyjaciółka.

Mason miał reputację playboya. Słusznie, bo był typem faceta, który nie spotyka się dwa razy z tą samą kobietą. Przystojny, arogancki i bogaty, uważał, że stałe związki są dla frajerów. Na tę randkę w ciemno właściwie nie miał najmniejszej ochoty. Do tego dziewczyna, z którą został umówiony, spóźniła się na spotkanie. Ale kiedy w końcu się zjawiła, zauważył jej urodę: była naturalną blondynką o długich rzęsach i wspaniałym ciele. Dostrzegł od razu, że wzbudził jej zainteresowanie. I wyjątkowo spodobała mu się jej bezpośredniość i zadziorność. Zapragnął jej. To, że Bee go odrzuciła, było dla Masona porażką, której nie mógł znieść. Postanowił, że zdobędzie Bee, udowodni jej, że popełniła błąd, a potem… po prostu ją porzuci.

Czy naprawdę chcesz się pożegnać?

Trzecia szansa na miłość
Ivy Smoak
Editio
Cykl: Men of Manhattan (Ivy Smoak) (tom 2)

Obrazek

Wieczór panieński Aliny musiał być cudowny i niepowtarzalny. Dlatego Daphne z przyjaciółkami wybrały Blue Parrot Resort w Kostaryce. Było tak, jak sobie wymarzyły: tropikalny raj w sercu lasu deszczowego, słońce, woda, muzyka i szalona zabawa. I właśnie w samym środku tego raju, dziwnym zbiegiem okoliczności, Daphne spotkała Roba. Chłopaka, w którym podkochiwała się jeszcze w college’u. Nigdy nie miała odwagi, by się do niego odezwać. Był zbyt seksowny, zbyt przystojny i zdecydowanie za bardzo ją pociągał. Było coś jeszcze: z całą pewnością nie był monogamistą.

Rob od razu zauważył ślicznotkę z kampusu. Przyjechał do Blue Parrot na wieczór kawalerski brata. Postanowił skorzystać z szansy i poznać Daphne bliżej. Ściślej biorąc, bardzo blisko. Zabawa z bransoletkami ułatwiła mu nawiązanie kontaktu, a potem już nie był w stanie oprzeć się wdziękowi ślicznej Daphne. Ale wyczuwał w niej rezerwę, jakiś dziwny lęk czy może skrywaną głęboko tajemnicę… Wkrótce Rob był pewien: Daphne to jego ideał kobiety. Dziewczyna jednak nie uznawała jednonocnych przygód, a on przecież uważał, że związki są dla frajerów…

Kolejna szansa może się już nie trafić!

Sexy Suit
J.H. Croix
Editio

Obrazek

Addie Castille dorastała w Nowym Orleanie. Mówiła z miękkim, południowym akcentem, a po swoich kreolskich przodkach odziedziczyła odwagę i zamiłowanie do piękna. Przyjechała do Nowego Jorku, by rozwinąć skrzydła i zacząć od nowa. No i miała tu dom: wspaniały, stary dom, który zapisała jej w spadku cioteczna babka. Niedługo po przeprowadzce zaginął ukochany pies Addie. Szczęśliwie odnalazł się po paru dniach, kilka przecznic dalej, uwięziony w starej piwnicy. Kiedy dziewczyna usiłowała wydostać zwierzę przez piwniczne okienko, zjawił się Ryan — arogancki, chłodny, za to powalająco przystojny.

Ryan Blake zamiast policji wezwał lekarza, bo śliczna dziewczyna podczas próby włamania mocno się pokaleczyła. To było bardzo nie w jego stylu. W końcu ten bogaty i szanowany biznesmen nie poddawał się emocjom ani porywom uczuć. Sensem jego życia była praca, a nie pomaganie przypadkowym dziewczynom czy zwierzętom. Jednak Addie przykuła jego uwagę. W Nowym Jorku była niezwykłym zjawiskiem. Przypominała radosny kwiat słonecznika rozkwitły w środku zimy.

Nie mieli zamiaru spotykać się po raz kolejny. Ale stało się. Najpierw był pierwszy pocałunek, potem kolejne. Trudno było wyobrazić sobie ich razem. Dziewczyna z Południa i typowy nowojorczyk. Radosny uśmiech Addie i chłodny błysk w oczach opanowanego Ryana. To nie miało prawa się udać — przecież dzieliło ich tak wiele. Tyle że dla tak cudownej, mądrej dziewczyny warto zrobić wszystko, prawda?

Jakie sekrety skrywasz pod tym drogim garniturem?

Twój na zawsze
Abby Jimenez
Muza 10.04
Cykl: Part of Your World (tom 2)

Obrazek

Briana (przyjaciółka Alexis z To nie może się udać) jest młodą lekarką. Rozwodzi się z mężem i ma dosyć mężczyzn. Do jej zespołu na oddziale ratunkowym właśnie dołączył Jacob – zabójczo przystojny, robi wrażenie pyszałkowatego dupka. On też nie odbiera jej pozytywnie: zarozumiała piękność. I w dodatku narwana. Gdy wpadła na niego i wytrąciła mu z ręki telefon, a ekran się zbił, nawet nie przeprosiła. Ich pierwsze spotkanie nie zwiastuje niczego dobrego, ale wkrótce znajomość nabiera innych barw. Jacob pisze do Briany list z przeprosinami za swoje niestosowne zachowanie. Briana odpisuje. I tak wymieniają jeszcze kilka listów i liścików – poznają się coraz lepiej, coraz więcej mają wspólnych tematów i coraz bardziej się do siebie zbliżają. Oboje zresztą mają słabość do staroświeckich klimatów. Briana zawsze marzyła, by dostać list zaczynający się od słów „Moja najdroższa“. A Jacob w ogóle lubuje się w starociach, pisze w notesie oprawionym w skórę, słucha muzyki klasycznej i ciągnie go ku dawnym romantycznym czasom. Czy z tej staromodnej pisaniny wykiełkuje miłość?
Najnowsza książka Abby Jimenez to wciągająca historia, którą czyta się z przyjemnością, zaciekawieniem, rozbawieniem, a chwilami wręcz z zapartym tchem.
W wydawnictwie MUZA ukazały się wcześniej powieści tej autorki: To tylko przyjaciel (Bestseller Empiku 2020),Miłość szuka właściciela, Życie jest zbyt krótkie oraz To nie może się udać.

Reaper
Runyx
Cykl: Dark Verse (tom 2)
Papierowe serca 29.05

Obrazek

W ramionach najgroźniejszego mężczyzny, jakiego znała, czuła się najbezpieczniej w życiu

Tristan Caine nie był przygotowany na spotkanie Morany Vitalio. Po tym, jak w pewną deszczową noc złamał przysięgę, która kierowała całym jego dotychczasowym życiem, jest rozdarty w walce między bolesną przeszłością a niepewną przyszłością. Tylko jedna rzecz się nie zmieniła: jej życie wciąż należy do niego.

Dla Morany granica między wrogami i sojusznikami się zatarła. Wszystko, co kiedyś było jej drogie, rozpadło się. Teraz jej wolność i życie na terytorium wroga stoją pod wielkim znakiem zapytania. Tylko jedna rzecz się nie zmieniła: on jak zawsze należy do niej.

Mając za sobą dwadzieścia lat wspólnej historii, Tristan i Morana rozpoczynają polowanie na prawdę. I zdają sobie sprawę, że tajemnica zaginionych dziewcząt to tylko wierzchołek góry lodowej.

Post przez gosiurka » 20 marca 2024, o 18:15

Reaper na pewno, już nie mogę się doczekać :bigeyes:

Ivy Smoak mnie zainteresowała, ale kompletnie nie znam autorki.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 marca 2024, o 20:52

Zapata... xD
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 22 marca 2024, o 22:07

Ivy Smoak czytałam kiedyś. To była wersja Pięknej i Bestii. Nie robiło wrażenia i jakoś nie ciągnęło do następnych. Może w polskiej wersji nawinie się...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez gosiurka » 23 marca 2024, o 09:50

Dzięki Kawo, spróbuję i zobaczę jak mi leży. Uwielbiam motyw pięknej i bestii, ciekawe czy ma inne retellingi.

Post przez Księżycowa Kawa » 23 marca 2024, o 23:04

Całkiem możliwe, bo wydała sporo. Na Amazonie można było sporo pobrać w promocji. To też we wznowionej wersji ponownie było dostępne. Mam wrażenie, że jej historie bywają raczej płytkie, ale spróbować można.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 24 marca 2024, o 01:38

Jezus Maria, ile tych zapowiedzi! donotwant Kiedyś człowiek się cieszył jak znalazł coś podchodzącego pod romans raz na pól roku może :evillaugh:

Post przez Księżycowa Kawa » 24 marca 2024, o 22:54

A za dużo, też niedobrze bywa. I niektóre z nich praktycznie nie nadają się do czytania. Wcale to nie ułatwia wyboru.
Wpadło Ci coś w oko?
Denis Diderot

*
*

Post przez Nocny Anioł » 3 kwietnia 2024, o 15:38

Obrazek

Premiera: 24.04.2024

Vittoria jest pół Polką, pół Włoszką. Kiedy była małą dziewczynką, jej ojciec ją opuścił. Jednak zanim to się stało, wymusił na niej prośbę, aby pod żadnym pozorem nigdy nie wracała do Włoch. Mimo młodego wieku to życzenie wyryło się w jej pamięci.

Vittoria przez lata pamięta o złożonej obietnicy, jednak podróż do Włoch to jej marzenie. Dziewczyna pragnie poznać rodzinne strony ojca, a przede wszystkim dowiedzieć się, dlaczego tak nagle zniknął z jej życia.

Okazja nadarza się, kiedy matka wysyła ją do ciotki mieszkającej w Cosenza we Włoszech.

Vittoria nie ma pojęcia, jak bardzo zmieni się jej życie i ile tajemnic ujrzy światło dzienne. Czy kiedy obejrzy się wstecz, nie pożałuje podjętej decyzji i czy zrozumie, że ciekawość to czasami pierwszy stopień do piekła?

Obrazek

Premiera: 30.04.2024

Zostanę królową Luce… albo stracę życie, próbując nią zostać.

Niewiele jest osób, do których żywiłabym większą nienawiść niż do Dantego Regio. Na mojej liście najbardziej odrażających istot obok króla Fae znalazła się jeszcze moja ciotka Bronwen, były dziadek Justus oraz shabbińska babka Meriam – zwłaszcza po tym, jak pomogli władcy o szpiczastych uszach w porwaniu mnie.

Zamknięta w obsydianowych podziemiach, gdzie Wrony, a nawet ich król, nie mają wstępu, odkrywam, jak bardzo pozory potrafią mylić. Nadal próbuję pogodzić fakty z tym, co opowiadano mi przez lata.

Moi nowi sojusznicy mają plan, lecz ja posiadam własny. W jednym punkcie się zgadzamy – Dante musi umrzeć. Jednak najbardziej pragnę powrócić do Lore’a, zanim zrówna z ziemią królestwo, by mnie odnaleźć.

Perspektywa noszenia korony jest bardziej kusząca od spoczywania w trumnie, ale nie chcę żyć w świecie, gdzie mój przeznaczony już na zawsze pozostanie ptakiem.

W książce znajduje się dodatek w postaci nowelki „Dom wznoszących się piasków”.

Obrazek
Premiera: 01.05.2024

Chris Wood z powodu choroby ojca musiał porzucić marzenia o studiach geologicznych i zająć się rodzinną pizzerią. Gdy mieszkająca nieopodal Livia Kent zjawiła się w lokalu w poszukiwaniu pracy, mężczyzna od razu wiedział, że na pewno ją przyjmie. Przecież od dawna mu się podobała.

Jednak Chris obawiał się, że nigdy nie mógłby mieć szans u takiej dziewczyny jak Livia. Był bardzo zakompleksiony, głównie przez swoją nadwagę. Wydawało się, że mężczyzna i tym razem odpuści, na dodatek okazało się, że Livia spotyka się z jego znienawidzonym młodszym bratem Derekiem, który przez całe życie znęcał się nad nim psychicznie.

Okoliczności, w jakich Chris dowiaduje się o związku tej dwójki, zmuszają go do wyjazdu z Detroit i zerwania kontaktu z bliskimi.

Po latach Chris nie jest już tym samym mężczyzną. Teraz to umięśniony, wytatuowany przystojniak, do tego zdeterminowany, by walczyć o swoje. Kiedy dociera do niego informacja o zaręczynach młodszego brata i jego rozwijającej się karierze sportowca, postanawia wrócić, by odpłacić mu za zniszczenie swojego życia.
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 23 kwietnia 2024, o 12:27

Obrazek
Stuck with You
Agata Polte

Premiera: 08.05.2024

Utknęli razem w windzie, w bloku i w… związku?

Camille Daisy Harford to energiczna i wygadana studentka dziennikarstwa, która uwielbia kontakt z ludźmi. Poznawanie nowych osób jest dla niej tak naturalne jak oddychanie.

Przynajmniej w większości przypadków, bo tego, jak spotkała po raz pierwszy Tannera Allarda, swojego nowego sąsiada, zdecydowanie nie może uznać za coś zwyczajnego. Na domiar złego po wpadce z jej strony utknęli razem w windzie na kilkadziesiąt zbyt długich minut, w ciągu których wydaje się, że mężczyzna zdążył ją szczerze znienawidzić.

Cami mogłaby udawać, że nic się nie stało, i po prostu unikać Tannera, ale okazuje się to trudne. Ich mieszkania są ulokowane naprzeciwko siebie, a miejsca parkingowe ze sobą sąsiadują. Co gorsza, dziewczyna pracuje w kawiarence, gdzie on lubi przychodzić. W dodatku, żeby wykręcić się od niechcianej randki z natrętnym mężczyzną, Camille mówi mu, że spotyka się z sąsiadem, który pod pewnym warunkiem zgadza się odgrywać rolę jej chłopaka…
Obrazek

Post przez aleqsia » 23 kwietnia 2024, o 12:36

Emily Wilde. Encyklopedia wróżek i elfów
Heather Fawcett
Wydawnictwo: Mag 5.06
Cykl: Emily Wilde (tom 1)

Obrazek

Profesor Cambridge Emily Wilde jest doskonała w wielu dziedzinach. Uchodzi za najlepszą znawczynię wróżek i elfów. Ta wybitna uczona i skrupulatna badaczka pisze pierwszą na świecie encyklopedię wiedzy o faerie, lecz niezbyt dobrze radzi sobie z ludźmi. Nie potrafi prowadzić rozmów o niczym, zresztą nikt nie zaprasza jej na przyjęcia. Woli towarzystwo książek, swojego psa Cienia i Ludku.

Dlatego kiedy Emily przyjeżdża do wioski Hranfsvik, nie pali się do zawierania przyjaźni z jej szorstkimi mieszkańcami. Nie ma również ochoty spędzać czasu ze swoim akademickim rywalem, szykownym i wyjątkowo przystojnym Wendellem Bamblebym, któremu udaje się oczarować miejscowych, ale ją przyprawia o irytację i wprowadza zamieszanie w jej życiu i pracy badawczej.

Lecz w miarę jak Emily zbliża się do odkrycia sekretów Ukrytych - najbardziej nieuchwytnych wróżek - zamieszkujących mroczne lasy za wioską, trafia na ślad innej zagadki: Kim jest Wendell i czego naprawdę chce? Żeby znaleźć odpowiedź, musi rozwikłać tajemnicę największą ze wszystkich: własnego serca.

Collide
Bal Khabra
Papierowe serca 5.06

Obrazek

Ona jest prymuską z ambitnymi planami naukowymi.
On chłopakiem, który myśli tylko o hokeju.
Czy połączy ich coś więcej niż tylko gra?

Summer Preston marzy o jednym – pragnie być psycholożką sportową. Gdy promotorka stawia jej ultimatum, dziewczyna musi zacząć współpracować z kapitanem drużyny hokejowej, co wywołuje w niej sprzeczne uczucia. Z jednej strony mogłaby dzięki temu zrealizować swoje życiowe plany, a z drugiej – wolałaby trzymać się jak najdalej od sportu, którego nienawidzi. Dodatkowo, gdy poznaje kapitana... cóż, powiedzmy, że jej wszystkie najgorsze przypuszczenia dotyczące hokeistów się potwierdzają.

Aiden Crawford jest kapitanem uczelnianej drużyny hokejowej, ale jego lekkomyślny błąd zagraża sukcesowi całego zespołu. W ramach kary trener wyznacza go do wzięcia udziału w studenckim projekcie badawczym. To oczywiście ostatnia rzecz, na jaką Aiden ma ochotę, zwłaszcza że dziewczyna prowadząca projekt wygląda, jakby chciała używać jego łyżew jako broni.

Summer nie może znieść beztroskiego podejścia Aidena do życia, a Aiden nie rozumie, jak w wieku dwudziestu lat można mieć tak szczegółowy plan na przyszłość. Ich kłótnie szybko zamieniają się jednak w coś, z czym oboje nie będą potrafili walczyć. Co wyniknie z tej kolizji osobowości... i serc?

Demon snów
Ludka Skrzydlewska
Wydawnictwo: Papierowe Serca 22.05
Cykl: W mrokach Luizjany (tom 2)

Obrazek

Miłość, która rodzi się pomiędzy jawą a snem. Poznaj dalsze losy potężnych czarownic z serii W mrokach Luizjany.

Faye Cavendish niedawno wybudziła się ze śpiączki wywołanej przez czarnomagiczny atak. Dziewczyna postanawia odmienić swoje życie – i po raz pierwszy przejąć nad nim pełną kontrolę, którą przez ponad dwie dekady sprawowała jej toksyczna matka. Czarownica wyprowadza się z rodzinnego domu i znajduje schronienie u siostry bliźniaczki Neve oraz jej narzeczonego Iana Becketta – alfy sfory wilkołaków.

Pomimo wsparcia bliskich Faye musi nieustannie mierzyć się z nowymi wyzwaniami. Dziewczyna wychowana do przejęcia roli przywódczyni nowoorleańskiego sabatu czarownic nie jest przystosowana do zwyczajnego życia. Duże trudności sprawia jej więc nauka gotowania, robienia zakupów, prowadzenia samochodu czy wypełniania innych codziennych obowiązków, które dla wszystkich wokół wydają się proste.

Niestety spokój przerywa niespodziewane zaginięcie Neve. Ian podejrzewa porwanie i już zamierza zacząć poszukiwania, kiedy na progu domu wilkołaków staje demon Seth. Ma do przekazania wiadomość, którą Neve powierzyła mu we śnie. Mimo niepewności, czy może mu zaufać, Faye musi współpracować z Sethem, aby odnaleźć i uwolnić siostrę. Odnosi jednak dziwaczne wrażenie, że demon wie o niej o wiele więcej niż ona o nim – i wydaje się nią nietypowo zainteresowany.

„Demon snów”, kolejna książka autorstwa Ludki Skrzydlewskiej z serii W mrokach Luizjany, spodoba się wszystkim osobom, które lubią romanse paranormalne oraz motywy zakazanej miłości i forced proximity.

Szach-mat
Ali Hazelwood
YOU&YA 15.05

Obrazek

Rywale znad szachownicy rozgrywają pojedynek o uczucie.

Mallory Greenleaf twierdzi, że skończyła z szachami. Po tym, jak cztery lata wcześniej szachy doprowadziły jej rodzinę niemal do rozpadu, obecnie Mal skupia się na swojej mamie, siostrach i pracy zapewniającej jako taki byt bez perspektyw. Do dnia, w którym niechętnie zgadza się po raz ostatni wziąć udział w turnieju charytatywnym i beztrosko rozsmarowuje na szachownicy słynnego Nolana „Królobójcę” Sawyera, mistrza świata i niegrzecznego chłopca szachów.

Ta przegrana z nikomu nieznaną szachistką jest wstrząsem dla wszystkich. Jeszcze bardziej zdumiewa dążenie Nolana do rewanżu. Co mu chodzi po głowie? Co chce uzyskać? Najrozsądniej byłoby wstać od stolika i odejść. Zrezygnować. Poddać się.

Triumf otwiera Mallory drogę do tak bardzo pożądanych w jej sytuacji nagród pieniężnych, poza tym wbrew sobie Mal zaczyna czuć osobliwy pociąg do enigmatycznego przeciwnika…

Dziewczyna pnie się po szczeblach kariery szachowej i szybko uświadamia sobie, że gra toczy się nie tylko na szachownicy. Rywalizacja okazuje się wściekle ostra, przeciwnik zaś zabójczo… atrakcyjny, inteligentny i nieprzeciętnie doprowadzający do szału

„Wciągająca historia miłosna, fascynujące studium postaci i niezwykłe okno na świat szachów”. Rachel Lynn Solomon, autorka We Can’t Keep Meeting Like This

Emily Rath
Pucking Around
Zysk 30.05

Obrazek

Nie mogę zakochać się w żadnym graczu… nie mówiąc już o trzech!

Nazywam się Rachel Price i dwa miesiące temu spotkałam idealnego mężczyznę. Spędziliśmy razem magiczną noc – było uroczo, zabawnie i bardzo namiętnie. Żadnych imion, żadnych zobowiązań. Myślałam, że już nigdy go nie zobaczę.

Myliłam się. Okazuje się, że mój doskonały kochanek jest playboyem i obrońcą Jacksonville Rays, najgłośniejszej drużyny hokejowej w NHL, a ja… jestem jego nową fizjoterapeutką. Aha, i ten kretyn nawet mnie nie rozpoznał!

Zapowiada się kilka naprawdę ciekawych miesięcy. Mój idealny mężczyzna zrobi wszystko, żeby zdobyć moje uznanie. Tymczasem jego najlepszym przyjacielem jest gburowaty pracowniktechniczny, który zawsze mnie krytykuje. A do tego mam niechętnego do współpracy bramkarza, który stara się ukryć kontuzję… To moja szansa, żeby się wykazać zawodowo, i nie mam zamiaru ryzykować. Ale jeśli miłość to gra, ci goście grają, aby wygrać.

Lato, kiedy cię ocaliłam
Wydawnictwo: Papierowe Serca 26.06
Cykl: Pewnego lata (tom 2)

Obrazek

Czasami myślisz, że pragniesz życia jak z bajki, kiedy tak naprawdę chcesz czegoś – lub kogoś – kto jest bardzo realny

Lucie wyszła za mąż za faceta, który miał ją kochać i troszczyć się o nią. Niestety nic nie ułożyło się tak, jak miała nadzieję. Teraz kobieta została sama z dwójką dzieci. Odeszła od męża, nie ma pracy, a powrót do tego, kim była, wymaga siły i odwagi, których jej brakuje. Jedyne, co posiada, to dom ciotki, w którym mieszkała jako dziecko. To właśnie tam poznała Caleba… Obserwowała go z daleka, zastanawiając się, czy kiedykolwiek będzie jej księciem z bajki. Pragnęła tego. Ale szansa nigdy nie nadeszła i ich drogi się rozeszły. Okazuje się jednak, że Caleb wciąż mieszka w swoim rodzinnym domu. Jest nie tylko jej sąsiadem, ale i nowym szefem. I co gorsza, nie jest już tym miłym chłopakiem, którego zapamiętała z dzieciństwa…

Caleb to pracoholik, który nie dba o nic poza rozwojem swojej firmy. Nowa sąsiadka coraz bardziej działa mu na nerwy – zarówno w domu, jak i w biurze. Nie chce, by ona lub jej dzieci stały się mu bliskie. Bo łatwiej jest, kiedy nikt na nim nie polega. Wszystko jest prostsze, kiedy może robić, co chce, i wyłącznie samemu ponosić konsekwencje. Jednak z czasem życzliwe serce Lucie cegła po cegle zaczyna przebijać się przez mury, które Caleb wzniósł wokół siebie.

Oboje będą musieli stawić czoła swoim demonom. Muszą zrobić krok naprzód i zdać sobie sprawę, że być może tego lata będą mieli jedyną szansę, aby uratować siebie nawzajem.

Lato, kiedy cię ocaliłam to drugi tom serii Pewnego lata autorstwa Elizabeth O’Roark. Ta wzruszająca letnia historia spodoba się czytelniczkom, które lubią takie motywy, jak: przyjaciele z dzieciństwa, małe miasteczko, slow burn.

The Right Move
Liz Tomforde
NIezwykłe 23.05

Obrazek

Dwudziestosiedmioletnia Indy rozstała się z facetem i musi od nowa ułożyć sobie życie. Najlepsza przyjaciółka proponuje jej, żeby wprowadziła się do jej brata Ryana Shaya, który ma dużo miejsca w mieszkaniu i nie wchodzi w stałe relacje z kobietami, więc na co dzień nikt nie będzie jej przeszkadzał.

Ta propozycja wydaje się świetna, zważywszy na sytuację, w której obecnie znajduje się Indy, jednak pojawia się jeden poważny problem. Dziewczyna jest przekonana, że brat przyjaciółki jej nienawidzi. W dodatku to gwiazda koszykówki, popularny i zdecydowanie zbyt gorący facet.

Jednak oboje zgadzają się na ten układ. Wkrótce okazuje się, że nie tylko na ten.

Ryan pilnie potrzebuje poprawić swoją reputację i proponuje Indy, żeby została jego dziewczyną na niby.

Tylko jak rozpoznać różnicę między tym, co udawane a co prawdziwe?

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 23 kwietnia 2024, o 13:09

Muszę chyba w końcu spróbować tej autorki - Ali Hazelwood hmmm
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Nocny Anioł » 23 kwietnia 2024, o 13:39

Zapisałam sobie dwie
Obrazek

Post przez aleqsia » 23 kwietnia 2024, o 16:47

Karina32 napisał(a):Muszę chyba w końcu spróbować tej autorki - Ali Hazelwood hmmm

Polecam, bardzo przyjemne historie ma

Post przez Liberty » 23 kwietnia 2024, o 18:04

aleqsia napisał(a):
Karina32 napisał(a):Muszę chyba w końcu spróbować tej autorki - Ali Hazelwood hmmm

Potwierdzam :)

Emily Rath :shades: ciekawe czy przy tej książce też zrobi się taki cyrk jak przy Priest Sierry Simone, który nawet jeszcze nie wyszedł.
Liz Tomforde mam na liście do przeczytania, więc chyba będzie okazja.

Post przez Nocny Anioł » 23 kwietnia 2024, o 19:43

A z czego wynikał ten cyrk?
Obrazek

Post przez Liberty » 23 kwietnia 2024, o 20:07

Cóż, to jest romans erotyczny i do tego tabu. Tytułowy ksiądz
Spoiler:
Pełną fabułę poznały tylko osoby, które dostały egzemplarz recenzencki albo czytały w oryginale. Za to cała masa osób już zdążyła sobie wyrobić zdanie, i jak to w naszym kraju, wszyscy obrzucają się błotem i inwektywami. Niby więcej osób urażonych a nakład już się rozszedł. Wygrane w tym wszystkim wydawnictwo już zapowiedziało dodruk. Premiera jutro ;) Czasem naprawdę brakuje nam dystansu i poczucia humoru.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 23 kwietnia 2024, o 20:36

Czyli zadziałało :P
Ech... ja tam doceniam pre-premierową debatę, ale kurcze no... jechanie na negatywnych emocjach niszczy.

A swoją drogą obstawiam, że nie, grzeczna poliamoryczność romansowa to nie jest potencjał biznesowy jak w przypadku pseudo(anty)klerykalizmu kulturowego u nas :)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez aleqsia » 24 kwietnia 2024, o 08:27

Liberty napisał(a):
aleqsia napisał(a):

Potwierdzam :)

Emily Rath :shades: ciekawe czy przy tej książce też zrobi się taki cyrk jak przy Priest Sierry Simone, który nawet jeszcze nie wyszedł.
Liz Tomforde mam na liście do przeczytania, więc chyba będzie okazja.

A co jest kontrowersyjnego w książce Emily Rath?

Spoiler:

Post przez Nocny Anioł » 24 kwietnia 2024, o 14:32

Liberty napisał(a):Cóż, to jest romans erotyczny i do tego tabu. Tytułowy ksiądz
Spoiler:
Pełną fabułę poznały tylko osoby, które dostały egzemplarz recenzencki albo czytały w oryginale. Za to cała masa osób już zdążyła sobie wyrobić zdanie, i jak to w naszym kraju, wszyscy obrzucają się błotem i inwektywami. Niby więcej osób urażonych a nakład już się rozszedł. Wygrane w tym wszystkim wydawnictwo już zapowiedziało dodruk. Premiera jutro ;) Czasem naprawdę brakuje nam dystansu i poczucia humoru.

Taki cuda tylko u nas, w świetle dziennym urażone katoliczki, wieczorami pod kołdrą czytają. Pamiętam ta burzę gdy mieli wyemitować Ptaki cienistych krzewów , a potem wszyscy przed telewizorami, ech muminki i ciemnogród jak to mówi moja znajoma.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć