Teraz jest 6 marca 2026, o 22:41

2026: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2026!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 2 marca 2026, o 20:59

pannazlosnica napisał(a):A ja obstawiam, że o tę K.Moronovą, bo pamiętam spojlery w "Właśnie czytam" do pierwszej książki tej autorki

A nagroda wędruję do.. :cheer: tak chodziło mi o ta książkę. Brawka za pamięć
Obrazek
Zrobiłam badania na cierpliwość. Wynik był negatywny.

Ulubiona autorka/autor: Emily Henry, Jane Austen, Susan Elizabeth Philips

Post przez pannazlosnica » 2 marca 2026, o 21:08

To było tak straszne, że ciężko zapomnieć :D

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 4 marca 2026, o 20:48

Smocza iskra
Ivy Asher
Wydawnictwo: Must Read
Cykl: Spark the Flames (tom 1)

Obrazek

Bestsellerowa autorka romantasy zaprasza swoich czytelników do epickiego świata smoków! Poznajcie Ivy Asher i jej Smoczą iskrę!

Każdy pożar zaczyna się od iskry!

Gdy chodzi o smoki, nie ma czegoś takiego jak bezpieczeństwo. Ukrywam się przed Hordą, żeby przetrwać. Ale pewnego dnia mnie znajdują… ON mnie znajduje. Aeson Noctis, drugi syn króla i mój nowy oprawca. Aeson myśli, że może mnie zmusić do powrotu do Paragon City, wykorzystać i zawłaszczyć sobie moją moc.

Smoki powinny bardziej pilnować, kogo wpuszczają do swojego miasta. Nie jestem żadną marionetką. Szukam odpowiedzi i nie spocznę, póki ich nie otrzymam. Przybyłam tu po zemstę.

Gdy chodzi o smoki, nie ma czegoś takiego jak bezpieczeństwo – wiem to, ponieważ jestem jedną z nich i teraz zadbam, by Horda zapłaciła za to, co zrobiła.

Caught Up
Navessa Allen
Wydawnictwo: Czwarta Strona 25.03
Cykl: Into Darkness (tom 2)

Obrazek

Pragnę tej kobiety, a jestem mężczyzną, który zawsze dostaje to, czego chce.
Nico „Junior” Trocci wie, że Lauren Marchetti jest poza jego zasięgiem. Ona jest słodyczą i śmiechem, podczas gdy Junior żyje w świecie przemocy i zepsucia. Tacy mężczyźni jak on nie zdobywają kobiet takich jak ona. Dlatego odepchnął ją jeszcze w liceum i od tamtej pory trzymał się na dystans.

Ale gdy Junior śledzi Lauren w sieci, odkrywa, że nieśmiała dziewczyna, jaką pamiętał, już nie istnieje. W jej miejsce pojawiła się oszałamiająco piękna kobieta, której profile internetowe wypełniają nieprzyzwoite zdjęcia i gorące filmy. Niewinna ciekawość Juniora szybko zamienia się w mroczną obsesję. A obserwowanie Lauren z daleka już mu nie wystarcza; musi sprawić, by była jego.

Jest bezwzględny – to chodząca czerwona flaga. Dobrze, że czerwony to mój ulubiony kolor.
Lauren wie, że Junior jest niebezpieczny. Już raz złamał jej serce i nie pozwoli mu tego zrobić ponownie. Ale gdy ich zalotne spotkania nasilają się, Lauren zaczyna przypominać sobie, dlaczego wiele lat temu zakochała się w tym ponurym antybohaterze.
Gdy powracają stare przeszkody, Junior i Lauren są zmuszeni zmierzyć się ze swoimi prawdziwymi uczuciami i zdecydować, jak daleko są gotowi się posunąć, aby dać miłości drugą szansę.

Fake Skating
Lynn Painter
Wydawnictwo: Bliss 22.04

Obrazek

Ona potrzebuje idealnego CV. On idealnego wizerunku. Oboje potrzebują siebie.

Powrót do Southview to dla Dani Collins konfrontacja z przeszłością, którą od lat starała się wymazać. To właśnie tutaj ponownie spotyka Aleca Barczewskiego – kiedyś jej najbliższego przyjaciela, dziś szkolną gwiazdę hokeja, uwielbianą przez tłumy. Jedno nieprzemyślane zdjęcie i skandal w szatni sprawiają jednak, że jego sportowa kariera staje pod znakiem zapytania.

Dani również nie może pozwolić sobie na błąd – desperacko potrzebuje osiągnięć, które otworzą jej drzwi na Harvard. Ich interesy niespodziewanie się łączą, a rozwiązaniem ma być fikcyjny związek, który poprawi wizerunek ich obojga. Problem w tym, że uczucia, które kiedyś ich łączyły, nigdy do końca nie wygasły.

W świecie pełnym plotek, zazdrości, rywalizacji i szantażu granica między udawaniem a prawdziwymi emocjami zaczyna się niebezpiecznie zacierać. A jedno złe posunięcie może kosztować ich znacznie więcej, niż są gotowi stracić.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 4 marca 2026, o 20:58

Zacznę liczyć: tym razem 1 na 3 polskich tytułów na pulę :]
Chociaż bawi mnie, że akurat te bez polskiej wersji mają tłumaczki na okładce :lol:

pannazlosnica napisał(a):To było tak straszne, że ciężko zapomnieć :D

Wobec tego nawet nie dopytuję ^_^
...the most dangerous thing for platforms is ... unmonetizeable content.
— Ryan Broderick

Poprzednia strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć