Teraz jest 17 lipca 2025, o 20:13

2025: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2025!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 3 czerwca 2025, o 21:01

Gratuluję Aniołku, miłej lektury!
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 3 czerwca 2025, o 21:51

Miłej i udanej lektury :smile:

Właśnie zamówiłam sobie „Big Panda and Tiny Dragon” James Norbury oraz „The Cat Who Taught Zen” James Norbury. Mam na oku jeszcze drugą część Pandy...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 3 czerwca 2025, o 22:12

Aniołku fajne zakupy, Darwood mam, kiedyś dostałam w dobrej promocji (jeszcze nie przeczytałam :wstyd: )

Jagger tej pani w ogóle nie znam.

Cześć psorko, widziałam wcześniej, że czytałaś, takie dobre?
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Księżycowa Kawa » 4 czerwca 2025, o 22:55

Jagger czytałam, było nawet nieźle, ale już poszło w zapomnienie...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 5 czerwca 2025, o 09:45

gosiurka napisał(a):Aniołku fajne zakupy, Darwood mam, kiedyś dostałam w dobrej promocji (jeszcze nie przeczytałam :wstyd: )

Jagger tej pani w ogóle nie znam.

Cześć psorko, widziałam wcześniej, że czytałaś, takie dobre?

Wszystko co na obrazkach polecam.
Obrazek
Zrobiłam badania na cierpliwość. Wynik był negatywny.

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 5 czerwca 2025, o 15:00

MOONDRIVE idzie w thrillery

To nie moje imię
Megan Lally
Wydawnictwo: Moondrive.
Seria: Moondrive Shadows

Obrazek

Poznajcie Moondrive Shadows – linię młodzieżowych thrillerów, które wciągają, zaskakują i nie pozwalają o sobie zapomnieć. Odważycie się po nie sięgnąć? Jednak pamiętajcie – to, co straszne, zawsze kryje się w cieniu…
NIE POWINNA BYŁA MU UFAĆ.
Dziewczyna budzi się na poboczu drogi – samotna, przemarznięta, obolała. Nie pamięta, kim jest ani jak się tam znalazła. Kiedy trafia na komisariat, pojawia się zaniepokojony mężczyzna, który twierdzi, że jest jej ojcem. Ma jej dokumenty, rodzinne zdjęcia, zna każdy szczegół jej życia. Mówi, że dziewczyna nazywa się Mary. Mówi, że jest już bezpieczna.
Ale jeśli to prawda, dlaczego instynkt każe jej uciekać?
W tym samym czasie Drew gorączkowo szuka swojej dziewczyny Loli, która po kłótni wysiadła z jego auta i nigdy nie wróciła. Całe miasteczko, policja i rodzina Loli obwiniają Drew za to, co się stało. Nikt nie zamierza dochodzić prawdy. Nikt poza nim.
Dziewczyna, której tożsamość jest tajemnicą. Chłopak, który rozpaczliwie próbuje odkryć prawdę – zanim będzie za późno… Ten mroczny thriller budzi niepokój, od jakiego nie da się uwolnić. Idealny dla fanów „Przewodnika po zbrodni według grzecznej dziewczynki” i książek Natashy Preston.

W kręgu kłamców
Kate Francis
Wydawnictwo: Moondrive 30.07

Obrazek

Poznajcie Moondrive Shadows – linię młodzieżowych thrillerów, które wciągają, zaskakują i nie pozwalają o sobie zapomnieć. Odważycie się po nie sięgnąć? Jednak pamiętajcie – to, co straszne, zawsze kryje się w cieniu…
SIEDMIORO KŁAMCÓW W KRĘGU. PRZETRWA TYLKO JEDNO Z NICH.
Rok temu w ich szkole doszło do tragedii. Teraz część uczniów, wyłoniona w niejasny sposób, trafia na wyjazd, który niespodziewanie kończy się w opuszczonym motelu. Bez zasięgu. Bez opieki. Bez drogi ucieczki. Telefony milczą – aż do momentu, gdy pojawia się pierwsza wiadomość: Wiem, co zrobiliście. Czas za to zapłacić.
Od tej chwili, co godzinę, muszą wskazać spośród siebie osobę, która najbardziej zasługuje na karę. Ta z największą liczbą głosów wychodzi poza wyznaczony krąg. Jeśli nie wybiorą nikogo – zginą wszyscy.
Każde z nich coś ukrywa. Każde ma powód, by się bać. I tylko jedno wyjdzie stąd żywe. A ktoś, kto obserwuje każdy ich ruch, nie spocznie, dopóki prawda nie wyjdzie na jaw…
Wciągający thriller młodzieżowy o zemście, winie i wyborach, które kosztują życie. Dla fanów „Ktoś z nas kłamie” Karen M. McManus oraz dusznych, psychologicznych rozgrywek w klimacie „Squid Game” i „Alice in Borderland”.

Sadie
Courtney Summers
Wydawnictwo: Moondrive 2.07

Obrazek

Najpierw zamordowano Mattie. Potem Sadie zniknęła. Teraz ktoś podąża jej śladem.
Dziewiętnastoletnia Sadie przez całe życie chroniła swoją młodszą siostrę. Gdy Mattie została zamordowana, a śledztwo umorzono, Sadie postanowiła działać. Zniknęła – mając kilka tropów, nóż sprężynowy i jeden cel: odnaleźć mordercę.
Dziennikarz radiowy West McCray trafia przypadkiem na historię zaginionej dziewczyny. Podąża jej śladem i tworzy o niej podcast, który śledzą tysiące słuchaczy. Ale z każdym krokiem staje się coraz bardziej jasne, że Sadie nie uciekła. Ona ruszyła w pościg. Być może wciąż szuka zabójcy… A co, jeśli to on znalazł ją pierwszy?
Mroczny thriller o dziewczynie, która przestała czekać na sprawiedliwość, i o dziennikarzu, który próbuje odkryć prawdę, zanim będzie za późno. Niepokojący. Wciągający. Idealny dla fanów powieści Holly Jackson i przyprawiających o dreszcze podcastów true crime.

Krwawe dziedzictwo
Kristen Ciccarelli
Wydawnictwo: Moondrive 13.08
Cykl: Szkarłatna ćma (tom 2)

Obrazek

Ona powinna być martwa. On nie powinien o niej myśleć.
A jednak stoją naprzeciw siebie - z bronią w dłoniach.
I nie wiadomo, kto pierwszy pociągnie za spust.

Gideon Sharpe powrócił, by dokończyć to, czego nie zdołał zrobić wcześniej: zabić Szkarłatną Ćmę. Nie zamierzał popełnić żadnego błędu. Przynajmniej taki miał plan. Ale gdy spojrzał w oczy Rune Winters, zawahał się - i to doprowadziło go do zguby…
Rune przez chwilę wierzyła, że u boku królowej Cressidy będzie bezpieczna. Zawarła sojusze, które miały zapewnić czarownicom przewagę, ale to nie wystarczyło, by zakończyć wojnę i udowodnić swoją lojalność. Choć Szkarłatna Ćma przestała istnieć, Rune musi nałożyć kolejną maskę i zrobić coś, czego najbardziej się obawia: ponownie zaufać Gideonowi.
On zna wszystkie jej słabości. Ona – jego sekrety. Każdy ich krok oznacza ryzyko. Każde spojrzenie to wyzwanie. A każdy dotyk – granica, której nie powinni przekraczać.
Teraz muszą iść ramię w ramię, mimo że to może ich kosztować życie.

Finał nieprzewidywalnej i brutalnej historii, którą pokochały setki tysięcy czytelników na całym świecie. Dokładnie taki, na jaki czekaliście.

Post przez aleqsia » 13 czerwca 2025, o 17:14

Jasmine Mas
Wydawnictwo: Czwarta Strona 2.07
Cykl: Mityczni Złoczyńcy (tom 1)

Obrazek

Sparta jest podzielona.
Wojna jest nieunikniona.
A w jej żyłach płynie krew, której wszyscy się boją…
Alexis Hert nigdy nie miała powodu, by wierzyć w mity… aż do dnia, gdy stały się one jej rzeczywistością. Nigdy też nie podejrzewała, że jej los spleciony jest z mrocznymi potęgami, które rządzą światem, aż do dnia, gdy staje się pionkiem w boskiej grze, której zasad nie zna. Zmuszona do podjęcia walki, otoczona wrogami i ścigana przez tajemnicze moce Alexis szybko pojmuje, że niektóre więzy są silniejsze niż strach. Niektóre namiętności zaś bardziej niebezpieczne niż śmierć.
Boska rozgrywka trwa. Tylko czy na pewno można ją wygrać?
Nie ma wygranej bez walki.
Nie ma miłości bez bólu.

Wejdź do świata bohaterów balansujących na granicy moralności, niebezpiecznych uczuć i rozgrywek o władzę, w których miłość jest równie zabójcza co zdrada.

The Wrong Bride
Catharina Maura
Wydawnictwo: Papierowe Serca 16.07
Cykl: The Windsors (tom 1)

Obrazek

Zaaranżowane małżeństwo, zakazane pragnienie, rodzinne intrygi i elektryzująca chemia – ta emocjonująca historia udowodni, że czasem „niewłaściwa panna młoda” okazuje się tą jedyną

Raven kocha Aresa Windsora, odkąd pamięta – jako starszego brata najlepszej przyjaciółki, bliskiego powiernika i narzeczonego swojej siostry. Według umowy pomiędzy ich rodzinami to ona miała zostać jego żoną… dopóki Ares nie zakochał się w jej siostrze.

Przez lata Raven stała z boku, tłumiąc własne emocje. Ale kiedy jej siostra po raz kolejny odwołuje ślub, rodzina Windsorów żąda, by ceremonia w końcu się odbyła – i to Raven musi stanąć na ślubnym kobiercu.

Teraz dziewczyna żyje w swoim najpiękniejszym, a jednocześnie najbardziej bolesnym marzeniu: jest żoną mężczyzny, którego zawsze pragnęła… i który nigdy jej nie wybrał. Gdy między nimi wybucha namiętność, a na światło dzienne wychodzą skrywane od lat sekrety, Raven i Ares muszą zmierzyć się z prawdą o swoich uczuciach i przeszłości.

Czy Ares naprawdę kochał jej siostrę? A może jego serce zawsze należało do Raven?

Świt przeklętej królowej
Amber V. Nicole
Wydawnictwo: Nowe Strony 15.07
Cykl: Bogowie i Potwory (Amber V. Nicole)

Obrazek

Zapytaj ją, chłopcze. Zapytaj, o co błagała gwiazdy i co się za tym kryje. Zapytaj, co wyrwała niebiosom. A potem dopytaj, czy ją to obchodzi. W jej żyłach płynie stara krew.
Nismera i jej legion władają królestwami, gdy moc Samkiela wypełnia niebo. Teraz, gdy go zabrakło, bogini stara się umocnić swoją pozycję na tronie, nieważne, jakim kosztem.
Dianna zmaga się z ciężarem półprawd, kłamstw i zdrad. Wkrótce po tym, gdy przeszła przez to, co uważała za swoją najcięższą do stoczenia bitwę, dowiaduje się, że grozi jej utrata wszystkiego.
Samkiel usiłuje się uleczyć, ale ma na głowie jeszcze więcej niż wcześniej. Ręka została rozbita, królestwa ogarnął chaos, a jedyna osoba, której może ufać, trzyma go na dystans. Czy ta dwójka da radę poradzić sobie z tym, co ich różni, czy oboje polegną od ostrza bogini wojny?
Jedyny prawdziwy król powraca. Czy przyjdzie mu rządzić, czy to królowa obejmie władzę nad wszystkim?

Post przez Księżycowa Kawa » 13 czerwca 2025, o 23:20

Tej Mas nie kojarzę, ale chyba mogłabym dać szansę, na Maurę nie mam ochoty, a nad Nicole się zastanawiałam...
Denis Diderot

*
*

Post przez gosiurka » 14 czerwca 2025, o 10:36

J. Mas u mnie na pewno nie, bo ogólnie opis bardzo ciekawy, ale rivers harem nie dla mnie :] co do reszty jestem zaciekawiona.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez Księżycowa Kawa » 14 czerwca 2025, o 23:19

Nie wiedziałam, że to rivers harem... Czyżby ta moda i do nas docierała?
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 15 czerwca 2025, o 16:05

Już jakiś czas temu Kawo ;) Mnie się ta książka podobała ale miałam problem z końcówką
Spoiler:
. Poczytałam trochę Mas i uważam że pewnych rzeczy nie umie pisać, RH między innymi. Ale widzę też postęp w jej pisarstwie, więc kto wie jak jej pójdzie w kolejnej części. Bo to tom pierwszy dopiero jest.

Post przez aleqsia » 22 czerwca 2025, o 20:51

Editio ma w zapowiedziach serię Jasmine Mas, o której w zeszłym roku pisałaś. Na razie wisi bez okładki. Nie mogę odszukać tego Twojego posta, ale dobrze pamiętam, że wspominałaś, że ta seria jest słabsza niż Mityczni Złoczyńcy?

Psychozmienni
Jasmine Mas
Wydawnictwo: Editio Red
Cykl: Krwawe dziedzictwo (tom 1)

Dzieciństwo Sadie dobiegło końca, ale koszmary jej nie opuściły. Mimo to dziewczyna nie zamierzała się poddać. Święte jezioro nigdy się nie myliło. Była alfą. Zmiennokształtną wojowniczką, która na polu bitwy zamieniała się w bestię. Teraz miała szansę stać się członkinią elitarnej grupy bojowej, zwiastunów śmierci królowej fae.

Musiała jedynie przetrwać morderczy trening. I opanować dziwny pociąg do trzech niebezpiecznych mężczyzn. Jax, Ascher i Cobra byli jej współlokatorami i trenerami. Wysocy, silni i potężni morderczą mocą alf, nie wierzyli w Sadie. Na każdym kroku dawali jej do zrozumienia, że jest tylko małą, słabą, godną pogardy istotą. Ona jednak robiła wszystko, by im udowodnić, że się mylą.

Wszystko zaczęło się zmieniać, kiedy na jaw wyszły tajemnice z przeszłości Sadie. Gra o przetrwanie niepostrzeżenie zmieniła charakter. Niebezpieczeństwo czaiło się wszędzie, a delikatna granica między nienawiścią i pożądaniem powoli się zacierała…

Umiesz walczyć. Masz w sobie bestię. Musisz tylko przetrwać…

Na skrzydłach gwiezdnego blasku
Allison Saft
Wydawnictwo: Yana 16.07

Obrazek

Zanim stała się Królową Przystani Elfów, była młodą wróżką, która musiała dokonać wyboru między obowiązkiem wobec Korony a głosem serca…

Minęły wieki odkąd ostatnia wróżka z ciepłych pór roku przekroczyła granice Zimy I choć teraz krążą wśród ciepłych wróżek straszliwe legendy o czających się w tej zamarzniętej krainie potworach, Klarion jest zaintrygowana spokojnym pięknem Zimy. Jednak pod czujnym okiem aktualnej monarchini, w towarzystwie Ministrów Pór Roku, Klarion nie ma zbyt wiele czasu na marzenia, bo ostatnie dni przed jej koronacją upływają szybko i nieubłaganie. To wszystko zmienia się nagle, gdy do pałacu docierają wieści o dziwacznym monstrum, jakie przeniknęło do Wiosny prosto z Zimy. Klarion widzi w tym wydarzeniu okazję do udowodnienia wszystkim, że jest godna swojej nowej roli. Tymczasem na skraju Wiosny i Zimy nie znajduje żadnego potwora, lecz Miloriego, młodego Strażnika Zimowego Lasu. Gdy ramię w ramię stają do walki o swoje ziemie, tworzy się między nimi głęboka więź przyjaźni. A kiedy ich tajemne porozumienie przeradza się coś znacznie głębszego, odkrywają, że istnieje ważny powód, dla którego ciepła wróżka i zimowa wróżka nie mogą być razem. A koszt takiej relacji może okazać się trudniejszy do zniesienia niż wszystkie grasujące w Zimowych Lasach potwory.

Naznaczeni szaleństwem
Cora Reilly
Wydawnictwo: NieZwykłe 17.07
Cykl: Grzechy ojców (tom 5)

Obrazek

Historia Aurory Scuderi, córki Fabiano Scuderi i Leony Hall!

Mistrzyni motywu enemies to lovers w romansach mafijnych powraca!

Aurora Scuderi całe swoje dzieciństwo i okres nastoletni spędziła, kochając Nevio Falcone. Aż do chwili, kiedy w ułamku sekundy ukochany złamał jej serce bez mrugnięcia okiem.

Ucieczka z Las Vegas wydawała się dla dziewczyny jedyną szansą, żeby raz na zawsze zapomnieć o Nevio oraz o tamtej okropnej nocy.
Ale od mężczyzn takich jak Falcone tak po prostu się nie odchodzi.
On jest mrokiem. Właśnie obudził się w nim potwór, który wyrusza na łowy, by zaspokoić swoje żądze.

Lecz to, czego pragnie, zawsze zamienia się w pył.
Mówił Aurorze, żeby trzymała się od niego z daleka.
Ale teraz już jest na to za późno.

Post przez Liberty » 28 czerwca 2025, o 20:44

Aleqsio ze wszystkich rzeczy Mas jakie przeczytałam Herkules wypada najlepiej.

Post przez aleqsia » 29 czerwca 2025, o 20:02

A tak liczyłam na dobre romantasy ze zmiennokształtnymi :? Pewnie i tak przeczytam, ale już bez niewiadomo jakich oczekiwań

Zauroczona
Laura Thalassa
Wydawnictwo: Nowe Strony 29.07
Cykl: Zauroczona (tom 1)

Obrazek

Przyjdź do mnie, Cesarzowo…

Dwudziestoletnia Selene Bowers za wszelką cenę chce dostać się do Kręgu Henbane – akademii dla młodych czarownic. Jednym z wymagań rekrutacyjnych jest połączenie się z własną mocą podczas samotnej wyprawy w dzicz. Dlatego Selene rezerwuje wycieczkę do Ameryki Południowej. Gdy jednak złowroga, nadprzyrodzona siła próbuje strącić jej samolot z nieba, magia dziewczyny ratuje jej życie – ale ma to swoją cenę. Każde użycie mocy pochłania jej wspomnienia, jedno po drugim.

Co gorsza, przemierzając dżunglę i odkrywając źródło ataku, czarownica nieświadomie budzi do życia starożytne zło – Memnona Przeklętego, żywiącego przekonanie, że Selene to jego dawno zaginiona żona. Żona, która go zdradziła.

Dziewczynie udaje się uciec i rozpocząć naukę w Henbane, ale gdy Memnon niespodziewanie pojawia się w akademii, a w zgromadzeniu zaczynają dziać się niepokojące rzeczy, czarownica zostaje wplątana w niebezpieczną intrygę. Aby odkryć prawdę, ocalić zgromadzenie i udowodnić swoją niewinność, musi zaufać Memnonowi – a jego plany wobec niej zmienią wszystko.

Swift and Saddled
Lyla Sage
Wydawnictwo: StoryLight 16.07
Cykl: Rebel Blue Ranch (tom 2)

Obrazek

Ona jest dziewczyną z miasta, która stanowczo odmawia, by się ustatkować. On jest kowbojem, który i tak jej pragnie…

Ada Hart już nie potrzebuje faceta, żeby się nią zajmował. Po tym, jak wyleciała z kursu projektowania wnętrz i po katastrofie, którą okazało się jej krótkie małżeństwo, Ada w końcu odbiła się od dna. Teraz ufa już tylko sobie. Dzięki temu zaszła w życiu dalej niż kiedykolwiek wcześniej. Prowadzi własny biznes, a jedno z największych rancz w Wyoming właśnie zleciło jej projekt – największy w jej karierze. Kiedy Ada przyjeżdża do Meadowlark, trafia do miejscowego baru, gdzie zauważa ją pewien przystojny kowboj. Dochodzi do niespodziewanego, namiętnego pocałunku. Ada prawie żałuje, że już nigdy go nie zobaczy tego mężczyzny… ale okazuje się, że ów przystojniak to jej nowy szef.

Weston Ryder jest szczęśliwy. Nawet szczęśliwszy niż kiedykolwiek, bo okazało się, że tajemnicza nieznajoma spotkana przez niego w barze to projektantka, która ma wcielić w życie jego wymarzony projekt rodzinnego rancza. Problem a tym, że Ada ani trochę nie chce mieć z nim do czynienia poza pracą. Jest przekonana, że chemia między nią a Wesem uleci, tymczasem on nie może przestać o niej myśleć. Mimo, że ściany budynków rancza Rebel Blue są wyburzane, emocjonalny mur, który wzniosła Ada, wciąż pozostaje niewzruszony.

Czy Wesowi i Adzie uda im się zignorować uczucia na tyle, by ukończyć ich wspólny projekt? A może oboje zaryzykują swoje marzenia dla miłości?

Scythe & Sparrow
Brynne Weaver
Wydawnictwo: Czwarta Strona 30.07
Cykl: Niszczycielska miłość (tom 3)

Obrazek

Doktor Fionn Kane ma nadzieję wyleczyć złamane serce w małym miasteczku w Nebrasce, daleko od swojej niedoszłej narzeczonej i zaprzepaszczonej kariery chirurga. Nie chce mieć nic wspólnego z całym tym cyrkiem, który zostawił za sobą. Liczy się tylko ciężka praca i absolutny brak romantycznych relacji.

Nieoczekiwanie jednak cyrk wywraca jego życie do góry nogami. Tyle że tym razem taki prawdziwy.

Rose Evans, motocyklowa akrobatka, spędziła ostatnią dekadę w trasie z cyrkiem Silveria. Lubi swoją pracę. Lubi też popełnić sobie morderstwo od czasu do czasu, tak między występami. Tej drugiej działalności nie da się jednak przećwiczyć i opanować do perfekcji, więc czasem człowiekowi przydarzy się kontuzja. I w ten sposób trafia się do domu uroczego, nieco nerdowatego, małomiasteczkowego lekarza.

Okazuje się, że kości jest dużo łatwiej poskładać niż złamane serce.

The Cinnamon Bun Bookstore
Laurie Gilmore
Wydawnictwo: Endorfina 22.08
Cykl: Dream Harbor (tom 2)

Obrazek

Hazel dobiega trzydziestki, gdy uświadamia sobie, jak wiele ją ominęło. Ta sama praca w księgarni od piętnastu lat, to samo miasteczko, ci sami ludzie wokół niej. Czy tak właśnie miało wyglądać jej życie?

Pewnego dnia dziewczyna znajduje w książce tajemniczą wiadomość, która bardzo ją intryguje. Z czasem na stronach kolejnych książek odkrywa nowe wskazówki. To żart czy zaproszenie? Może warto z niego skorzystać i dać się ponieść przygodzie?

Dziewczyna potrzebuje jednak wsparcia.

Na szczęście towarzyski (i bardzo przystojny) rybak Noah zawsze służy pomocą. Przecież podążanie za tajemniczymi wskazówkami wydaje się świetną zabawą. Szczególnie że urocza księgarka już dawno wpadła mu w oko.

I choć Hazel wcale nie szuka miłości, wskazówki z książki poprowadzą ją i Noaha do nieznanych dotąd uczuć oraz zakątków Dream Harbor. A niezaprzeczalna chemia może być równie gorąca jak świeżo upieczone bułeczki cynamonowe, z których słynie księgarnia…

Post przez kejti » 5 lipca 2025, o 08:38

o kurde, Cora Reilly dalej pisze kolejne pokolenie? jakoś nie jestem przekonana ale swojego czasu lubiłam jej książki i teraz czytać czy nie :mysli:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez aleqsia » 6 lipca 2025, o 10:34

Mam w planach przeczytać, dobrze będzie dowiedzieć się co tam u mojej ulubionej pary Remo i Serafiny tja

I na to bardzo czekam, gdyby nie to, że będzie połowa wakacji to chciałaby, żeby już była premiera

Słowik i serce z kamienia
Carissa Broadbent
Wydawnictwo: Filia 30.07
Cykl: Królestwo Nyaxii (tom 3)

Obrazek

W zejściu do podziemi oblubienica słońca musi wybrać między światłem swojego odkupienia… a mroczną miłością, która przeciwstawia się samym bogom.

Mische straciła wszystko, gdy została zmuszona do Przemiany w wampira – dom, człowieczeństwo i, co najgorsze, miłość boga słońca, któremu poświęciła swoje życie. Teraz, gdy zostaje skazana na śmierć za zamordowanie księcia wampirów, który ją przemienił, odkupienie wydaje się niemożliwe.

Ale kiedy na ratunek przychodzi jej Asar, książę-bękart Domu Cienia z przeszłością równie przerażającą, jak jego blizny, Mische musi wziąć udział w misji gorszej niż egzekucja: podróży do podziemi, mającej na celu wskrzeszenie samego boga śmierci.

Kara Mische może być kluczem do jej odkupienia. Podczas sekretnego spotkania bóg słońca nakazuje jej pomóc Asarowi w jego misji tylko po to, by mogła go zdradzić… i zabić samego boga śmierci, którego pomoże wskrzesić.

Mische i Asar muszą przemierzyć zdradliwą ścieżkę do podziemi, stawiając czoła próbom, bestiom i mściwym duchom z przeszłości. Jednak najniebezpieczniejsze są kuszące wołanie ciemności i rodząca się między Mische a Asarem więź, która grozi wywołaniem gniewu bogów.

Gdy zdrada majaczy na horyzoncie, podziemia się zamykają, a bogowie stają się coraz bardziej rozsierdzeni. Mische będzie zmuszona wybrać między odkupieniem słońca a potępieniem ciemności.

Editio ma jeszcze w przygotowaniu romans kowbojski od nowej autorki Paisley Hope. Całkiem sporo teraz zauważam książek z tym wątkiem.

Sam opis, na razie bez okładki

Serce na wodzy
Paisley Hope
Wydawnictwo: Editio Red
Cykl: Ranczo Srebrzyste Sosny (tom 1)

Na szczęście to już przeszłość. Po zerwanych zaręczynach z bogatym, przystojnym i narcystycznym dupkiem Cecilia „CeCe” Ashby postanawia wrócić do rodzinnego Laurel Creek w Kentucky i odzyskać spokój. Rodzinne ranczo Srebrzyste Sosny przynosi jej ukojenie i wywołuje mnóstwo wspomnień. Niespodziewanie na drodze dziewczyny staje Nash „Rakieta” Carter. Trudno opisać go jednym zdaniem. Kiedyś wyjadał słodycze ze spiżarni, imprezował z braćmi CeCe i robił jej złośliwe psikusy. Dziś Nash jest gwiazdorem hokeja, lokalnym bohaterem i… najlepszym przyjacielem jej brata.

Nash prędko się przekonuje, że nie umie oderwać wzroku ani myśli od ślicznej CeCe. Kiedy dziewczyna decyduje się na znalezienie pracy i poukładanie życia na nowo w Laurel Creek, on robi wszystko, aby jej pomóc. Wkrótce rodzi się między nimi uczucie, które przezwycięża wcześniejszą nieufność CeCe. Jednak przeszłość nie daje o sobie zapomnieć i nie pozwala się zignorować.

Najtrudniej jest wypuścić wodze z ręki.

Paisley Hope jest zapaloną miłośniczką romansów, matką, żoną i autorką popularnych powieści. Kiedy dorastała w Kanadzie, marzyła o stworzeniu w swoich książkach miejsca, o którym czytelnicy mogliby marzyć i w którym chętnie by zamieszkali. Uwielbia spędzać czas z rodziną, uprawiać ogród, piec, praktykować jogę i pić dobre czerwone wino.

Miłość? To miała być tylko chwila…

Post przez gosiurka » 6 lipca 2025, o 11:05

Słowik na pewno kupię, ale czytać będę jak będzie następna część, bo wiem jak autorka lubi kończyć wewnętrzne części :shades: , przeczytam na pewno.

Romans mnie zainteresował, nowa autorka, ciekawe, poczekam jak będzie na Legimi.

Post przez kejti » 8 lipca 2025, o 13:05

aleqsia napisał(a):Mam w planach przeczytać, dobrze będzie dowiedzieć się co tam u mojej ulubionej pary Remo i Serafiny tja

daj znać w autorskim ;)

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Poprzednia strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć