Teraz jest 28 kwietnia 2025, o 11:55

2025: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2025!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 1 marca 2025, o 16:22

ale posłuchaj jak masz opcje, lektor dodał uroku :shades:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Nocny Anioł » 10 marca 2025, o 15:04

Obrazek

Pretty Monster
Sheridan Anne
Pretty Monster

Premiera: 20.03.2025

Jestem uzależniona od swojego prześladowcy.

Podgląda mnie nocą. Wkrada się przez okno w salonie a jego obecność sprawia, że paraliżuje mnie strach. Czuję ją wszędzie, wstrząsana dreszczami. Każdej nocy staje się odważniejszy, zbliża się coraz bardziej, zadamawia w sypialni, karmi własne uzależnienie.

Kiedy jego ciepła skóra ociera się o moją, udaję, że śpię, przerażona tym, co planuje ze mną zrobić. Ale gdy mnie dotyka… całe ciało ogarnia ogień.

Nigdy nie widziałam jego twarzy, nie znam nawet jego imienia, ale chcę to zmienić. Całą sobą wiem, że to niewłaściwe, nie potrafię jednak się zmusić do zamknięcia okna i powiedzenia słowa „nie”.

Przez tego mężczyznę, zaczynam czuć, że żyję.

Ale ryzyko zawsze wiąże się z konsekwencjami.

Jest chory psychicznie, uzależniony od obiektu swojej obsesji, uwielbia pogrywać sobie z ludźmi, mieszać im w głowach. Może jestem równie chora, bo bez względu na to, czy mi się to podoba, czy nie… uzależniłam się od swojego prześladowcy. :speachless2:

Obrazek

Blue Shirt
Julia Popiel
Blue Shirt

Premiera: 26.03.2025

Kontynuacja Red Shirt!

Blake nadal nie wyznała Callumowi, że spotyka się z jego najlepszym kumplem. Ona i Hayden planują, by w końcu to zrobić, ponieważ trzymanie związku w tajemnicy każdego dnia staje się dla nich coraz trudniejsze. Nie dość, że nie mogą okazywać sobie uczuć przy bracie Blake i

przyjaciołach, to w dodatku dręczy ich świadomość, że Cal jako jedyny z całej grupy nie zna prawdy o ich relacji.

Poza tym Hayden ma jeszcze inny problem. Jego trener uważa, że jeżeli chłopak chce spełnić swoje największe marzenie i podpisać kontrakt z profesjonalną drużyną z NHL, powinien całkowicie zrezygnować z życia towarzyskiego i poświęcić się grze. Dostaje ultimatum: albo hokej, albo Blake.

McCarthy jest wściekły na trenera, że stawia go przed tak niełatwym wyborem. Czy będzie potrafił zdecydować między sportem a dziewczyną, na której mu zależy?

Obrazek

Throne of Power
Rina Kent
Throne of Power

Premiera: 27.03.2025

Kiedy dochodzi do starcia dwóch sił…

W mafijnym świecie kobiety nie mają prawa rządzić. Stanowię wyjątek od tej reguły.

Nie wybrałam tego życia, to ono wybrało mnie.

Moją misją jest ocalenie dziedzictwa i zdobycie władzy, przed tym nikt ani nic mnie nie powstrzyma. A już na pewno nie zaaranżowane małżeństwo.

Tylko nie wzięłam pod uwagę faktu, że mężczyzna, którego mam poślubić, jest widmem z mojej przeszłości.

Kyle Hunter był kiedyś moim ochroniarzem i obrońcą. Teraz pragnie przejąć moje imperium.

By objąć tron, trzeba kroczyć ciernistą ścieżką, zbroczoną krwią i usłaną ciałami ofiar.

A ja pragnę na nim zasiąść, więc jestem gotowa poświęcić wszystko. Łącznie z własnym sercem.

Obrazek

Ostatnia faza mroku
Agata Polte
Ostatnia faza mroku

Premiera: 01.04.2025

Finałowy tom serii romantasy o rodzinie Carmody.

Ivor Carmody, najstarszy z rodzeństwa i doradca królowej, od zawsze zajmował się głównie rozwiązywaniem problemów. Właśnie dlatego kiedy rodzina królewska z położonego niedaleko miasta prosi o wsparcie, książę postanawia sprawdzić, jakiemu zagrożeniu przyszło stawić czoła sąsiadom.

I już po przekroczeniu granicy Norfolk wpada w sidła ciemności.

Żeby ją pokonać, czarownik zgadza się na współpracę ze Sparrowami, a przede wszystkim z Azarią – tajemniczą, silną księżniczką, uznawaną za przeklętą. Jej historia ciekawi Ivora równie mocno, co zagadka, którą starają się rozwikłać, by przywrócić bezpieczeństwo mieszkańcom. Pytania jednak ciągle się mnożą, a czasu zostaje coraz mniej i nie wiadomo już, kto jest przyjacielem, a kto wrogiem.

Wkrótce Ivor i Azaria będą musieli wspólnie odnaleźć sposób na odegnanie zła czającego się w Norfolk. I to zanim nadejdzie ostatnia faza mroku. Faza, w której nawet najjaśniejsze światło może zostać zduszone… :wesoły: :wesoły: :wesoły: :wesoły:
Obrazek
Zrobiłam badania na cierpliwość. Wynik był negatywny.

Ulubiona autorka/autor: Rebecca Yarros, Vi Keeland

Post przez cedar » 10 marca 2025, o 15:55

Przy opisie "Pretty monster" prawie puściłam pawia. Co to za chora książka??? A potem zobaczyłam - wyd. Niezwykłe... No tak... wszystko jasne...
Albo jestem szaleńczo zakochany w twoim chłopaku, albo cholernie się go boję - stwierdza Ridoc pod nosem. - Jeszcze nie zdecydowałem.
- Rebecca Yarros Onyx storm

Post przez Nocny Anioł » 10 marca 2025, o 17:23

No właśnie tak mnie to zaskoczyło ze postanowiłam wam pokazać tą zapowiedz, ciekawa waszych opinii
Obrazek

Post przez cedar » 10 marca 2025, o 17:33

Czy zaklęcie Wingardium leviosa już działa w naszym świecie? Bo tę książkę będę musiała lewitować, jeśli pojawi się u mnie w pracy - obawiam się, że przy dotknięciu złapię jakiegoś syfa skórnego. :puke: :rzyg:
Albo jestem szaleńczo zakochany w twoim chłopaku, albo cholernie się go boję - stwierdza Ridoc pod nosem. - Jeszcze nie zdecydowałem.

Post przez Nocny Anioł » 11 marca 2025, o 08:29

Tutaj by się chyba teleportacja przydała, kto czyta takie rzeczy :speachless2:
Obrazek

Post przez cedar » 11 marca 2025, o 10:47

Nastolatki, niestety.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 11 marca 2025, o 16:25

Rozumiem, że wydawnictwo nie tylko celuje w kinkowe fantazje, ale jeszcze namiętnie nie tłumaczy tytułów, i jest to polityka firmy, tak? :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 11 marca 2025, o 21:16

The Fiancé Dilemma
Elena Armas
Wydawnictwo: Otwarte 9.04

Obrazek

Nowy bestsellerowy romans autorki The Spanish Love Deception

Do pięciu razy sztuka? Josie Moore zna to aż za dobrze. Cztery razy była o krok od „żyli długo i szczęśliwie”, ale za każdym razem zrywała zaręczyny. Teraz, kiedy jej ojciec postanowił ogłosić światu, jak idealną rodziną są Moore’owie, mieszkająca w Karolinie Północnej Josie poczuła się jak Kardashianka – z tą różnicą, że jej życie bardziej przypomina dramat niż reality show.

Matthew Flanagan uważa, że ciąży na nim klątwa. Został zwolniony z pracy, wpakował się w błoto (dosłownie) i czuje, że nie ma przyszłości. Wraca do rodzinnego miasta i wpada na Josie – siostrę swojej najlepszej przyjaciółki – która z zaskakującą pewnością siebie oznajmia, że… jest jego narzeczoną. To, co zaczęło się jako niewinne kłamstwo, szybko przeradza się w układ, w którym Matthew gra rolę kochającego narzeczonego numer pięć. Jednak im dłużej Matthew i Josie udają, tym silniej odczuwają, że to, co ich łączy, jest czymś więcej niż tylko grą.

Czy w całym tym szaleństwie jest miejsce na prawdziwą miłość?

Udawane zaręczyny, namiętne sceny miłosne i rodzinne skandale sprawią, że nie oderwiesz się od tej książki! Historia Josie i Matthew to mieszanka zabawnych scen i gwałtownych emocji, która rozgrzeje twoje serce. Jeśli kochasz romanse, ta powieść Eleny Armas jest absolutnym must-read!

Bez siły
Elsie Silver
Wydawnictwo: Editio Red
Cykl: Chestnut Springs (tom 3)

Obrazek

awno temu Jasper Gervais był zagubionym chłopakiem o ciemnogranatowych, smutnych oczach. Mieszkał na ranczu Wishing Well. Sloane, będąca wtedy delikatnym, słodkim dzieckiem, przyjeżdżała co roku do Wishing Well na wakacje. To były dobre czasy, letnie miesiące zachęcały do zabaw, a powietrze pachniało wsią, końmi i kiełkującą przyjaźnią. Przyjaźnią, która później mogła przetrwać każdą próbę.

Jako dorośli ludzie Jasper i Sloane pozostali sobie bliscy. On patrzył na nią już trochę inaczej, a ona przyznawała w duchu, że go kocha. Ta tajemnica jednak nie mogła wyjść na jaw. Jasper był utalentowanym hokeistą, rozegrał wiele znakomitych meczów i stał się obiektem westchnień licznych fanek. Ktoś taki nie mógł poślubić Sloane Winthrop, sławnej primabaleriny, pochodzącej z rodziny, która niemal zmonopolizowała rynek usług telekomunikacyjnych w kraju. Sloane miała narzeczonego, Sterlinga, syna wspólnika jej ojca, ale nie czuła się szczęśliwa. W dniu ślubu wydarzyło się coś, co rozbiło jej świat na kawałki. Niebawem bolesna przeszłość Jaspera i niełatwa sytuacja Sloane sprawiły, że przyjaźń między nimi stała się jeszcze trudniejsza.

Dwoje przyjaciół z dzieciństwa. Dwa złamane serca. I jedna przyjaźń, która być może ma szansę, by przerodzić się w coś więcej.

Uczucie między nimi? To stało się tak skomplikowane…

Zgromadzenie
Sharon Bolton
Wydawnictwo: Amber 25.03

Obrazek

Tu każdy ma sekrety i nikt nie może czuć się bezpiecznie.

„Cóż za fabuła! Wspaniale napisana, wciągająca i wypełniona tak wieloma zwrotami akcji, że nie wiadomo, w którą króliczą norę zaraz wpadniemy. Najlepsza książka autorki!” „Literary Review”

Nowa praca. Nowy dom. Nowy początek. To wszystko, czego pragnie Anna. Ma wiele powodów, by uciekać przed swoją przeszłością. Spokojna wioska St Abel’s Chapel, położona wśród jezior w górzystych i odludnych rejonach Kumbrii, wydaje się idealnym miejscem, aby rozpocząć nowe życie. Ale czy w niewielkiej, zamkniętej społeczności można uchronić swoją prywatność? Tu strzeże się osobliwych tradycji i nie ufa obcym. Tu nic nie jest takie, na jakie wygląda.

Senna wioska zaczyna tętnić życiem tylko raz w roku. W październiku nad jeziorem odbywa się tajemnicze Zgromadzenie… Zjeżdżają tłumy. Wtedy niektórzy mieszkańcy wyjeżdżają. Inni uczestniczą. Wszyscy milczą. Do piekarni Anny przychodzi coraz więcej klientów. Wśród nich szesnastolatka, która ma wziąć udział w obchodach. Dziewczyna chce nawiązać z Anną kontakt. Boi się.

Czy w tym dziwnym, a może przerażającym miejscu jest ktoś, komu można zaufać? Co naprawdę dzieje się podczas corocznych Zgromadzeń? I kim naprawdę jest Anna?

Klątwa wyryta w kości
Danielle L. Jensen
Wydawnictwo: Galeria Książki maj 2025
Cykl: Saga Bezlosych (tom 2)

Obrazek

Układ róż
Sasha Peyton Smith
Wydawnictwo: Moondrive 21.05

Obrazek

Niektóre układy mogą złamać serce, inne - zniszczyć świat.
Od czterystu lat Anglia znajduje się pod władzą nieśmiertelnej królowej Moryen. By podtrzymać swoją pozycję, władczyni oferuje poddanym szansę na zawarcie układu, który umożliwia spełnienie najgłębszych pragnień.
Ivy Benton od dziecka słyszała historie o potędze i okrucieństwie wróżkowych umów. Odkąd życie jej siostry Lydii zostało zniszczone przez jedną z nich, przysięgła sobie, że nigdy nie zawrze żadnego układu. Jednak gdy jej rodzinie grozi upadek, dziewczyna musi wykorzystać ostatnią szansę, by temu zapobiec. Postanawia wziąć udział w niebezpiecznym turnieju o serce syna królowej, księcia Brama. Nagroda? Dla większości - zaręczyny z księciem, dla Ivy - możliwość zabezpieczenia przyszłości rodziny i szansa na uwolnienie siostry z okrutnego układu.
Sześć dziewcząt staje do walki o swoją przyszłość. Każdy sojusz może okazać się pułapką, a uczucia – najniebezpieczniejszą bronią. Ivy ma plan, ale nawet najlepsze strategie mogą obrócić się przeciwko niej. Bo jeśli układy rządzą królestwem… co stanie się z tą, która odważy się je zerwać?

Lustful
Lena M. Bielska
Wydawnictwo: Ale! 26.03

Obrazek

Nie powinna go pragnąć, ale nie potrafi przestać o nim myśleć.

W miłości i interesach każde nieprzemyślane zagranie jest ryzykowne.

Daisy Barrett, ambitna twórczyni aplikacji AngelCall zwiększającej bezpieczeństwo kobiet, wciąż zmaga się z echem wydarzeń sprzed roku, kiedy jeden niewinny pocałunek na bankiecie wystarczył, by jej uporządkowany świat zadrżał w posadach.

Santo Renna, temperamentny Włoch, od tamtej chwili nie potrafi przestać o niej myśleć. Jej determinacja, nieugiętość i imponująca niezależność obudziły w nim coś, czego nigdy wcześniej nie czuł – głęboką potrzebę, by ją chronić i być blisko.

Gdy Daisy przybywa do Nowego Jorku, aby zadbać o swoje udziały w AngelCall, Santo proponuje jej ryzykowny układ, który może kosztować go fortunę – i serce. Jednak żadne z nich nie przypuszcza, że bolesne tajemnice z przeszłości zmienią wszystko.

W tej pełnej napięcia i namiętności historii uczucia są równie nieprzewidywalne, co biznes, o który każdy jest gotów zawalczyć do ostatniej kropli krwi.

Dziewczyna na jedną noc
Penelope Ward, Vi Keeland
Cykl: Nie pasujemy do siebie (tom 3)

Obrazek

Owen nie chciał przyjąć do wiadomości, że ta historia nie będzie miała dalszego ciągu. Że wszystko skończy się na jednej cudownej nocy. Zaczęło się od tego, że niczym rycerz na białym koniu wyratował tajemniczą piękność z opresji. Zamiast podziękowań jednak usłyszał od niej, że jest dupkiem. Nim zdołał ochłonąć z irytacji, dziewczyna w ramach przeprosin zaprosiła go na drinka. A potem wylądowali w łóżku. I ta noc... nigdy nie przeżył nic równie pięknego!

Rano Devyn zniknęła z jego łóżka i z jego życia. Owen nie potrafił przestać o niej myśleć. Chciał ją mieć przy sobie, ale ona nie zostawiła mu nawet numeru telefonu. Owen powoli przyzwyczajał się do myśli, że już jej nigdy nie zobaczy. Któregoś dnia zapukał do pewnych drzwi i... zupełnie nieoczekiwanie stanął twarzą w twarz z Devyn.

Był jednym z właścicieli mieszkania, które wynajmowała matka dziewczyny. Ponieważ sąsiedzi skarżyli się na rodzinę, przyszedł rozmówić się z najemczynią. I zamiast niej zastał Devyn, ale ona nie chciała mieć z nim więcej nic wspólnego. A to był dopiero pierwszy wstrząs, który targnął poukładanym światem Owena.

Czasami nawet najcudowniejsza noc kończy się tak samo...

Kolekcjonerka sierot
Ellen Marie Wiseman
Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece 21.05

Obrazek

Autorka międzynarodowego bestsellera „To, co zostawiła” powraca z trzymającą w napięciu historią osadzoną w 1918 roku w Filadelfii podczas epidemii hiszpańskiej grypy, która dotknęła jedną trzecią światowej populacji... To rozdzierająca serce saga o tęsknocie i nadziei, idealna dla fanów Beatriz Williams i Kristin Hannah.

W „Kolekcjonerce sierot” Ellen Marie Wiseman przenosi czytelnika do Filadelfii roku 1918. Hiszpańska grypa rozprzestrzenia się w mieście z zawrotną prędkością. Szczególnie w slumsach, gdzie mieszka wiele rodzin imigrantów, ryzyko zarażenia jest wysokie. W jednym z wielu ciasnych mieszkań 13-letnia Niemka Pia Lange po śmierci matki musi samodzielnie opiekować się dwoma młodszymi braćmi. Kiedy kończy się jedzenie, jest zmuszona zostawić ich samych w domu i szukać pożywienia w zamkniętym mieście. Okazuje się jednak, że Pia również jest zarażona wirusem. Po drodze mdleje, by kilka dni później obudzić się w szpitalu.

Bernice Groves jest pogrążona w głębokiej żałobie po śmierci swojego małego synka, a zarazem przepełniona goryczą – to z powodu imigrantów tłoczących się w szpitalu jej dziecku nie można było pomóc. Widząc, jak Pia opuszcza swój dom, impulsywnie postanawia zabrać ze sobą pozostawionych bez opieki małych chłopców. W ten sposób rozpoczyna się złowieszcza misja: Bernice kradnie coraz więcej dzieci z rodzin imigrantów. Umieszcza je w amerykańskich rodzinach, które straciły potomstwo, aby dzieci wyrosły na „prawdziwych Amerykanów”.

Kiedy Pia w końcu wraca do mieszkania, odkrywa, że chłopcy zniknęli. Rozpoczynają się wieloletnie poszukiwania. Czy dziewczyna kiedykolwiek zobaczy swoich braci? Czy komukolwiek uda się powstrzymać Bernice?

Poskromić Rivera
Laura Pavlov
Wydawnictwo: Wydawnictwo Luna 16.04
Cykl: Magnolia Falls (tom 2)

Obrazek

Ruby Rose uznała mnie za swojego wroga, zanim zdążyłem powiedzieć choć słowo.
Może skończyłem prawo, ale to ona jest tu sędzią i ławą przysięgłych.
Nigdy nie miałem nic przeciwko porządnej słownej batalii.
Wojenka ze Złą Królową pociąga mnie jak nigdy.
Może dlatego, że jedna zraniona dusza z łatwością rozpoznała blizny w tej drugiej.
Bo im więcej się kłócimy, tym bardziej jej pragnę.

Ruby Rose wróciła do miasteczka, by zająć się barem swojego ojca, Whiskey Falls, kiedy ten trafił do szpitala. Nie zrobiłem na niej wrażenia… ale ona zrobiła wrażenie na mnie. Jest zadziorna, pełna energii i niezależna. Pociąga mnie, ale nie pozwala, abyśmy zakopali topór wojenny. Jednakże pewnego dnia spór między nami przeradza się w erotyczny zakład. Umówiliśmy się na sześćdziesiąt sekund, a potem jedną noc… ale to nie wystarczyło ani mi, ani jej.

Od chwili, gdy przekroczyliśmy tę granicę, nie ma już odwrotu. Ruby Rose podarowała mi więcej niż minutę swojego życia, ale nie zaoferowała wieczności. Ja jednak nie potrafię żyć w świecie, w którym nie ma jej blisko mnie.

Tylko jak mam przekonać Ruby, by została, skoro jest już jednym krokiem za drzwiami?

Post przez cedar » 11 marca 2025, o 21:41

DRUGI TOM SAGI BEZLOSYCH!!! DOCZEKAŁAM!!! <3

Post przez Nocny Anioł » 12 marca 2025, o 15:53

Fringilla napisał(a):Rozumiem, że wydawnictwo nie tylko celuje w kinkowe fantazje, ale jeszcze namiętnie nie tłumaczy tytułów, i jest to polityka firmy, tak? :hyhy:

I jeszcze wszystkie okładki są czarne i wydaja się takie same, jak zapomnisz tytułu to po okładce nie zgadniesz.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 13 marca 2025, o 08:48

cedar napisał(a):DRUGI TOM SAGI BEZLOSYCH!!! DOCZEKAŁAM!!! <3

Ja taż.
Mam nadzieję, że wydadzą też niedługo 5 cześć "Królestwa Mostu" (jest super swoją drogą).
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez cedar » 13 marca 2025, o 08:59

Ja to w końcu muszę sobie wziąć na warsztat...

Post przez Karina32 » 13 marca 2025, o 09:05

Nie czytałaś? Polecam, bardzo. Kocham "Królestwo Mostu" :bigeyes:
A czytałaś "Mroczne Wybrzeża"? Chyba jeszcze lepsze niż te 2 :hihi:

Post przez cedar » 13 marca 2025, o 09:16

Nie słyszałam nawet o "Mrocznych wybrzeżach"... chyba...?
W pierwszej chwili przeczytałam "Mroczna wieża" tak w ogóle ;)

Post przez Karina32 » 13 marca 2025, o 10:21

Hihi

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4893557 ... e-wybrzeza

Polecam. Na razie są 3, ale w sierpniu (przynajmniej w oryginale) będzie w końcu finał tej historii.

Post przez Nocny Anioł » 13 marca 2025, o 12:00

Nic z tego nie czytałam :red:
Obrazek

Post przez cedar » 13 marca 2025, o 14:08

Karina32 napisał(a):Hihi

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4893557 ... e-wybrzeza

Polecam. Na razie są 3, ale w sierpniu (przynajmniej w oryginale) będzie w końcu finał tej historii.

Zapiszę to sobie, dzięki za rekomendację :)

Post przez aleqsia » 21 marca 2025, o 17:47

Gry bogów
Abigail Owen
Wydawnictwo Aura 23.04
Cykl: The Crucible (tom 1)

Obrazek

Bogowie uwielbiają bawić się nami, zwykłymi śmiertelnikami. I co sto lat urządzają sobie rozrywkę… na śmierć i życie

Mieszkańcy Olimpu nigdy mnie nie lubili, a zwłaszcza Zeus. Dlatego staram się schodzić kapryśnym bogom z oczu, pracuję przy rozliczeniach w Bractwie Złodziei i żyję sobie po cichu z moją klątwą. Nic z tego nie jest łatwe, szczególnie w San Francisco, mieście władcy piorunów, ale jakoś daję radę. A w każdym razie dawałam, aż pewnej nocy zauważył mnie inny bóg.

Ten najgorszy. Hades.

Po raz pierwszy w historii bezwzględny Król Świata Zmarłych bierze udział w Kotle – brutalnym konkursie organizowanym przez bogów, w którym wyłaniają nowego władcę Olimpu. Ale żeby było zabawniej, nie walczą osobiście. O nie. Wysyłają nas, śmiertelników, abyśmy mordowali się w ich imieniu.

Dlaczego Hades wybrał właśnie mnie – dziewczynę z klątwą i sarkazmem zamiast oręża – na swoją zawodniczkę? I dlaczego moje serce bije szybciej, gdy mówi, że należę do niego?

Nie wiem, kim jestem dla Hadesa: pionkiem, przynętą czy… czymś (albo kimś) zupełnie innym? I jak się tego dowiedzieć, skoro jego sekrety są pogrzebane tak głęboko?

Hades gra według własnych zasad… A śmierć wygrywa zawsze bez względu na koszt.
Idealna powieść dla miłośników Igrzysk śmierci, Percy’ego Jacksona, greckiej mitologii, urban fantasy i… płomiennych romansów!

Song of the Forever Rains
E.J. Mellow
Wydawnictwo: Yana 23.04
Cykl: Mousai (tom 1)

Obrazek

Wielokrotnie nagradzana autorka bestsellerowej serii Dreamland powraca z mrocznym romantasy o młodej kobiecie, której destrukcyjne moce mają być nadzieją na ocalenie świata

Królestwo Złodziei – miejsce ukryte w świecie Aadlior. Wielu szepcze o jego istnieniu, ale mało komu udało się dotrzeć do tej magicznej krainy. Tam władzę sprawuje tajemniczy Król Złodziei, wspierany przez Mousai – trio potężnych i budzących grozę czarodziejek. Larkyra Bassette, najmłodsza z Mousai, obdarzona jest potężną mocą – jej śpiew potrafi zabijać potwory. Gdy odkrywa, że książę Lachlan przemyca silny narkotyk z Królestwa Złodziei i wykorzystuje go do nękania poddanych, dostaje swoją pierwszą samodzielną misję – za wszelką cenę ma go powstrzymać. Aby tego dokonać, Larkyra podaje się za potencjalną narzeczoną księcia. Jednak plany się komplikują, gdy jej serce zaczyna mocniej bić na widok lorda Dariusa Mekenny, prawowitego dziedzica Lachlan. Wkrótce zaczyna podejrzewać, że ma on własne powody, by pozbyć się skorumpowanego księcia. Jeśli chcą ocalić mieszkańców Lachlan – i siebie nawzajem – muszą nauczyć się sobie ufać.

Witamy w świecie Aadlior, gdzie lordowie i damy mogą być mordercami i złodziejami, a najbardziej uwodzicielskie nuty bywają śmiertelnie niebezpieczne. Odważysz się posłuchać tej melodii?

Romans tylko na lato
Abby Jimenez
Wydawnictwo: Muza 9.04
Cykl: Part of Your World (tom 3)

Obrazek

Nad Justinem ciąży klątwa: każda kobieta, z którą randkuje, zaraz po zerwaniu znajduje miłość swojego życia. W dodatku, po niefortunnym poście na portalu Reddit, o klątwie Justina wie chyba cały świat. Ta sama klątwa wisi nad Emmą. I kiedy zagaduje Justina na czacie, wymyślają plan: umówią się ze sobą i zerwą. Potem oboje znajdą miłość swojego życia. Szalony pomysł... i dlatego właśnie może im się udać.

To miał być krótki romans, tylko na lato. Ale kiedy z niespodziewaną wizytą wpada toksyczna matka Emmy, a Justin musi przejąć opiekę nad trójką rodzeństwa, nagle ich plany ulegają zmianie. A oni muszą sobie ze wszystkim poradzić.

I może się tak zdarzyć, że tym razem los rzeczywiście połączył idealną parę.

Kompendium zaginionych legend
Heather Fawcett
Wydawnictwo: Mag czerwiec 2025
Cykl: Emily Wilde (tom 3)

Obrazek

Miranda w retrogradacji
Lauren Layne
Wydawnictwo: Papierowe Serca 7.05

Obrazek

Gdy nauka nie wystarcza, czas zaufać gwiazdom... lub sercu

Jako najmłodsza profesorka fizyki Uniwersytetu Nova, pragmatyczna Miranda Reed planuje swoje życie z zegarmistrzowską precyzją. Jednak wszystko się zmienia, gdy nie otrzymuje awansu, który uważała za pewnik. Nagle jej uporządkowana codzienność staje się chaosem.

Załamana stratą ukochanej pracy Miranda postanawia poświęcić trochę czasu, by spojrzeć w gwiazdy — choć tym razem nie w poszukiwaniu czarnych dziur. Zwraca się ku praktyce, którą dotychczas lekceważyła: astrologii.

Zdeterminowana, by dowiedzieć się, dlaczego jej życie tak niespodziewanie się skomplikowało, Miranda postanawia przez rok kierować się wskazówkami swojego horoskopu. Przeprowadzka? Nie, gdy Merkury jest w retrogradacji. Spotkanie z tajemniczym i zdystansowanym artystą z sąsiedztwa? Absolutnie nie — jego energia Barana jest całkowicie nieodpowiednia. Za to czarujący ojciec nowej uczennicy? Strzelec — wprost stworzony dla niej... prawda?

Podążając przez życie ścieżką wytyczoną przez gwiazdy, Miranda stopniowo odkrywa, że ani nauka, ani astrologia nie dają wszystkich odpowiedzi. A gdy w grę wchodzi miłość, czasem po prostu trzeba zaufać sercu.

“Miranda w retrogradacji” to historia książka dla wszystkich, którzy kochają horoskopy, dobrą zabawę i wieczory pod gołym niebem. Spodoba się wszystkim fanom historii o miłości i poszukiwaniu równowagi między rozumem a wiarą w to, co nieoczywiste.

Ta historia jest naprawdę SWEET. Sugerowany wiek 16+

Star Bringer
Nina Croft, Tracy Wolff
Wydawnictwo: StoryLight 23.04

Obrazek

Wyobraź sobie połączenie kultowego serialu „Firefly” z filmem „Klub winowajców” doprawione humorem, sarkazmem i gorącym romansem. To właśnie taki jest „Star Bringer”! Siedmioro nieznajomych. Jeden skradziony statek kosmiczny. I cały wszechświat na głowie…

Słońce umiera… i to cholernie szybko.

Czasu jest coraz mniej, a jedyną nadzieją Dziewięciu Planet na przetrwanie pozostaje stacja badawcza i strzeżony w niej artefakt Obcych. Więc to doprawdy słabe, gdy pewien dupek, który ma wszechświat gdzieś, wysadza tę stację w powietrze… z tobą na jej pokładzie.

Masz wybór: śmierć w płomieniach albo kradzież latającego kawałka kosmicznego złomu. Wybierasz zdezelowany statek i wraz z siedmiorgiem nieznajomych i ich niebezpiecznymi sekretami zostajesz zamknięty w jego wnętrzu. Kogo my tu mamy?… Księżniczkę, kapłankę, strażnika, więźniarkę, oszusta, kretyna i dupka, który niby za nas wszystkich odpowiada.

A teraz z jakiegoś powodu każda frakcja w galaktyce zaczyna polować na nasz statek, od Siostrzeństwa po Korporację. Nawet rebelianci dołączyli do zabawy. Jeśli tylko przestaniemy pić, kłócić się i pieprzyć… to może wtedy uda się nam uciec im wszystkim i uratować ten cholerny wszechświat… Może.

Tak: okazuje się, że od umierającej gwiazdy do zbawienia nasz świat dzieli siedmioro totalnych wykolejeńców…

Znaczy: bohaterów.

Post przez Nocny Anioł » 26 marca 2025, o 18:00

Obrazek

The Arrangement
Adriana Locke
The Arrangement

Premiera: 10.04.2025

Niesamowity prezes Brewer Air jest moim szefem, a dzięki zakładowi przez następne sześć miesięcy pozostanie moim świeżo poślubionym mężem.

Dlaczego? Ponieważ go o to błagałam.

Mam babcię na utrzymaniu, stos rachunków wyższy ode mnie, a mam metr pięćdziesiąt wzrostu, i muszę znaleźć nowe mieszkanie. I to szybko.

Jasnozielone oczy i ostro zarysowana linia żuchwy Jasona Brewera zapierają mi dech w piersi. Na widok jego uśmiechu uginają się pode mną kolana. Seksowna jest zarówno jego opiekuńcza natura byłego wojskowego bohatera, jak i widok mężczyzny rządzącego w sali konferencyjnej albo pilotującego samolot.

To wszystko jednak nie ma znaczenia. Jestem zdesperowana, a nie głupia. Wiem, że zobowiązanie na całe życie nie wchodzi w rachubę, a to małżeństwo pozostaje jedynie biznesową transakcją z miliarderem.

Szkoda, że nie wzięliśmy pod uwagę pewnych wypadków.

Przekonuję samą siebie, że wszystko jest w porządku, że zawarliśmy układ będący bardzo przyjemnym sposobem na osiągnięcie wspólnego celu i nie ma się czym martwić.

Poza tym, że…

Jason jest zdeterminowany, aby udowodnić, że możemy stać się dla siebie kimś więcej. Kiedy proponuje nowy układ, sprawy przybierają zupełnie nieoczekiwany obrót.

Obrazek

Thea Guanzon
Zryw Monsunowy

Premiera: 15.04.2025

Dwa serca krążą wokół siebie w oku cyklonu w wyczekiwanej kontynuacji Wojen Huraganowych.

Po spędzeniu całego dotychczasowego życia na walce Alaric i Talasyn zostali wciągnięci w sojusz między swoimi ojczyznami. Ta unia miała zakończyć wojnę; jednakże małżeństwo z zaprzysiężonym wrogiem nie przyniosło im spokoju. Teraz Talasyn musi odgrywać rolę kooperującej imperatorki Alarica, podczas gdy jej sprzymierzeńcy potajemnie spiskują, by obalić jego rządy. Ale im dłużej ta dwójka jest ze sobą, tym trudniej jest im ignorować strzelające między nimi iskry. Czy kiedy nadejdzie czas na działanie, Talasyn zdoła zaufać mężowi, czy może zostanie zmuszona zignorować pragnienia serca na rzecz dobra wielu?

Jako mistrz Legionu Wykuwających Cienie Alaric przez całe życie przygotowywał się na walkę, ale ślub z Tkającą Światło może okazać się najniebezpieczniejszym zadaniem, z jakim do tej pory musiał się zmierzyć. I podczas gdy napięcie między narodami się zwiększa, jemu przyjdzie się skupić na większym zagrożeniu – Bezksiężycowym Mroku, magicznym kataklizmie, zdolnym unicestwić wszystko. Tylko on i Talasyn mogą go powstrzymać, tworząc potężny amalgamat światła i cieni, czego nikt inny nie jest w stanie odtworzyć. Uratowanie świata przed tą katastrofą jest zaledwie wstępem do bardziej złowieszczych intryg ojca Alarica. Tymczasem jego żona stanowi żywy płomień w otaczającej go ciemności, kuszący go, by porzucił lojalność i uległ swoim pragnieniom.

Wojny Huraganowe jeszcze się nie skończyły i teraz nadszedł czas, by zdecydować, za co i za kogo chce się walczyć. Cały świat patrzy na tę rozgrywkę z zapartym tchem, tkwiąc w centrum zawieruchy rozpętanej nową magią i starymi tajemnicami mogącymi zmienić wszystko.

Obrazek

Kiedy zgaśnie słońce
Magdalena Szponar
Kiedy zgaśnie słońce

Premiera: 23.04.2025

Małomiasteczkowy kowbojski romans z motywem samotnego ojca.

Alexandra Cloverly jest nauczycielką w Marble Falls Independent School. Uczy tam sześcioletnią Poppy, córkę jednego z największych farmerów w Horseshoe Bay – Rydera Southona.

Między kobietą a ojcem dziewczynki od początku pojawia się chemia, którą jednak oboje ignorują. Ona – dlatego, że uczy jego dziecko i nie szuka niczego stałego. On – cztery lata wcześniej tragicznie stracił ukochaną żonę i nie chce się z nikim związać.

Mieszkają w małym miasteczku, więc często na siebie wpadają. Dodatkowo Poppy nie ustaje w staraniach, by zbliżyć do siebie swoją nauczycielkę i tatę. W końcu dziewczynce się to udaje: Alex i Ryder idą razem do kina, a potem spędzają czas w trakcie urodzin przyjaciółki Alexandry.

Jesienny festyn w Horseshoe Bay przyniesie jednak zmiany, których żadne z nich się nie spodziewa. Jedna noc, ratunek przed natarczywą randką i zamiłowanie do łagodnych brzmień country spowodują, że Alex i Ryder lądują w łóżku. Ale czy okaże się to wystarczającym powodem, aby zaczęli traktować swoją znajomość na poważnie?

Chcąc ochronić swoje serca, wpadają na inny pomysł. Decydują się na relację bez zobowiązań.

Obrazek

Twoje cienie
Catherine Cowles
Twoje cienie

Premiera: 25.04.2025

Dla Aspen Barlow i jej małej córeczki to miał być nowy start. Zamieszkała w niewielkim miasteczku, gdzie mogłaby ukryć Cady, aby nie dosięgły jej konsekwencje złowrogiej groźby. W tym miejscu jej córeczka mogłaby być bezpieczna.

Kobieta się nie spodziewa, że w nowym mieście pozna kogoś takiego jak Roan Hartley.

Gburowaty i ponury mężczyzna pomaga jej ocalić ranną sarnę w samym środku śnieżycy. Wkrótce Roan, nadal nieprzyjemny i zimny, zaczyna pojawiać się w jej domu. Cady potrafi zmiękczyć serce nawet tak nieprzyjemnej osoby jak on i z czasem na jego twarzy coraz częściej pojawiają się uśmiechy skierowane do dziewczynki i tym bardziej cenne dla Aspen.

Kiedy przeszłość w końcu odnajduje kobietę, Hartley zrobi wszystko, aby ona i jej córka były bezpieczne, nawet jeżeli oznacza to spędzanie każdej nocy na starej kanapie.

Kiedy dni zmieniają się w tygodnie, dotyk mężczyzny rozpala ogień w sercu Aspen. Lecz istnieje ktoś, kto nie chce, żeby kobieta znalazła szczęście. Właściwie on nie chce, żeby w ogóle żyła.
Obrazek

Post przez kejti » 29 marca 2025, o 09:16

"Gry Bogów" ciekawe ale się boję, za to to zdanie przykuło moją uwagę
I dlaczego moje serce bije szybciej, gdy mówi, że należę do niego?

z drugiej strony nie wysyłał by jej na śmierć skoro tam romans :mysli:

"Song of the Forever Rains" też ciekawe ale strasznie nie lubię intryg

"Romans tylko na lato" co też nie wymyślą :hihi:

"Miranda w retrogradacji" ciekawe hmmm

"The Arrangement" może być fajne :shifty:

"Twoje cienie" także ciekawe :shades:

coraz więcej ang tytułów :mysli:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 30 marca 2025, o 11:33

Nowa Jensen... co mnie ominęło. :ermm:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez aleqsia » 2 kwietnia 2025, o 16:05

Nigdy nie mów nigdy
Penelope Ward

Obrazek

Choć od dnia, kiedy Brad zginął w wypadku, upłynęły dwa lata, Carly wciąż tęskniła za ukochanym. Gdy dotarła do niej wiadomość o nagłej śmierci jego ojca, wiedziała, co należy zrobić: zaopiekować się młodszym bratem narzeczonego. Scott był dorosły, ale wymagał specjalnej troski i ciągłej opieki. Carly przyjechała do New Hampshire z planem, że zamieszka w małym domku rodziny Brada i zajmie się Scottem. Wkrótce się okazało, że podobny zamiar ma Josh Mathers — najbliższy przyjaciel Brada i jej największy wróg.

Josh był przystojnym palantem o paskudnym charakterze. Uparł się, że będzie się opiekował Scottem. Carly była równie uparta, więc skończyło się na tym, że zamieszkali w trójkę. W małej przestrzeni, którą musieli dzielić, łatwo było o spięcia, ale… nie tylko. Między Carly i Joshem zaczęło iskrzyć. Oboje kochali Scotta, a we dwoje łatwiej sprostać nowym obowiązkom. Carly nieoczekiwanie musiała sama przed sobą przyznać, że ponury dzikus, którego pamiętała sprzed lat, stał się lepszym człowiekiem. Dojrzałym mężczyzną, który coraz bardziej ją pociągał.

Oboje jednak pamiętali o Bradzie. Narzeczonym Carly. I najlepszym przyjacielu Josha.
Twoje serce wie lepiej…

Lucky
Małgorzata Lisińska
Wydawnictwo: Editio Red 29.04

Obrazek

Maggie jest gwiazdą. Każdy zna jej twarz. Każdy ją podziwia. Każdy uwielbia… A mimo to ktoś dybie na jej życie

Maggie Dalinsky w dzieciństwie spotkała prawdziwa tragedia – była małą dziewczynką, gdy straciła rodziców. Na szczęście opieki nad nią mógł się podjąć starszy brat. Minęły lata. Piękna Maggie robi karierę w świecie filmu. Młoda aktorka jest powszechnie kochana, a jednak Darius Dalinsky z jakiegoś powodu obawia się o bezpieczeństwo siostry. Upiera się, by z lotniska w Nowym Jorku odebrał ją opancerzony, kuloodporny bentley…

Szybko się okazuje, że Darius słusznie boi się o Maggie. Na wychodzącą z samolotu aktorkę czeka snajper. W strzelaninie ginie opiekun panny Dalinsky, Jack. Odtąd nad jej bezpieczeństwem ma czuwać seksowny porucznik NYPD Kenneth Stanton. Jednak nie sam. W kolejce do ratowania życia Maggie staje także przystojny ochroniarz „Lucky” Gambini.

Mężczyźni razem postarają się utrzymać ją przy życiu.
Niezależnie od siebie spróbują także zdobyć jej serce.

Wyzwanie pachnące kawą
Nicole Snow
Cykl: Garnitury Seattle (tom 2)

Obrazek

Cole Lancaster był miliarderem i władcą kawowego imperium. Był też przystojniakiem. I do tego aroganckim dupkiem. Przyzwyczaił się, że reszta świata traktowała go z lękliwym szacunkiem. Pewnego dnia, gdy wraz ze świtą podwładnych odwiedził jedną ze swoich kawiarni, niespodziewanie został upokorzony przez klientkę. Zapiekło do żywego. Śliczna brunetka o piekielnym temperamencie opuściła lokal, a Cole miał nadzieję, że nigdy więcej jej nie zobaczy.

Szybko jednak zmienił zdanie, kiedy do jego rąk trafiło coś, co dziewczyna pozostawiła na kawiarnianym stoliku. Wydał swoim pracownikom polecenie odnalezienia brunetki i zaproszenia jej na spotkanie. Okazało się, że nazywała się Eliza Angelo i była pasjonatką kawy. Podporządkowała swoje życie tworzeniu prawdziwych aromatycznych dzieł sztuki. I była w tym wybitna. Musiał pozyskać ją do swojego laboratorium. Choćby na kilka miesięcy. Za każde pieniądze. Rzucił więc dziewczynie wyzwanie.

Eliza je przyjęła. A to był zaledwie początek. Odnalazła w Cole’u moc, intensywność i niewyobrażalną złożoność, zupełnie jak w najlepszej kawie świata. Praca marzeń okazała się równocześnie szalonym ryzykiem i… pokusą, której nie sposób się oprzeć.

Czy sprzedasz mi swoją duszę za jeszcze jedną kawę?

Nie odrywa wzroku od moich oczu.

To z pewnością był flirt, nawet jeśli nieco dziwny.

Tonę w jego oczach i nie mogę się wynurzyć.

Moja twarz płonie.

Zapominam o śniadaniu i wyciągam swojego laptopa, otwieram go i chowam się za nim, żeby nie dostrzegł moich zaczerwienionych policzków.

Udaję, że pracuję, klepiąc w klawisze jakieś bzdury o objętości Wojny i pokoju i odświeżając ekran klawiszem F5, tak żeby nie musieć nawiązywać z nim kontaktu wzrokowego. Udaje mi się stwarzać te pozory do czasu, aż pilot ogłasza, że osiągnęliśmy pułap dziesięciu tysięcy metrów.
Ta podróż zdecydowanie trwa za długo.
Nadal czuję jego obecność, wiem, że wkracza w moją przestrzeń, nawet gdy nie patrzy bezpośrednio na mnie.
Co jakiś czas – nie wiem, czy specjalnie, czy niechcący – jego stopa muska moją pod stołem.
Słodki Jezu.
Zaraz eksploduję, chociaż jeszcze nie napiłam się kawy.

W objęciach wroga
Marni Mann
Cykl: Spadkobiercy Spade Hotel (tom 2)

Obrazek

Cooper Spade to drapieżny milioner, ambitny samiec alfa i buntownik dążący do sukcesu za wszelką cenę.

Z powodu silnej śnieżycy wstrzymano loty i Cooper utknął w podrzędnym hotelu . W barze poznał pewną kobietę. Zelektryzowała go od pierwszego spojrzenia. Rowan miała szmaragdowe oczy, włosy w odcieniu głębokiej czekolady, a jej ciało kusiło zabójczymi krągłościami. Była idealna. Musiał ją mieć. I dostał. Spędzili razem niezapomniany, płomienny weekend.

Kiedy burza śnieżna się uspokoiła, Cooper wrócił do Los Angeles. I wtedy się dowiedział, że kobieta, z którą spędził siedemdziesiąt dwie gorące godziny, była jego wrogiem… Mimo to wspominał, jak bardzo cieszył się każdą minutą spędzoną w tamtym hotelu i nie potrafił zapomnieć tych chwil.

Kobieta, której zapragnął, okazała się jego największym wrogiem…

Sklep dla samotnych serc.
Riverside Lane #1
Alison Sherlock
Editio Red

Obrazek

Kiedy Amber Green została zwolniona z dobrze płatnej pracy w Nowym Jorku, straciła grunt pod nogami. To sprawiło, że bez specjalnych protestów spełniła prośbę matki, która nalegała, aby dziewczyna odwiedziła swoją chrzestną, Cathy. Cathy mieszkała w Anglii, w cichej, urokliwej wiosce. Amber wprost z miejskiego zgiełku trafiła do sennej wsi. Szybko się zorientowała, że jej talenty dekoratorskie mogą pomóc w ratowaniu rodzinnego sklepiku Cathy, który stał na skraju bankructwa. Zwłaszcza że uliczka Riverside Lane, przy której się mieścił, mogła się łatwo stać centrum towarzyskich spotkań mieszkańców Cranbridge.

Cranbridge miało w sobie przedziwny urok i spokój. Amber powoli wsiąkała w codzienność wiejskiej społeczności i stopniowo odkrywała, że życie na wsi ma zupełnie inny smak. I był jeszcze Josh, syn Cathy, którego życiowe ścieżki zdawały się zaskakująco przecinać z jej własnymi. Znali się od dzieciństwa, a teraz poznawali siebie od nowa. Amber ze zdziwieniem odkryła, że zaczęło między nimi kiełkować uczucie. Tęsknota za wielkomiejskim gwarem niepostrzeżenie przeminęła, dziewczyna poczuła się gotowa na nowy początek. Może jej miejscem na ziemi miała być właśnie ta cicha uliczka nad rzeką?

Czasami życie pisze zupełnie inny scenariusz...

The Witchstone. Klątwa Drakefordów
Henry H. Neff
Wydawnictwo: Must Read 7.05

Obrazek

Laszlo Zebul to osiemsetletni demon i najmniej wydajny pracownik Działu Zarządzania Klątwami piekielnego korpo. Jest między innymi strażnikiem klątwy ciążącej na rodzie Drakefordów, ale woli opalać się na Ibizie, sączyć martini i naciągać frajerów na Manhattanie. Nowy szef daje mu sześć dni na poprawę, inaczej skończy marnie.

Dziewiętnastoletnia Maggie Drakeford jest obciążona klątwą i skazana na życie w wiosce zabitej dechami. Dziewczyna cierpi, widząc, jak klątwa powoli zamienia jej ojca w potwora. Przyszłość jej rodziny rysuje się ponuro, ale wtedy pojawia się Laszlo z wieścią, że mają sześć dni na zdjęcie klątwy. Czy Maggie może zaufać przystojnemu Laszlowi? Jasne, że nie. Ale nie może też przepuścić okazji do uratowania rodziny, nawet jeśli jej przewodnikiem miałby być demon.

Bohaterowie wyruszają w szaloną podróż przez Nowy Jork, Liechtenstein, Zurych i Rzym. Z pozoru lekka przygoda przekształca się w morderczy wyścig z czasem i poszukiwanie rozwiązania tajemnicy, która rozwścieczyć może nawet samego Lucyfera.

Czarny humor, kapitalne dialogi i hollywoodzki rozmach – "The Witchstone" to diabelnie dobra rozrywka!

Wild Eyes
Elsie Silver
Cykl: Rose Hill (tom 2)
Wydawnictwo: NieZwykłe 30.04
Cykl: Rose Hill (tom 2)

Obrazek

Zamieszkanie w miasteczku w górach wydaje się idealną odpowiedzią na życie w kompletnym chaosie. Ale Skylar Stone już pierwszego dnia wpada na najgorętszego ojca singla na świecie. I całe jej plany trafia szlag.

Jako znana piosenkarka country mająca ostatnio bardzo złą prasę, kobieta marzy o odrobinie spokoju. I znajduje go w Rose Hill u boku małego chłopczyka i małej dziewczynki, którzy wdzierają się w jej serce tak samo mocno jak ich tata.

Weston Belmont.

Ten mężczyzna to bezwstydny flirciarz. Jego pewność siebie rozbraja, a w łóżku okazuje się wręcz uzależniający.

Wszystko, co dotyczy Westona, jest dzikie i impulsywne. Skylar za wszelką cenę pragnie odzyskać choć odrobinę kontroli. Musi jednak przyznać przed samą sobą, że jeszcze nigdy nikt nie był dla niej takim wsparciem jak West i nikt nigdy nie sprawił, że czuła się tak kochana.

I kiedy rozum jej podpowiada, że zostanie w małym miasteczku u boku trenera koni to zły pomysł, jej serce upiera się, że znalazła się dokładnie tam, gdzie powinna.

Skylar to gwiazda. Przeszłość celebrytki ją prześladuje i może ją rozdzielić z ukochanym. I kiedy widzi w oczach Westa, że chciałby, aby została z nim na zawsze, przypomina sobie, że nie za każdym razem dostajemy to, czego chcemy.

Miłość między wersami
Lauren Asher
Wydawnictwo Luna 14.05
Cykl: Lakefront Billionaires (tom 2)

Obrazek

Drugi tom cyklu o miliarderach z Lake Wisteria

Rafael
Ellie Sinclair, niania mojego syna, to beznadziejna romantyczka. Tymczasem ja, zanurzony po uszy w pracy, mógłbym zainspirować sto albumów o rozstaniach. Nie mamy ze sobą nic wspólnego, a w domu trzymamy się na dystans. Przez osiem miesięcy unikam jej – aż do naszych letnich wakacji.

Nie spodziewałem się, że spędzę tyle czasu z Ellie, a już tym bardziej, że będę cieszyć się jej towarzystwem… a nawet za nią tęsknić. Jednakże po rozwodzie poprzysiągłem sobie, że będę chronić swoje serce za wszelką cenę.

Nawet jeśli oznacza to, że po drodze zranię też ją.

Ellie
Czy jest coś gorszego niż praca dla zgorzkniałego samotnego ojca? Przyznanie się, że w liceum byłam nim, cóż, oczarowana. Na szczęście Rafael Lopez i ja zmieniliśmy się od czasu ukończenia Wisteria High. On jest miliarderem z firmą do prowadzenia i dzieckiem do wychowania. A ja? Bezrobotną autorką piosenek, oszukaną przez bliską osobę i pozbawioną marzeń.

Unikamy się aż do wakacji, które zmieniają wszystko. Granice między nami się zacierają, a dawne uczucie do Rafaela powraca ze zdwojoną siłą. Jednak bycie nianią jego syna to jedno, ale pragnienie czegoś więcej?

To brzmi jak piosenka o złamanym sercu czekająca na napisanie.

Najjaśniejszy promień słońca
Lisina Coney
Wydawnictwo: Znak Literanova 4.06

Obrazek

JESTEŚ SŁOŃCEM DLA MOJEGO TARGANEGO BURZAMI SERCA

Ona najbardziej na świecie chce zapomnieć i ruszyć dalej.
On nie widzi przed sobą żadnej przyszłości.
Grace ma 22 lata i przeżyła już stanowczo zbyt wiele. Dorabia jako nauczycielka baletu, marzy o zostaniu pisarką i stara się na nowo zaufać mężczyznom. Ale ci, na których trafia zawsze zawodzą, a w niej wciąż jest mnóstwo strachu.
Tylko tajemniczy facet z salonu tatuażu wydaje się inny. Mimo że Cal jest o osiem lat starszy, wydziarany, wysoki i groźny, Grace czuje się przy nim najbezpieczniej na świecie.
Ale on nie ma teraz czasu na miłość ani dodatkowe zobowiązania. Opiekuje się czteroletnią siostrą i musi postępować odpowiedzialnie. Nie może jednak przestać myśleć o tej filigranowej dziewczynie. Jeśli wpuści ją do swojego życia, co się stanie z małą Maddie?

Niespodziewanie okazuje się, że ci dwoje są dla siebie stworzeni. Przy Grace Cal uczy się, że nie musi polegać tylko na sobie. Ona dzięki niemu znajduje odwagę, by spełnić marzenia. Jednak oboje czują, że przyjaźń to za mało. Powietrze między nimi z dnia na dzień gęstnieje od skrywanych pragnień.
Czy dadzą szansę miłości?
Czy najjaśniejszy promień słońca rozpali ich serca?

Skin of a Sinner
Avina St. Graves
Wydawnictwo: Papierowe Serca 23.04

Obrazek

Isabella poznała Romana jeszcze w dzieciństwie, kiedy jako sześciolatka podzieliła się swoją kanapką z wiecznie wściekłym, problematycznym chłopcem. Następnego dnia pobił łobuzów, którzy jej dokuczali, zabrał im lunch i oddał go dziewczynce. To wtedy uświadomił sobie, że jej uśmiech budzi w jego duszy coś, czego istnienia dotąd nie podejrzewał. Oboje nie mieli nikogo, kto by się o nich troszczył, i szybko stali się dla siebie kimś więcej niż przyjaciółmi – źródłem światła w najciemniejszym mroku. Roman, opętany obsesją na punkcie Belli, zrobiłby dla niej dosłownie wszystko. A jednak w dniu jej siedemnastych urodzin zniknął bez słowa, zostawiając ją na pastwę mieszkających z nią potworów.

Trzy lata później spotkała go we własnym domu w środku nocy, ubrudzonego krwią jej przybranej rodziny. Roman okazał się nie tylko kłamcą, ale też potworem w ludzkiej skórze.

Belli omal udało się zapomnieć o chłopaku, który zmienił jej życie. Teraz Roman powrócił i twierdzi, że zamierza zostać na dobre. A ona, nieważne jak bardzo będzie starała się uciec, zawsze ponownie trafi w jego ramiona.

Stracona ziemia
Clare Leslie Hall
Wydawnictwo: Książnica 23.04

Obrazek

Momentalny bestseller SUNDAY TIMESA i NEW YORK TIMESA
Wybór REESE WITHERSPOON'S BOOK CLUB
Wybór FEARNE COTTON'S HAPPY PLACE BOOK CLUB
Powieść, która poruszy twoje serce. DELIA OWENS, autorka światowego bestsellera Gdzie śpiewają raki
Niezapomniana historia o miłości, stracie i wyborach, które kształtują nasze życie... Do tego mistrzowsko skonstruowana zagadka, która trzyma w napięciu do ostatniej strony! REESE WITHERSPOON

Liryczna, brutalna i namiętna. Pochłonęłam tę powieść! MIRANDA COWLEY HELLER, autorka Papierowego Pałacu

To był sekretny romans. Zanim stał się publicznym skandalem…
Beth i jej spokojny mąż Frank są szczęśliwym małżeństwem, ale aby ich związek mógł przetrwać, nie mogą wracać do przeszłości. Kiedy szwagier Beth zabija psa atakującego ich owce, kobieta nie wie jeszcze, że ten jeden strzał całkowicie zmieni ich życie. Bo pies należał do Gabriela Wolfe’a – mężczyzny, którego Beth kochała jako nastolatka i który złamał jej serce. Dzisiaj powrócił do wioski ze swoim synem, Leo. Chłopiec przypomina Beth jej własnego synka zmarłego w tragicznych okolicznościach…
Nieoczekiwany powrót Gabriela zburzył całą pewność Beth co do tego, kim jest i czego pragnie. Nawet po dziesięciu latach odżywa dawne uczucie. Kobieta wie, że igra z ogniem, a w jego płomieniach mogą zginąć ludzie, których kocha. Ale czy można się oprzeć drugiej szansie na pierwszą miłość?
Mieszkańcy wsi wieszczyli, że z powrotu Gabriela nie wyniknie nic dobrego. Gdy Beth patrzy na ukochanego mężczyznę oskarżonego o morderstwo, nie może przestać myśleć, że ci ludzie mieli rację…

"Stracona ziemia" to trzymająca w napięciu historia miłosna i dramat sądowy w jednym. Romans ze zwrotami akcji godnymi thrillera.

Siostry Blue
Coco Mellors
Wydawnictwo: Świat Książki

Obrazek

Rozrzucone po świecie Avery, Bonnie i Lucky wracają do rodzinnego domu w Nowym Jorku po śmierci czwartej siostry, Nicky, dając początek tej niezapomnianej opowieści o żałobie, tożsamości i skomplikowanych relacjach rodzinnych.
Trzy siostry Blue są wyjątkowe – i wyjątkowo się różnią. Avery, najstarsza, kiedyś uzależniona od heroiny, dziś zasadnicza prawniczka, mieszka z żoną w Londynie; Bonnie, była bokserka, po druzgocącej porażce w walce pracuje na bramce klubu w Los Angeles; Lucky, najmłodsza, jest modelką w Paryżu i wciąż próbuje coraz to nowszych sposobów na ostre imprezowanie. Miały też czwartą siostrę, Nicky, a jej niespodziewana śmierć zachwiała Avery, Bonnie i Lucky. Rok później, kiedy próbują się odnaleźć wśród żalu, uzależnienia oraz własnych ambicji, dowiadują się, że muszą wrócić do Nowego Jorku, by powstrzymać sprzedaż mieszkania, w którym dorastały.
Powrót do domu nigdy nie jest jednak tak łatwy, jak się wydaje. Siostry mierzą się z rozczarowaniem swoim dzieciństwem oraz utratą jedynej osoby, która trzymała je wszystkie razem i dopiero wtedy zdają sobie sprawę, że być może największe tajemnice skrywały nie przed innymi, lecz przed samymi sobą.

Post przez Nocny Anioł » 3 kwietnia 2025, o 10:19

Ten Sklep ma bombową okładkę
Obrazek

Post przez aleqsia » 3 kwietnia 2025, o 15:59

Moją uwagę też przyciągnęła. Do drugiego tomu nie jest już taka urocza

Wioska zagubionych serc
Alison Sherlock
Cykl: Riverside Lane (tom 2)

Obrazek

Lucy pakuje walizki i ucieka do spokojnej wioski Cranbridge, aby zaopiekować się ukochanym wujkiem Frankiem. Jednak Cranbridge nie jest już tym idyllicznym miejscem, które pamięta sprzed lat. Co gorsza, nad dumą i radością Franka – lokalną gazetą „The Cranbridge Times” – wisi widmo bankructwa. Redaktor naczelny Tom Addison traci wiarę w przyszłość gazety i pilnie potrzebuje wsparcia, by ją uratować. Czy Lucy, która ma teraz trochę wolnego czasu, zdoła zdziałać cuda i wspólnie z Tomem ocalić rodzinny biznes?

W trakcie długiego, gorącego lata rodzą się nowe przyjaźnie, a zranione serca zaczynają się goić. Może dzięki pomocy bezdomnego psa Lucy i Tom znajdą drogę do nowego początku?

Czasami wystarczy tak niewiele, aby odzyskać to, co utracone…

Tego nie mogłam się doczekać, o dziwo obie części wyjdą razem

Żar Wiecznego Płomienia. Część 1
Penn Cole
Wydawnictwo: Nowe Strony 6.05
Cykl: Klątwa Przodków (tom 3.1)

Obrazek

Kontynuacja emocjonującego romantasy od Penn Cole!

Wojna właśnie się rozpoczęła i obydwie uczestniczące w niej strony domagają się lojalności Diem lub jej śmierci.

Po fatalnej w skutkach koronacji dziewczyna trafia w centrum konfliktu między Potomkami a Strażnikami. Po jednej stronie stoją jej nowo poznani przyjaciele oraz mężczyzna, w którym się zakochała, a po drugiej śmiertelnicy, których przysięgła chronić. Biorąc to wszystko pod uwagę, Diem musi ostrożnie balansować między dwoma światami, aby ocalić ukochane osoby… nawet przed sobą nawzajem.

Tajemnica jej niezwykłego dziedzictwa zaczyna wychodzić na jaw, przez co dziewczyna musi wyruszyć z Lutherem w nieoczekiwaną podróż, a ich droga wiedzie przez królestwa Emarionu. Poznanie odpowiedzi może okazać się kluczem do wygrania wojny, ale ich zdobycie wymaga od niej zderzenia się z bolesną prawdą. O matce, własnym pochodzeniu i czekającym ją losie.

Żar Wiecznego Płomienia. Część 2
Penn Cole
Wydawnictwo: Nowe Strony 6.05
Cykl: Klątwa Przodków (tom 3.2)

Obrazek

Podróż Diem i Luthera przez królestwa Emarionu powoduje, że jeszcze bardziej się do siebie zbliżają. Mogą ufać tylko sobie podczas misji mającej na celu zdobycie informacji o pochodzeniu dziewczyny, co nie jest takie proste z powodu intryg i kłamstw władców innych królestw.

Korony Emarionu wzięły Diem na celownik. Niektóre mogą okazać się największymi sprzymierzeńcami, podczas gdy pozostałe pragną wyłącznie jej śmierci. Aby położyć kres ich rządom, dziewczyna musi odseparować przyjaciół od wrogów i zaryzykować wszystko, by zgromadzić własną armię.

Tymczasem potężna postać z północy snuje plany mogące zmienić wszystko…

Plan na miłość
Ally Zetterberg
Albatros 7.05

Obrazek

Romantyczna komedia pomyłek.

Współczesna powieść obyczajowa rozgrywająca się w szwedzkim Malmö – idealna dla wielbicieli nieoczywistych romansów w stylu Beth O'Leary i Helen Hoang.

Klara we wszystkim polega na kalendarzu Google. Ale ta aplikacja raczej nie pomoże jej połapać się w przybierających na sile zagmatwanych uczuciach do Alexa…

Klara zawsze była trochę inna niż wszyscy – w świecie szpilek i wypolerowanych butów była raczej… trampkami. Ma cukrzycę typu 1, utknęła w beznadziejnej pracy i desperacko potrzebuje zmiany. Na wiadomość o chorobie ojca niechętnie zgadza się pomóc w prowadzeniu jego małej firmy budowlanej – tylko na czas rekonwalescencji. Na nieszczęście oznacza to powrót do rodzinnego domu i nieprzyjemne przesunięcie granic jej strefy komfortu.

Alex jest cieniem samego siebie, odkąd jego brat zginął w wypadku. Coraz bardziej oddala się od rodziny, nie ma pracy, a stosy niezapłaconych rachunków rosną. Terapeuta zachęca go, by zarządzał swoimi codziennymi sprawami, używając kalendarza, planował w nim kolejne zadania i odznaczał to, co zostało zrobione. Najpilniejsze jest znalezienie zajęcia, które pomoże Alexowi stanąć finansowo na nogi. Kiedy pojawia się ogłoszenie o pracy dla stolarza w rodzinnej firmie budowlanej, korzysta z okazji, by zrobić krok naprzód.

Mądra i dowcipna powieść debiutującej brytyjsko-szwedzkiej autorki Ally Zetterberg opowiada o znajdowaniu akceptacji, a nawet miłości, w najbardziej nieoczekiwanych miejscach.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć