Może Colter Cara
"Apetyt na życie" standardowo ode mnie
Jest tam motyw opieki chyba nad bratanicą jak się nie mylę. W każdym razie jest to dziecko siostry albo brata bohatera, który/która ginie.
"Romantyczny sąsiad" Anderson Caroline to HQ chyba z medicali, bo jak mnie pamięć nie myli to bohaterka jest weterynarzem, a bohater chyba lekarzem od ludzi
Co do bohatera i jego zawodu nie jestem pewna, ale wprowadza się on niedaleko bohaterki, a potem wiadomo co się dzieje.
"Sąsiedzka przysługa" Palmer Diana tu bohaterowie mieszkają obok siebie i bohaterka pomaga, odgrywając chyba 'dziewczynę', odstraszyć bratową od bohatera, bo ten lekko się podkochiwał w żonie brata, ale nie chciał go skrzywdzić i w końcu zaczyna pałać uczuciem, ale do sąsiadki.
"Jak dobrze mieć sąsiada" Roberts Nora Bohaterka wprowadza się z synem do jednego z mieszkań. A bohater jest jakimś grafikiem, tworzy komiksy, które kocha syn bohaterki. Poznają się chyba przez to, że dostawca pizzy myli mieszkania
"Piękna sąsiadka" James Melissa. Bohaterka straciła syna. Bohater sam wychowuje trójkę dzieci i wprowadza się dopiero co do domu obok bohaterki.
"Znów do sypialni" Evanovich Janet Wiolonczelistka i bohater mieszkają obok siebie i poznają się w nietypowych okolicznościach. Kredki są najlepsze
"Nowy lekarz" Webber Meredith bohater z dzieckiem nie wiem czy jego czy siostry w każdym razie mieszkają razem i się nim opiekuję a bohaterka mieszka chyba pod nimi.
"A może to czary" Wilkins Gina bohaterka jest młodą wdową i nauczycielką, a do domu naprzeciwko czy obok, wprowadza się magik.
Pomyślę jeszcze co mogłoby pasować do tych motywów, na razie pomyślałam o tych