przez ewa.p » 30 kwietnia 2012, o 19:08
Sol proponuję ci Mirandę Deveraux
Linnet, młoda Angielka, która po stracie rodzinnego majątku, pod koniec osiemnastego wieku, wraz z matką trafia do Kentucky, nie spodziewa się, że w tej dziczy spotka miłość swego życia. A jednak kiedy podczas nocnego napadu Indian na obóz białych Linnet dostaje się do niewoli, pomocy udziela jej tajemniczy i przystojny Devon Macalister - półkrwi Indianin, władający angielskim równie dobrze jak ona.
Czy Linnet i Devonowi uda się ochronić ich burzliwy i namiętny związek, zwłaszcza że oprócz zagrożenia ze strony żądnych zemsty Indian pojawia się nowe niebezpieczeństwo, w postaci kuzyna Devona?,
Kwiat kaktusa Carmichael
Dziesięcioletnia Aleta Maria Maxwell, nazywana Maxie Kaktus (córka przywódcy bandy rozbójników), ratuje życie Aaronowi Hunterowi, młodemu bandycie z gangu ojca, który został ranny podczas pewnego napadu. Hunter jednak znika i pojawia się ponownie po 8 latach jako miejscowy szeryf. Rozbija gang Maxwellów, a Maxie ratuje przed więzieniem zabierając ją do Mediny Kelley, pani rancza Agua Linda. Dziewczyna niełatwo się przystosowuje do nowego życia, a Hunter wbrew sobie zakochuje się w Maxie.
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.