Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:11

aralk ma ochotę na...

Nie wiesz, jaki tytuł konkretnie przeczytać? Doradzimy!

Post przez Agrest » 3 kwietnia 2012, o 14:05

Deborah Smith, Susan Wiggs, nowsze Macomber, Sherryl Woods, któreś tam Kristin Hannah (nie odważę się strzelić które, akurat obyczaj jej autorstwa jaki mi się trafił, trudno nazwać pozytywnym romansowo), Emilie Richards, Nora bez elementów...
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 14:20

Wiggs sobie po drobnej sugestii zamowiłam, tyle, że czekam na pierwszą część... i czekam ;)
Jakie jest prawdopodobieństwo, że Deborah Smith ma HEA? Czytałam tylko Miejsce zwane domem nie wiem jak z resztą - Serce smoka? Legendy?

Post przez Agrest » 3 kwietnia 2012, o 14:26

U Smith? Stuprocentowe... Ale te, które wymieniłaś, to takie krótkie książeczki z epoki, która mi osobiście nie podchodzi i dla mnie to prawdę mówiąc trochę jakby inna autorka ;)
Myślałam o Ogrodzie kamiennych kwiatów i Sobie przeznaczeni.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 14:29

Stąd moja prośba o tytuł, bo strzelać jak widac nie potrafię zbyt dobrze ^_^

Dzięki Agrest, rozgladam się :)

Pamiętasz może, której Kristin Hannah wystrzegać się :hyhy:

Post przez Agrest » 3 kwietnia 2012, o 14:41

Taaa, Odległe brzegi (to jest o małżeństwie ze stażem 20+, separacja, zdrada).

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 14:46

a to właśnie sobie zamówiłam cry1

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 3 kwietnia 2012, o 14:46

aralk napisał(a):... na współczesny obyczaj.
Rice, Delinsky, Stone, Lowell w zasadzie mam przepatrzone i albo mi nie podeszło, albo czekam na dostawę ;)
Jest coś jeszcze? Koniecznie z HEA, bo zapotrzebowanie mam spore :D
:padam: :padam: :padam:

A może coś takiego?
Ocalenie Dorothea Benton Frank
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez Agrest » 3 kwietnia 2012, o 16:56

aralk napisał(a):a to właśnie sobie zamówiłam cry1

Jeśli cię to pocieszy, to na koniec się schodzą :rotfl:

Wiesz co, to była moja polecanka od mewy, więc to nie jest tak, że same zniechęcające opinie ;)

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 18:31

Kasiag napisał(a):A może coś takiego?

Kasiag, brzmi ciekawie, a HEA jest wyraźne?

Agrest napisał(a):Jeśli cię to pocieszy, to na koniec się schodzą :rotfl:
Wiesz co, to była moja polecanka od mewy, więc to nie jest tak, że same zniechęcające opinie ;)

Teraz to nie da rady, za bardzo się boję, a pewnie jeszcze to zejście wątpliwe, jednozdaniowe i bardziej w domyśle :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 3 kwietnia 2012, o 18:35

Aralku,a czytałaś Było,minęło LaVyrle Spencer?
http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=10725
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 18:36

A nie, nie czytałam. Chyba nawet miałam w planach, ale jakoś mi umknęło :mysli:
Dzięki, ewo :)

Post przez ewa.p » 3 kwietnia 2012, o 18:39

polecam się na przyszłość

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 18:39

jak coś jeszcze wpadnie ci do głowy, to polecam się pamięci :)

Post przez Kasiag » 3 kwietnia 2012, o 18:53

aralk napisał(a):
Kasiag napisał(a):A może coś takiego?

Kasiag, brzmi ciekawie, a HEA jest wyraźne?

Czy wyraźne to nie powiem na 100%, bo dość dawno to czytałam i szczegółów nie pamiętam, ale generalnie cała książka w mojej pamięci funkcjonuje jako bardzo pozytywna, więc chyba nic strasznego tam autorka nie zaserwowała, bo by mnie coś uwierało :D
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.

Post przez Agrest » 3 kwietnia 2012, o 19:28

Teraz to nie da rady, za bardzo się boję, a pewnie jeszcze to zejście wątpliwe, jednozdaniowe i bardziej w domyśle :hyhy:

Wątpliwe to może nie

Spoiler:

gorzej, że po prostu na tym zejściu mi nie zależało, nie odczułam wielkiej radości z tego powodu :bezradny:
Imho to 100% obyczaj, jeśli ktoś lubi, ok, jeśli ktoś preferuje domieszkę romansu, tutaj jej nie spotka.

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 19:36

Ja chyba jednak lubię tę domieszkę :)
Dzięki, dziewczyny :)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 3 kwietnia 2012, o 20:09

hmmm, swoją drogą słuszne rozróżnienie, pozwól, Agreście, że ciut przeformułuję: obyczaj od romansu różni się tym, że ew. zejście się bohaterów ni ziębi nie grzeje :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 21:19

ktoś wie coś o Howatch Susan?

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 3 kwietnia 2012, o 21:46

Moja mama lubi, ja nie czytałam ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez aralk » 3 kwietnia 2012, o 22:15

no tak ^_^

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 4 kwietnia 2012, o 11:45

Howatch Susan czytałam "Weekend w Londynie". Do końca nie mogłam wpaść kto jest tym "złym" chodź może liczyłam na to, że nie będzie tak dobrego zakończenia i wątek miłosny będzie pomiędzy jedną bohaterką a zbrodniarzem, ale jak to bywa w takich książkach wszystko dobrze się skończyło :) Książka jakoś nie zachwyca, ale może Cię wciągnąć.

Pozdrawiam :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 4 kwietnia 2012, o 16:06

dzięki, duzzza, zobaczę może w drugim podejściu, dzisiaj przyniosłam ponad 20 sztuk z biblioteki, ale za trzy tygodnie ponownie rozpocznę poszukiwania ;)

Post przez ewa.p » 4 kwietnia 2012, o 18:32

czytałam dwie książki,ale zachwycona nie byłam

Post przez Kasiag » 4 kwietnia 2012, o 18:44

aralk napisał(a):ktoś wie coś o Howatch Susan?

Ja wiem tyle :mrgreen:

Post przez aralk » 4 kwietnia 2012, o 18:47

dzięki, dziewczyny, pomyślę w takim razie :) choć BBN twierdzi, że to mój typ :rotfl:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mam ochotę na...