Teraz jest 14 lutego 2026, o 07:06

Aktor udaje jej partnera i zjawia się mąż ZNALEZIONE

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Aktor udaje jej partnera i zjawia się mąż ZNALEZIONE

Post przez magda.ka » 16 stycznia 2026, o 02:19

Cześć, szukam romansu, współczesnego, wydany wiele lat temu, myślę że ponad 10 a może i 20...:D mozliwe, że to seria harlequin.
Kobieta zatrudnia aktora, żeby udawał jej męża, chyba jakiś inwestor jej firmy lub dawny przyjaciel rodzica/dziadka nie uznawał rozwodów/wyznawał tradycyjne wartości rodzinne i żeby go zadowolić bohaterka musiała być zamężna. Po przybyciu aktora, niespodziewanie pojawia się mąż/były mąż i chyba bohaterka żeby wytłumaczyć jego obecność przedstawia go jako brata... Możliwe że z jakiegoś powodu w okolicy brak miejsc w hotelach i wszyscy zostają w jednym domu... Jest też tam jeszcze jedna kobieta, chyba przyjaciółka bohaterki, która też kogoś udaje...
Tu już zupełnie nie jestem pewna, ale ona jest właścicielką linii lotniczej... (Choć czat hot ani jednej książki z takim wątkiem mi nie znalazł :( )

Jeśli ktokolwiek może pomóc będę wdzięczna
Ostatnio edytowano 17 stycznia 2026, o 14:35 przez magda.ka, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 16 stycznia 2026, o 08:50

Znam. Ale nie pamietam na razie...

A z jakich platform lorzystalas?
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez magda.ka » 16 stycznia 2026, o 12:07

Na razie próbowałam czat gpt, ale bez rezultatów, wiem że miałam książkę w przeczytanych na biblionetce ale serwis padł kilka miesięcy temu... Trochę szukałam lubimyczytac w harlequin super romance ale nadal nic. W weekend jadę do mamy szukać w książkach :)

Post przez magda.ka » 16 stycznia 2026, o 20:14

Harlequin Super Romance 0-40 przejrzałam, niestety bez rezultatu. :mur: Wszystko z nakanapie w dziale Książki / Seria /Harlequin Super Romance...

Ciągle zastanawiam się nad tym wątkiem firmy lotniczej... Mam taką scenę w głowie, że bohaterka rozmawia ze starszym mężczyzną - pilotem i on mówi coś na temat, który / lub jak przygotował samolot na lot...

Post przez magda.ka » 17 stycznia 2026, o 14:37

Znalazłam ŚWIĄTECZNA OPOWIEŚĆ Elise Title

Nie do końca wszystkie wątki pasują, ale musiałam pomieszać dwie książki :)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 17 stycznia 2026, o 22:04

Gratulacje ^_^ często się zdarza samodzielne dotarcie jak się już człowiek zorganizuje :P
Okładka znajoma, wątek japońskiego przemysłowca też, ale wciąż nie wiem, czy sama bym skojarzyła...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych