Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:28

Romans historyczny, małżeństwo z rozsądku, kochanka

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Judith McNaugh, Julie Garwood, SEP

Romans historyczny, małżeństwo z rozsądku, kochanka

Post przez karola20091 » 25 lipca 2017, o 12:04

Hej! Potrzebuję pilnej pomocy, od wczoraj chodzi mi po głowie pewna książka, niestety nie mogę przypomnieć sobie tytułu! Będzie trochę chaotycznie:
-główny bohater chyba zostaje zmuszony do ślubu możliwe, że jest to romans średniowieczny i musi on stłumić jakiś bunt zamku i tam poznaje bohaterkę, miał on romans z jakąś krewną królowej lub króla i teraz ona kombinuje jak go odzyskać- nawet już po ślubie przyjeżdża do ich zamku, z jakiś krewnym lub przyjacielem głównego bohatera(po drodze, bo ma ją odwieźć do przyszłego męża)
-główny bohater chyba ogólnie ignoruje główną bohaterkę, ale nie może jej się oprzeć jeśli chodzi o sprawy łóżkowe...pamiętam scenę, że dopada ją przy schodach, a jest zima, kochają się z wielkim entuzjazmem i wtedy przyjeżdża ta kochanka i ich przyłapuje- bohaterka jest wściekła
- zamek w którym mieszkali wymagał generalnego remontu i tam komuś zdarzył się wypadek- póżniej okazało się, że to nie był wypadek(ktoś wpadł do jakieś dziury)
-książka kończy się tym, że bohater dostaje info, że ten jego przyjaciel i była kochanka są czyimiś zakładnikami i jedzie na ratunek(kochanka chyba była w zmowie- ten przyjaciel ją przypadkowo zabija), przyjaciel ucieka i chcą wracać do zamku, a okazuje się, że "ten zły" dostał się do niego, a po remoncie nie da się go zdobyć!

Bardzo proszę o pomoc :)

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 25 lipca 2017, o 12:19

Nie wiem co to, ale trochę mi pachnie Deveroux hmmm

Ulubiona autorka/autor: Judith McNaugh, Julie Garwood, SEP

Post przez karola20091 » 25 lipca 2017, o 12:32

Już sprawdzałam, to nie ona :/ ale zaczynam czytać "Wilczycę" Garnett i to może być to!

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 25 lipca 2017, o 12:36

Szczypta_Kasi napisał(a):Nie wiem co to, ale trochę mi pachnie Deveroux hmmm

Święta Judyta się kłania ;)

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 25 lipca 2017, o 13:08

To chyba Wilczyca Garnett

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych