Autor |
Wiadomość |
Kiara
Diamentowa Hrabina
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:19 Posty: 3299 Lokalizacja: Kraków
Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas
|
13 listopada 2017, o 12:06
Kawko zakochałam się jakie widoki Szuwarku byłam w Berlinie ale jakoś mi się nie podobało Rewelo pierwsze zdjęcie super! Podziwiam bo ja na rowerze nie za bardzo lubię podróżować
 |
faris
Miss klawiatury
Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb
|
14 listopada 2017, o 23:07
Też w tym roku byłam w Pradze! Cudowne widoki zwłaszcza wieczorami Miałam jeszcze jechać do Budapesztu i Wiednia w tym roku ale nie wiem czy mi się uda.
|
|
|
 |
klarek
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 7 października 2013, o 17:13 Posty: 20495 Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej
|
9 stycznia 2018, o 18:37
Praga jest cudna. Mogę szwędać się po niej godzinami  Podobnie jak po Budapeszcie, ale chyba bliżej memu sercu do Pragi. I pewnie standardowo do Mostu Karola  Dziewczyny, wiem, że to pewnie średnie pytanie, ale tak dla osoby, która nigdy nie była we Wrocławiu, co powinna zobaczyć? Poza podręcznikami i przewodnikami
|
|
|
 |
Fringilla
Sprząta i układa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 22627 Lokalizacja: i keep moving to be stable Pochwały: 17
|
9 stycznia 2018, o 19:29
Ja aktualnie zwiedzam mniej miejską Polskę (a amonkretnie szlakiem Cystersów więc w ew. dalszej okolicy polecam Kościół Pokoju w Jaworze  (Zdjęcia źródło)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ Tumblr users: This year, we lost our dear blogging site Staff: STOP TELLING EVERYONE WE’RE DEAD! Tumblr users: Sometimes we can still hear the staff f***g up websites
*** [url]Awatar/autor: Robert Headley[/url]
|
|
|
 |
klarek
Rozpisana cesarzowa
|
10 stycznia 2018, o 18:15
Dzięki Frin, ale jako, że ferie to czas odpoczynku również od samochodu, to pewnie nam się nie uda. Zresztą mam wrażenie, że ja w Jaworze kiedyś, przy jakiejś okazji byłam. We wczesnych latach studenckich, a więc pół wieku temu
|
|
|
 |
Fringilla
Sprząta i układa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 22627 Lokalizacja: i keep moving to be stable Pochwały: 17
|
10 stycznia 2018, o 19:10
Rozumiem, a jeszcze zima  Ja podróżuję zapamiętale pociągami, żeby nie było, jak się tylko da (bo to dla mnie lepiej wykorzystany czas  A we Wrocławiu to w sumie fajnie przepłynąć się po Odrze - inna perspektywa miasta i też można wypatrzeć ciekawe rzeczy ale zimą nie wiem...  Ja tak każde miasto z rzeką zaliczam (no dobra, przyznam się, oprócz Warszawy... bo #powody).
_________________ Tumblr users: This year, we lost our dear blogging site Staff: STOP TELLING EVERYONE WE’RE DEAD! Tumblr users: Sometimes we can still hear the staff f***g up websites
|
|
|
 |
klarek
Rozpisana cesarzowa
|
10 stycznia 2018, o 21:31
Oj i ja lubię pociągi. Takie 4,5 godziny czytania, zamiast prowadzenie samochodu w skupieniu. Bajka  Samochód najczęściej to środek do przewozu nas i rowerów i ewentualnie kajaków w wakacje. Z tym ciężko byłoby nam zabrać się pociągiem Tym razem chyba jednak wolę centralnie, na nogach
|
|
|
 |
Księżycowa Kawa
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 8 listopada 2012, o 21:17 Posty: 28149 Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa
|
11 stycznia 2018, o 18:07
Częściej mi się przydarzają autobusy. Zwykle lubię w ten sposób podróżować, bo mam chwile tylko dla siebie.
_________________ Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
|
|
|
 |
Fringilla
Sprząta i układa
|
11 stycznia 2018, o 21:42
Ja liczę, ze faktycznie kolej u nas wróci do łask i będzie jak choćby w Czechach
|
|
|
 |
Księżycowa Kawa
Rozpisana cesarzowa
|
11 stycznia 2018, o 22:08
Kolej, póki co, jest droższa i nie zawsze solidna, jak często twierdzi siostra
_________________ Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
|
|
|
 |
klarek
Rozpisana cesarzowa
|
11 stycznia 2018, o 22:41
Jest bardzo droga i w przypadku podróży dwójki dorosłych osób nieopłacalna w stosunku do samochodu Za to autobusów nie lubię. Jakoś za mało miejsca tam dla mnie. Czuję się mocno skrępowana, a przez to zmęczona
|
|
|
 |
Fringilla
Sprząta i układa
|
12 stycznia 2018, o 01:12
Rodzinnie faktycznie koszta są większe, acz dla mnie to klasyczne coś za coś  I dlatego Czechy, bo i jakość i cena. Na zachód i północ już drożej... Za to nie ulegnę na razie urokowi podróżowania koleją na wschód - za stara już jestem na takie przygody... PS oj, mam uczulenie na kult kierowcy w kulturze samochodowej
|
|
|
 |
Księżycowa Kawa
Rozpisana cesarzowa
|
12 stycznia 2018, o 20:28
Najważniejsze wtedy, że zwykle mam święty spokój, szczególnie ostatnio to sobie cenię.
|
|
|
 |
faris
Miss klawiatury
Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb
|
14 stycznia 2018, o 17:39
Ja lubię pociągi ale nie wszędzie jadą albo jadą za długo, no i cena też czasem za duża... więc męczę się w tym polskimbusie, ale moje życie w nim sprowadza się do czytania i spania. Na krótkie wypady to tylko auto.
|
|
|
 |
Księżycowa Kawa
Rozpisana cesarzowa
|
14 stycznia 2018, o 23:09
Autobusy, a nawet busy wydają mi się całkiem wygodne, póki mam święty spokój. Niekiedy tylko wtedy mam chwile dla siebie.
|
|
|
 |
szuwarek
Literatka
Ulubiona autorka/autor: Krentz
|
4 maja 2018, o 08:03
dla tych co lubią rowery, ale nie górsko-wyczynowe polecam Morawy! Polecam nocleg w Mikulovie dookoła dużo fajnych przyjaznych tras. bezpiecznych, z niewielkimi podjazdami. Wszystko w otoczeniu winnic i pięknych pól. Do tego cudowne zamki i ogrody - pozostałość po książętach Lichtensteinu. Ich ślady są wzdłuż całej trasy - Valtice, Mikulov. No i te wina!! co chwila winnica i możliwość degustacji. Kosztowo - jak w Polsce. jakbycco http://morawy.wycieczkowo.info/morawy-na-rowerze/

tylko dlatego że na liście lektur zwolniło się miejsce, a ty umiesz składać prześcieradło z gumka i utrzymać wagę z ciąży nie oznacza że masz wydawać książkę (Katarzyna Nosowska)
|
|
|
 |
Lucy
Namiętny wąchacz farby drukarskiej
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 27836 Lokalizacja: Ruda Śląska Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Tiffany Snow
|
6 lipca 2018, o 18:18
|
 |
Dorotka
Złote Pióro
|
6 lipca 2018, o 19:22
Łał, ależ tam ślicznie. Chętnie bym tam teraz pobyła.
 |
LiaMort
Łowczyni Sukcesów
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:17 Posty: 28271 Lokalizacja: Pozostanę tam, gdzie jestem. Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo
|
6 lipca 2018, o 20:42
cudne zdjęcia Lucy.
_________________ Miłość to sztuka niemieszcząca się w ramach.
ciężko oko zawiesić.
Love was full of secrets. Love masked so many evils. Love controlled people, it liked to them, it made them believe things that weren’t true and it hid the truth from them. People said love was blind, but what they meant was that love blinded them. It made them more vulnerable than anything else could. And it felt so fucking good.
Stacia Kane Sacrifal Magic
|
|
|
 |
klarek
Rozpisana cesarzowa
|
6 lipca 2018, o 20:58
Ślicznie
|
|
|
 |
giovanna
Władczyni Klawiatury
Dołączył(a): 18 listopada 2015, o 17:19 Posty: 4208 Pochwały: 44
Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)
|
10 lipca 2018, o 17:54
Piękne widoki, ale żarełko
|
|
|
 |
Lucy
Namiętny wąchacz farby drukarskiej
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:14 Posty: 27836 Lokalizacja: Ruda Śląska Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Tiffany Snow
|
10 lipca 2018, o 18:31
No masakra  taką porcje mieliśmy na pół. Ogólnie było bardzo fajnie. Spokój i cisza ,jedynie 10 minut spacerkiem do centrum. A wieczorkiem relaksowaliśmy się przy książce i winku.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
 |
klarek
Rozpisana cesarzowa
|
10 lipca 2018, o 19:37
Lucy, zazdroszczę ci takiego odpoczynku
|
|
|
 |
szuwarek
Literatka
Ulubiona autorka/autor: Krentz
|
10 lipca 2018, o 20:37
Ustroń i Wisła są śliczne. O każdej porze roku. Często w niedzielę tam wyskakujemy na spacery (albo jedzonko  ). Polecam jeszcze Cieszyn - cudnie tam. Ja generalnie wolę Beskid Śląski. Jest dla nie bardziej przyjazny, lepiej zagospodarowany, i górki jakieś fajniejsze. Żywiecki to mi się tylko z weselami i awanturami kojarzy. I przepysznymi plackami ziemniaczanymi w Węgierskiej Górce

tylko dlatego że na liście lektur zwolniło się miejsce, a ty umiesz składać prześcieradło z gumka i utrzymać wagę z ciąży nie oznacza że masz wydawać książkę (Katarzyna Nosowska)
|
|
|
 |
Kawka
Rozpisana cesarzowa
Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 10:15 Posty: 16415 Lokalizacja: Rzeszów/Tranby Pochwały: 127
Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych
|
11 lipca 2018, o 07:47
Lucy - widać, że urlop był udany. Pięknie tam.
_________________ http://www.radiocentrum.pl
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
|
|
|
|